Signe Långstrump



Igår var vi på Astrid Lindgrens Värld. Hade fått gratis biljetter av Rädda Barnen vilket passade oss väldigt bra. Båda barnen sov i bilen hela LÅNGA resan till Vimmerby. Det skulle ha regnat, enligt alla väderrapporter, men vi hade sol hela dagen.

Parken var fint uppbyggt med många små miniatyrhus av olika karaktärers gator. Signe var väldigt förtjust i de små husen, vissa gick att gå in i. Tappade nästan bort henne. Hon gick bakom mig men när jag vände mig om hann jag precis se henne stänga in sig i ett av husen. Var en hel gata med små hus, hade ju varit kul att leta efter ungen där!

Och så träffade vi Pippi, fick se Pippis pappa och tant Prysselius samt en sjörövare. Alla i Villa Villekulla som vi även var inne i. Signe stod i kö för att provsitta Lilla Gubben som troget stod där han stod i trä. Signe var helt tyst när hon såg Pippi, samma reaktion som hon haft på jultomten.

Vi följde inte något program utan gick omkring som vi ville. Vi missade Emil och såg bara en snutt av Ronja och hennes rövare. Fanns massor att göra och planerar att åka tillbaka nästa år och då gå på mer teatrar med en Signe som hunnit fylla fyra år.

Hela familjen var helt slut när vi skulle åka hem, alla utom stackars Manfred som ganska nyligen vaknat efter att ha sovit i vagnen. Tycket synd om honom när vi tryckte in honom i bilen. Men hem kom vi och vi hade vakna barn fram till nio på kvällen. Signe var mycket nöjd med sin dag.






Inskolning



Manfred är nu inskolad på dagis. Inskolningsdagarna gick över förväntan. Manfred klappade glatt händerna bara vi närmade oss dagis och tittade inte ens efter mig när jag gick. Igår var första dagen han lämnades där för att jag skulle jobba och då tjöt han när jag gick. Men fröknarna sa att han hade varit glad hela dagen efter att jag gått.

Signe tycker inte om när de andra barnen klappar allt för mycket på Manfred. Då säger hon att ”det är min Lillebror” och fröknarna får förklara att han även är de andra barnens nya kompis. Signe kan tydligen också bli lite avis när Manfred får för mycket uppmärksamhet av fröknarna. Signe har kommit in i en ny period av att kissa på sig. Fröknarna tror att det kan va en reaktion på Manfred. Inte helt omöjligt. Och Manfred har kommit in i en period av att sova väldigt oroligt, säker en reaktion på inskolningen.


Nyfrissad är han också!


...

Vi har utemöbler! Började befara att vi skulle få gå en sommar till utan utemöbler men Ikea blev (om något omoraliska) lösningen.

Signe var hemma med sin mormor och Manfred var med oss.

Manfred var inte imponerad av Ikea. Han skrek ”mamma” högre och högre samtidigt som han fick mer och mer saker att slåss om utrymmet med i kundvagnen. Själva tyckte vi att vi var väldigt effektiva, tror inte att barnet höll med.

Här hemma plockade Mathias snabbt ihop alla platta paketen till möbler. Signe och Manfred hjälpte till.

 Far och son i bilen 


Djur i bur.



Blev bord och 6 st stolar samt en låda till alla uteleksaker. Ska bara ha in mer blommor...



Grillning, någon?


RSS 2.0