Matchad sugarrush



Signe med matchad godispåse på huvudet efter godisfrossa hos sin mormor.

Valsång

Nu har vi 66 (planerade) dagar kvar av graviditeten. Magen är i vecka 30+3, alltså vecka 31.

”Oj, vad stor du är!!!” Viken mage!” ”Jaha, är det SÅ långt kvar. Du som är SÅ stor!”. Väldigt intressant att det plötsligt blir helt oki att kommentera någon annans, ibland helt okända, persons utseende. Vet att jag är gravid och att min fetma är högst tillfällig och helt koncentrerad till magen men det är fruktansvärt jobbigt med dessa kommentarer. Dock så är inte alla kommentarer jobbiga och gråtframkallande utan det är de som det ligger en så tydlig värdering bakom… aja… kan kanske skylla min känslighet på hormoner men det är inte roligt och värre kommer det bli. Minns slutet av graviditeten med Signe då jag tydligen också var kollosalt enorm enligt alla människor och hur detta framkallade våldsamma gråtattacker. Är nog snart där igen.  

Senaste kommentaren om magen var att den såg ut att ha sjunkit. Kan kanske vara så…  

 

Känner mig generös och bjuder på magbild från dagen...


"skruva upp, dansa, hoppa"

Igår mellanlandade vi i Katrineholm på en loppis. Vi fyndade utemöbler till vår balkong, en termos och en uppdragningsbar liten kyckling i plåt. ”Du får den på köpet… men ge den inte åt barnet. Det är en samlarpryl" sa mannen i affären och skickade med termos och kyckling tillsammans med utemöblerna.  Barnet fick kycklingen innan hon ens satt fastspänd i bilen och tittade glatt på fågeln och upprepade orden ”skruva upp, dansa, hoppa”. En Ica-parkering senare var kycklingen spårlöst försvunnen trotts att vi ännu inte lämnat bilen. Fick leta länge vid flera tillfällen innan vi, dagen efter, hittade kycklingen under baksätet. Väl återfunnen har den hoppat omkring och pickat framför en road Signe.



Igår målade vi. Jag hade lovat Signe att hon skulle få måla stenar så som mormor gör. Detta visade sig vara en mycket nervpåfrestande aktivitet och både jag och Inger satt på helspänn och gav det förvirrade barnet årder samtidigt som vi försökte rädda kläder och inredning från färgen. Det hela var inte en barnvänlig aktivitet. Tre stenar målades i hysterisk anda innan vi, helt slut, gav barnet vattenfärger och pennor. Signe hade kul trotts en hysterisk mor och mormor.

  
Signe målar stenar och på papper.



  
Ingers stenar

Idag var det pimpelfiske tävling som Kreativa Läppe arrangerade, det vill säga, min mor kokade korv till hela fiskargänget. Jag hade sett fram mot att visa Signe de uppdragna fiskarna men Signe sömnvägrade och var trött hade kört slut på mig totalt. Hon åt en halv korv med bröd i magasinet, ramlade i några snödrivor och blev pussad av frallan Harry… sedan gick vi upp till oss där Signe svimmade hållandes i en smörgås.

 

Just nu sover barnet men vaknar nog snart och fortsätter att härja med sin snälla mormor. Ikväll blir det melodifestival.


Rutor



Min virkning av rutor har legat vilande en tid då jag i stället roat mig med att virka underliga figurer. Just nu känns det lockande att bestämma att det blir en väldigt liten filt, en filt att ha i vagnen. Har gjort 80 rutor och filten är ca 50*62 cm. Kantas ska den i alla fall innan den är klar. 

Perfekt? Nej. 
Sned och bubblig? Ja.
Men det är fina färger, alltid något :P

Motivation, var har du gömt dig?

MVG, uppvaktning & MVC

Nyss avslutat betygssamtal med min lärare i Omvårdnad. Fick MVG!
Jätteglad och känns så skönt att vara klar med kursen. Bara två kurser kvar till undersköterska. Nu är pluggplanen att försöka hinna läsa en kurs till, vara föräldraledigt med bebisapan och sedan läsa sista kursen så snart det går att lämna bebis med sin far.



Kände mig väldigt uppvaktad igår av Mathias som kom hem med rosor, ingredienser till min favoriträtt och en romantisk komedi som vi såg på kvällen. Själv uppvaktade jag honom med tårta och lärde barnet att säga grattis hjärtans dag, något hon dock vägrade säga högt utan viskade.

Idag var jag på rutinbesök på MVC. Alla mätningar, prover och ljud såg bra ut. Bebisens hjärtljud låg på 132, sf mått var 28 cm. Jag är i vecka 28+4 idag. Nästa besök är om en månad.


Provtagning

Klockan nio i morse satte jag på Emla plåster i Signes båda armveck för att bedöva inför blodprov. En timme senare var vi på Ekensbergs vårdcentral. Signe visade duktigt upp sina bedövningsplåster redo i provtagningsstolen. Då bestämmer sig personalen för att de inte kan sticka henne där då det var så många rör som skulle tas och skickade oss vidare till sjukhusets barnmottagning. Väldigt irriterad satte jag Signe i vagnen. Läkaren sa att vi skulle ta proverna på Ekensberg, tycker någon kunde sagt att vi skulle till sjukhuset då vi var där i torsdags. Sur!

Ringde Janni som fick följa med som moraliskt stöd.

Väl på sjukhuset letade vi oss fram till barnmottagningen genom sjukhusets kulvertar och kom fram till en mottagning med väldigt gullig och kompetent personal. Signe stacks i armen och de fick de rör som behövdes. Signe var mest hysterisk över att vi höll i henne, tror inte själva sticket gjorde ont. Hon har inget blåmärke efteråt. Som sagt, väldigt duktig personal.

Sedan gick vi på stan en stund och åt nyttig middag på Sibylla. Signe åt varmkorv med bröd, massa ketchup och pomfrites. Signe var nöjd över att Janni var med och pekade på alla reklampelare med söta flickor på och sa att det var Janni.

Till en början hysterisk och nervös dag som tillsist blev bra. Nu väntar vi på provsvar på allergitest och annat.


Blandat om barnet, mig och bebis

Igår ringde dagis och Mathias fick åka och hämta hem Signe som hade ont i magen. Hon är så trög i magen och håller sig tills hon får ont. Blev en akuttid hos läkare. Mathias hämtade upp mig från praktiken inför läkarbesöket. Signe var väldigt hängig och inte sitt vanliga glada jag. Bättre blev inte humöret av läkarbesöket trotts att läkaren inte rörde henne. Hon satt fast på mig och sa åt mig att krama henne. Vi kom hem igen med laxerande klyks och en massa skrik och tvångshållning senare var ungen laxerad och på rikligt bra humör. Jag frågade hur det kändes i magen ”bra” svarade Signe och log. Idag är hon på dagis som vanligt. Vidare utredning ska göras varför hon är så hård i magen.

Idag är jag hemma från praktiken. Är genomförkyld. Hade två dagar kvar men har pratat med min lärare som säger att jag inte behöver komplettera tiden. Jag är alltså klar med praktiken och ska invänta betygssamtal. Känns så skönt att veta att jag är klar då jag tvivlande på att jag skulle orka med de långa dagarna. Har gjort mitt bästa och fått fin utvärdering av min handledare. Har varit kul och väldigt lärorikt. Har fått se massor med saker och fått göra mycket själv som jag tidigare inte gjort.

Nu är bebisapan i magen 28 hela veckor och vi går in i vecka 29. Det är, beräknat, 83 dagar kvar av graviditeten. Magen känns enorm och jag räknar bara ner till maj.


Födelsedagsfirad Mathias

I fredags fyllde Mathias år. "Godmorgon födelsedagsbarnet" sa jag när han kom uppvinglandes på morgonen "grattis" sa Signe då.

I lördags firades Mathias 30 års dag mycket grundligt med två sittningar. En fika för släkten på dagen och en fest senare på kvällen för kompisar och de släktingar som ville stanna kvar.

Signe stal all uppmärksamhet under fikat och fick sedan följa med sin mormor hem så att hennes föräldrar kunde fortsätta festa hela kvällen.

Bild på 30-åringen och lite blyg Signe.


Festklädd Signe med stulen kaka.


Andra praktikveckan

Nu är jag inne på min andra praktikvecka. Önskar att jag kunde säga att jag har full koll på läget men det har jag inte. Allt är så totalt annorlunda än äldrevården. Bara alla de olika termer och förkortningar som används så naturligt av undersköterskor, sjuksköterskor och läkare är (för det mesta) totalt främmade för mig.

Idag har jag mest tagit glukosprover. Så många att patienterna håller sig om fingertopparna när de ser mig.

I morgon ska jag, under vägledning, spola ett PVC-drän.

Har haft en massa sammandragningar hela dagen. Inget som gör ont men det tvingar ned mitt tempo. Men är fast beslutsam att ta mig igenom praktiken. När den är klar ska jag sova! och vägra röra mig på minst en vecka… efter det ska jag förhoppningsvis börja läsa en ny kurs…

Bjuder på en bild som inte har något med texten att göra då jag saknar relevanta kort men har en fin man att visa upp.



Passar på att ge Demon Seed lite gratisreklam och lägger in en länk till deras Myspace.
http://www.myspace.com/demonseamen


RSS 2.0