Fotorunda

Var på fotorunda med Eva igår. Letade efter inspiration till höstmotiv. Mitt mål var egentligen att ta kort på vyer i stället för att försvinna in i mikroobjektiv. Misslyckades och snöade som vanligt in på äckliga djur. Måste öppna upp mitt fotosynsätt och börja utmana mig själv lite mer. Blir ju alltid samma motiv hur jag än gör…




Signes ord

Nej är det givna svaret på alla frågor. Lilla ljugerskan för hon vet vad nej betyder. Signe säger inte ja, om hon någon gång vill bjuda på ett ja nickar hon bara utan att säga ordet.

Ordföljden som är minst lika vanlig som ordet nej är frågan vad är det? med uttalet va e deee?  Den frågan kommer någon gång i minuten under hela dagen. Signe säger även ordet titta både som uppmaning att titta på något hon undrar över och som befallning på morgonen när hon vill att jag ska vakna. Hon säger ordet där. Hon har sagt ordet klappa ett tag nu. Signe klappar fint på både djur, leksaker och oss. Hon har den senaste tiden även lärt sig säga sitta då vi gång på gång ber henne sätta sig på stolen stället för att stå på den. Ganska nytt är också att hon säger ta den när hon ger bort saker. Signe säger tack när hon får något.

Utöver dessa ord säger hon vovve, mamma, pappa, och benämner sig själv som Nenne. Hon vet vad alla heter och har ordning på sina leksakers benämningar och kan hämta och göra saker på uppmaning. Hon kan peka på sina kroppsdelar från hår och tand till tår.

Senast som Inger var här satt vi och åt och pratade med varandra. Signe satt i sin barnstol och pillade med maten. Plötsligt säger Signe Hej på dig högt och tydligt! Har hon inte gjort det sedan dess men hon säger hej hej ibland.

Ibland låter det som om hon säger ett ord mitt bland alla ljud och Signe ord. Det är sällan tyst här hemma.


Sugarrush




Nödstop på Max efter snabb runtsusning i affärer. Surt och trött dagisbarn i bilen, drive-through och snabbt hem. Hamburgare åt trötta föräldrar och jordgubbsmilkshake åt ilskna barnet.

Signe lärde sig dricka milkshake genom sugrör i helgen då Inger var här och även hon fick göra en nödutryckning till Max.


RSS 2.0