Öppen förskola

Igår var dagis stängt vilket gjorde att jag var ledig från praktik. Johanna och jag passade på att gå till Nicos öppna förskola med de lediga dagisbarnen Signe och Love. På förskolan lekte barnen, vi fikade och Signe målade lite. Signe hade det jätte kul och det var roligt att få vara med och titta på när hon lekte. Signe och Love tyckte att det var kul att titta på varandra men Love tyckte att det var mysigast att sitta hos sin mamma medan Signe flängde omkring. Rutschkanan tycke dock båda var lika spännande. Efter att Nico stängde gick vi en sväng på stan med sovande barn i vagnarna. Signe vaknade med ett surt tjut och det blev dags att gå hem. Skickar ett tack till Johanna och Love för en trevlig dag.

Signe har börjat be om att få mat. Har nästan aldrig hänt förut men nu kan hon be om en smörgås, välling eller om potatismos. När vi kom hem igår åt Signe hela portionen potatismos och falukorv som jag gav henne. På kvällen blev det lite chips och chokladfrossa framför en film. Signe säger glad om choklad.


Praktik



Nu är jag inne i den första praktikveckan. Har praktik på sjukhuset. Att jobba på sjukhuset är en helt ny arbetsmiljö för mig och jag känner mig som en total nybörjare. Helt olikt arbetet i hemtjänsten. Här är sjukvård största biten och inte omvårdnad. Jag har fått ta blodtryck, puls, syremätning, glukosprov och temp. Blodsockerprov har jag tagit förut men apparaterna ser annorlunda ut än de som privatpersoner använder så även det känns nytt. Dessutom har jag fått byta spoldropp och alltså handskas med dropppåsens påfyllning och tömning.

Teorin från böckerna visar sin relevans och det är väldigt roligt att få göra/se det jag läst om. Intressant och lärorikt! Önskar dock att jag slapp vara så trött och känna mig klumpig med min mage. Är helt slut redan men jag ska klara dessa veckor!


I något infall av hybris försökte jag först kränga på mig ett par byxor anpassade för 70-80 kilo. Insåg snabbt att det inte gick. Fick bli byxor anpassade för 90-100 kilo i stället. Stora magen döljs ganska bra i de byxorna.


Plåster, precis som bävern!


Signe visar sitt plåster

Nu har livet börjat återfinna sig här hemma efter den ena rysligheten efter den andra. Vi har haft tvättstuga torsdag, fredag och söndag med jättetvättar varige gång. Har tvättat allt som sitter löst i hela lägenheten. Kräksjuka, ett ord vars ryslighet inte behöver närmare förklaring.

Signe insjuknade först för att sedan smitta ned mig. Min ryslighet bestod främst av smärta i magen som närmade sig min gräns för vad jag klarar av. Hemskt!

Idag har vi varit på vårdcentral för att visa upp vår lilla sjukling till dotter. Var orolig över hennes mage men docktorn klämde, tittade, lyssnade och avslutade med att ta blodprov. Ingen större fara med Signe och ordinationen består av vatten.

Under stort tjut blev Signe stucken i fingret. Men hon blev tyst när hon tittade ned på sitt finger och såg ett plåster. Ett plåster precis som en bäver får efter att ha stuckit sig på fingret i en bok hon läst. Signe har sedan pratat om bävern och om plåstret sedan vi kom därifrån.

Just nu lagar resistenta Mathias mat åt sin sjukliga familj. Super immunförsvar som stått emot denna kräkfest.


Signe och Mathias på vårdcentralen


Sjuklingar

Efter att ha varit hemma och vårdat sjukt barn har jag nu själv åkt på Signes förkylning och är helt golvad. Antar att jag får Signes kräksjuka i morgon…  Ett under om jag klarar mig från den.

Vi är alltså hemma idag också. Signe är mer än sur och allt jag gör är fel. Vet inte vad vi ska hitta på. Kan inte gå ut och orkar inte aktivera varken mig själv eller barnet. Svt barnkanal rullar hela dagarna, börjar känna mig smått hjärntvättad av alla klara färger och glada pipiga röster. Rita kanske vi kan orka med… en stund…


Bild på sovande Signe i soffan


Känner mig lika suddig som jag ser ut på mobilbilden


råtta? nalle?.. litet virkat djur


Bild på det virkade lilla djuret som August fick av mig.
(Hoppas bara att djuret inte blev smittobärare).

Virkade genast en till Signe också. Väldigt kul att göra då de är gjorda med restgarner vilket gjorde att alla hämningar försvann... Kul i sin enkelhet.

(Signes är inte klar. Den ska få armar och ben också).

Förkylningsmaskerad kräksjuka

Signe har varit hemma från dagis och bara varit där i måndags. Hon började med att vara hemma för att hon var förkyld och är nu hemma för att hon har kräksjuka.

Igår träffade vi Maria och hennes lille August för att luncha och gå lite på stan. Inte ett ont anande satte jag mitt, då mycket piggare, barn i vagnen och gick ut. Signe somnade snart och vi hann äta innan Signe vaknade till. Signe såg mycket hängigt på oss när vi närmade oss affärerna vi skulle in i och innan vi hunnit långt kräktes hon rätt ut. Vi gick genast hemåt och Signe hann kräkas igen i vagnen och hela eftermiddagen här hemma. Under kvällen var hon nästan som vanligt men under natten kräktes hon igen, på sig själv, i sin egen och i vår säng. Idag har hon varit väldigt dålig fram till nyligen då hon ätit glass och beter sig som sig själv.

Känns väldigt tråkigt att vi träffade Maria och August. Hoppas att vi inte smittat!

Även tråkigt att vi skulle ha träffat Karin och Hektor i dag vilket så klart inte blev av…


Troll och robot

  
Trollet under konstruktion.


Färdiga trollet och marsipangris som vi sedan slaktade.

 
Roboten som Hektor fick i julklapp.

Hemma och kurerar

Signe är hemma från dagis idag. Hon är förkyld, hostig men utan hög feber och tappar humöret för minsta lilla. Hon har dessutom inte sovit något i natt (inte jag eller Mathias heller). Hoppas på att kunna kurera henne om hon får vara hemma och ta det lugnt.

Bilder från igår på väg till dagis. Signe var så söt och gjorde pussmun. Underbara unge!


MVC och mage i 24+2

I torsdags var jag på MVC för ett rutinbesök hos barnmorskan. Fick lyssna på bebisapans hjärtslag och tog olika prover. Allt såg bra ut förutom att jag tydligen har låga värden på mina järndepåer. Barnmorskan sa att det inte var någon fara med de sammandragningar jag har så länge de inte gör ont eller inte går över. Uppmanad att ta det lugnt och inte överanstränga mig.

Bebisen är nu 24 hela veckor. Jag har 109 dagar kvar, av 280, innan bebis kommer. Just nu vill jag bara snabbspola till maj samtidigt som jag blir lite stressad när jag tänker på allt vi måste/jag vill göra innan maj.

 
Första bilden är på magen med Signe 24 hela veckor och andra bilden är på magen den här gången lika långt gången.


...

Ännu en lyckad toaträning med resultat :)


Namnfunderingar

Idag har inte gjort många knop. Var meningen att jag skulle läsa på inför slutprov som jag har på fredag. I stället har jag surfat namn till bebisapan i magen. Har en bra lista nu med många fina förslag som är redo för Mathias att rata. Kommer bli svårt att komma överens om ett namn.  Får väl bli omröstning i familjen då vi misslyckats att ena oss.

Helt ogrundat gissar jag på att det är en flicka i magen… mycket för att alla andra talar om pojken i magen. Mår som jag gjorde när jag väntade Signe (förutom mer sammandragningar och inte ont i navelbråcket).


Toaträning

För en vecka sedan köpte vi en ring som man sätter på toaletten för att inleda toaträning. Signe vägrar sitta på pottan men på toaletten går det tydligen bättre. Nu har vi övat i en vecka med att sitta på toa då och då och läsa böcker. Signe har även fått gå utan blöja och har kunnat hålla sig utan olyckor. Hon har dock sparat sig till blöjan som hon tillsist krävt att få och då vägrat toastol. 

Barnet har värpt en liten skvätt!

Tog av henne blöjan direkt när hon vaknade och satte henne på toa. Fick sätta henne där några gånger innan hon tillsist kissade en lite skvätt. Förmodligen LÅNG väg kvar innan jag vågar säga att hon kan gå på toa men detta är framsteg. Vill ha henne blöjfri innan ålder två men det är ju Signe som bestämmer när hon är redo så vi får se hur det går med den saken…


"mannen! jag har bajsat"


Mathias får puss på pannan.

Dagen började med något så spännande som tvättstuga. När den äntligen var klar gick vi en sväng på stan med en sovande Signe i vagnen. Inhandlade lite kläder åt barnet, två par jeans och två par strumpbyxor.

Signe har haft en bra matdag då hon, hitintills, druckit två flaskor välling, ätit ett och ett halvt ägg och delar av en portion falukorv och potatismos. Hon har även frossat i godis och chips i ett ögonblick av dåligt föräldraskap... men lika glad var barnet för det…

Jag tog mig halvvägs till stan innan det var riktigt jobbigt att gå på grund av sammandragningar. Stannade på öster och åt lunch innan vi gick vidare. Lyckades dock hasa mig runt på stan och hela vägen hem igen. Tycker att jag har en helt enorm mage för att vara 23 hela veckor men om jag gemför med graviditeten med Signe så väger jag exakt lika mycket, 70 kilo.


Signe gör som sin pappa som i brist på samma energi lagt sig på golvet i hennes rum med mjukdjur som kudde.

Signe kallar Mathias för pappan eller mannen och har börjat könsbestämma alla i sin omgivning. Mathias uppmuntrar dock att hon även kallar honom för kungen... En Signe mening är "mannen! jag har bajsat".

Signe söt







Bilder på Signe i sin nya fina kappa som hon fått av Ida, nya vinterskor som hon fått av gammelmormor, en stickad mössa hon fått av gammelfarmor och en klänning som hon fått av Tiao. Allt julklappar.

Fick bryta oss in i garaget med spett för att kunna komma åt bilen som stod innanför igen isade dörrar. Bilderna är tagna i väntan på Tomas som kom med diverse spett, spadar och yxor som räddaren i nöden.

Jul, nyår och habegär

Det nya året firade jag, Mathias och Signe in hemma med god mat. Signe somnade vid åtta och sov igenom tolvslagets alla fyrverkerier.  

Jag skulle ha jobbat i helgen men är hemma då jag tillslut tvingades inse att jag inte skulle klara av ett pass. Har en massa sammandragningar och har varit uppe på specialistmödravården och visat upp mig. Sammandragningarna är inte farliga så länge de inte gör ont och även då det inte är smärta så är de jobba. Känns helt enkelt inte bra att röra på mig… så här var det inte när jag väntade Signe.

Bebis sparkar i magen och det känns tydligt utanpå. Signe pratar med bebis och har fått allmän bebis nippra och säger att dockan är hennes bebis och bär och vyssar den. Hon vill även själv bli buren som en bebis och låtsas somna.

Under veckan var vi i Läppe. Gjorde inte så mycket förutom små utflykter till Vingåker och Katrineholm. På vägen hem stannade vi och tittade på Kias små nakenfisar till kattungar. Jag plågas nu av ha begär och surfar katt samtidigt som Mathias säger NEJ och surfar efter en ny TV.


Bild på nakenkissarna... blev till min förvånade förskräckelse helt kär i den lilla mörka kissen.

 
Signe med far och faster hemma hos farfar för att fira lite mer jul.


RSS 2.0