Bland tomtar och troll

Nu har Signe träffat den beryktade och väl propagerade jultomten och ännu en generation är, så som det sig bör, fördärvad. Signe satt fast på sin gammelmormor Birgit när tomten gjorde entré och tittade på tomten över axeln. Ögonen rullade i huvudet på henne när tomten började julklappsutdelningen. Signe vågade inte gå fram själv men vågade sträcka ut handen efter paketet fortfarande fastklamrad på Birgit. Snart var det dags för tomten att gå igen och för Mathias, som missat hela föreställningen, komma tillbaka.



Första paketet som Signe öppnade var en bok och den ville hon genast läsa men presentöppningen fortsatte och boken fick vänta lite. Paket efter paket öppnades runt om Signe och tillsammans med det förvirrade barnet. Signe hade inte riktigt tid att titta på sina julklappar och hon har fortfarande paket kvar att öppna. 

Signe hade en väldigt intressant dag mitt i allas centrum och hon var glad hela kvällen. Klockan tolv packade vi ner det fortfarande glada barnet i vagnen och mindre än 1 min senare sov trollungen.

På tal om troll så fick Signe ett troll av mig som jag virkat till henne. Hon talar mycket om troll och tycker de är lite läskiga, dumma troll säger hon. Hennes reaktion på det virkade trollet var att skrika NEJ och kasta undan det. Sedan ville hon inte sitta i soffan på en lång stund för där var trollet. Efter att ha fått titta på det en stund på avstånd gick hon med på att ge det en kram och en puss… får se hur hon och trollet kommer komma överens.




MVG och julprojekt

Glad! Fick MVG i Medicinsk grundkurs! Har kämpat för det betyget då jag redan hade ett G i kursen och alltså läste för att höja betyg. Riktigt nöjd!

Men nu tillbaka till verkligheten där pluggandet fortsätter. Har en inlämningsuppgift i Omvårdnad som ska vara inne på fredag. Vill gärna få den klar redan i morgon så jag slipper sitta med den på julafton.

Förutom plugg så är det julstök här hemma och i dag ska alla klappar slås in (utom en). Jag har i panik virkat varige kväll så länge jag kunnat hålla ögonen öppna med målet att bli klar med en present till Signe. Nu vågar jag påstå att jag kommer bli klar och med det kunna slå in den sista klappen i morgon.

Lägger upp bild som en smygtitt på virkningsprojektet.
 
Näsa med näsborrar och händernas handflator


Läsa bok

Nyligen avslutat slutprov i medicinsk grundkurs. Har suttit i fem och en halv timme och skrivit i princip oavbrutet. Just som jag skickat in provet plingade det till på mailen och jag fick ett meddelande med rubriken ”välkommen till omvårdnad”. Uhhh! Just avslutat ett slutprov och vill bara ha helg utan att tänka på att börja en ny kurs på måndag…



Gullig syn i Signes rum. Signes favoritsak att säga är uppmaningen läsa bok!


Paddan Amanda

Idag har Signe och jag varit på BVC för att ta en vikt. Signe väger 9310 g och är 82 cm lång. BVC sköterskan tyckte att Signe var jättefin och följde sin kurva bra.

Övrig info om barnet som jag inte anser är smickrande mot mig är följande: Signe har lärt sig säga Mathias, eller Titas som hon vid mer exakthet säger. När jag frågar henne om hon kan säga Amanda säger hon padda. Hon har även börjat referera till mig som paddan. Jätte kul! Kanske en hämnd för att jag kallat henne för ynglet och grodan?


Signe lussefirar

Klockan sju i morse pulsade Signe och jag oss ut över snövallarna till dagis. Mysigt att gå när det fortfarande var mörkt. Signe var klädd i sin tomtedress och vi hade pepparkakor nerpackade i väskan.

Signes avdelning hade lussefirande. Alla barnen vad klädda i lussekläder och deras familjer var där och lyssnade på när de sjöng. Berit och jag var där för att titta på tomtenissen Signe.

Signe tyckte först att allt var lite konstigt men kom igång efter en sund och stod längst fram i ringen hos fröknarna och tittade med stora ögon på olika rasselinstrument, små tomtar och stjärnor som de plockade fram.

Men Signe ville inte fika något lussefika… håller med henne om att det var tidigt för pepparkakor.

  
Bilderna går att klicka på


5 maj



Idag var vi på rutinultraljud, är i vecka 18+5 och är beräknad till 5 maj. Allt såg bra ut med bebis och mage.

Signe var med på grund av dålig planering från vår sida. Såg igår i ett informationsblad att barn inte fick följa med. Något vi inte tänkt på. Med Signe under armen kom vi dit och kompromissen blev att jag fick gå in själv för att kolla att allt var bra och när det var konstaterat fick Mathias och Signe komma in. Mathias fick en snabb genomgång även han och bebisen visades upp för honom.

Vi fick bilder med oss hem. Tycker den ser ut som en liten bebisapa.


Signes senaste nytt

Det senaste i Signe värld är att hon nu börjat sätta ihop två ord. Exempel är ”pinne slut” (hon pratade om salta pinnar som tagit slut) och ”Mimi borta” (Mimi är en mupp som försvinner i ett rökmoln i en film som hon nyss sett) eller ”mammas sko” som hon också säger.

Utöver att sätta ihop ord har hon börjar få koll på det här med ägande. Tidigare har saker saknat behörighet och hon har gladeligen delat med sig. Nu är vissa saker hennes och hon säger ”mammas data” om min dator och ”pappas data” om Mathias dator. Till Mathias glädje påstår hon att teven är hans.

Men detta med ägande har kommit med minde charmiga sidor också. Idag när jag skulle hämta henne på dagis kom jag på henne med att försöka ta en nalle från en annan flicka. Flickan ville inte ge bort nallen varpå Signe blev arg och slog henne. Signe slåss numera. Det gjorde hon INTE förut. Vet inte om jag ska skylla på dagis eller på normal utveckling. Misstänker normal utveckling då det här med att testa gränser verkar vara ett nödvändigt ont i social utveckling.

De hade även en insident med en ballong på dagis som fröknarna berättade om. Ena dagen när jag kom hade barnen en ballong att leka med. Alla var glada och tyckte ballongen var kul. En dag senare fick jag höra att de varit tvungna att beslagta ballongen då Signe bestämt att den var hennes och inte lät någon annan leka med den.

En liten verbal fröken med mycket åsikter… förstår inte hur de generna tagit sig in i mitt barn…


Julgrans"kulor"


Går att klicka på bilderna. Köpta på Åhléns.
 

Idag var Signe och jag på stan med Eva. Trodde sjuklingen Signe skulle sova hela promenaden i vagnen men hon var vaken och tittade sig trött omkring. Inhandlade två nya julgranskulor, köpte två förra året, och nu hänger alla fyra i köksfönstret. En brokig skara av underliga figurer i glas. Meningen är att Signe ska ha dem i sin gran... en gran hon ska få om några år när vi har platts med en... tills dess hänger de i fönstret och hon får titta på dem där.

Helt kär i katten som jag hittade idag! Som Eva sa: vad bra att ha Signe att skylla på då jag påstår att de är till henne ;P


Hemma och kurerar

Jag är fortfarande hemma med en sjuk Signe. Förra veckan hade hon virusblåsor i munnen och i helgen blev hon sjuk igen med feber och förkylning. Berit, som var barnvakt i helgen, fick ta hand om en mer och mer vissen Signe.

Igår var jag tvungen att gå på en HLR kurs för min Medicinska grundkurs som jag läser. Räddningen blev gammelmormor Birgit som kom över och passade barnet. Signe som varit sur hela morgonen blev glad när hon såg Birgit och var glad under hela den tiden jag var borta. Ungen till och med drack välling mitt i sin matvägran. När jag kom hem igen var Signe trött och gick tillbaka till att vara sur. Jag mutade med glass…

I natt ramlade den redan arga ungen ur vår säng. Illvrål och panik. Gjorde säkert ont och hon blev rädd.  Stackars liten!

Tycker Signe mår lite bättre i dag.


RSS 2.0