Olja

Jag målade mina Paint elefanter i olja.
Målningen fick Karin i födelsedagspresent.


Fika, övernattning i Södertälje och basar

I lördags så bjöd Karin på en tidig födelsedagsfika då hon fyller år på måndag. Massor med goda onyttigheter hade dukats upp och det var väldigt trevligt. Hektor visade upp vad han lärt sig under veckan, att äta gröt. Han var duktig på det och alla tittade fascinerat på när han åt. Mathias och jag blängde bittert då det INTE ser ut så när Signe äter. Hektor geggande nästan inget alls utan svalde snällt sin gröt och tittade efter mer.´

När de andra åkte hem från fikat så stannade vi kvar och sov över. Det blev en tidig kväll, trötta småbarnsföräldrar är vi allihopa.

Idag så var planen att gå på barnbasar i Södertälje men vi vände redan på parkeringen. Det var kö för att komma in i en smockfull lokal. Vi åkte hem och modiga Karin begav sig ensam in på basaren. Mathias och jag gjorde ytterligare ett basar försök i Nyköping med hittade inte något av intresse. Jag orkade inte gräva i alla högar av barnkläder utan bestämde att Signe har kläder så det räcker.

    
Mathias och Signe, Mormor Kicki och Hektor, jag och Signe


Karin gör ett försök att mata envisa Signe


Bamboo konterfej med konfetti


Blandad uppdatering

Idag så ska jag ner på stan med Janni och så kanske vi ska möta upp med Erica. Var hemma hos Erica igår och tittade på hennes nya lägenhet. Den var jätte fin och ligger så bra nära stan.

Fick presentkort på HM av Berit så ska ner och se om jag kan hitta något till mig själv. Så sällan jag köper kläder. Behöver basplagg och har brist på det mesta.

Har på något sätt lyckats gå ner till 64,2. Vet inte hur det gick till! Vet ännu inte om jag vågar lita på att jag kommer hålla mig kvar på den vikten.

Nu när Signe tar flaska så funderar jag på att tvinga med Erica på ett bas pass på friskis nästa helg.

Kanske ska ut med båten i eftermiddag och köra en sväng. Länge sedan vi var ute och Mathias längtar ut.

Imorgon så ska vi till Södertälje och fira Karin som snart fyller år. Har present här hemma som bara väntar på Karin.


kommentars etikett?

Jag vet inte var jag ska svara på kommentarer som jag får i bloggen. Vett och etikett på blogg?

Men det är alltid lika kul att läsa kommentarer :)


Smörfrossa

Just nu så sover Signe efter att ha druckit välling med smält smör i. Lite senare så ska hon få banangröt med smör i och på månad så ska vi till BVC för att se om smörfrossan har satt sig där den ska och fått upp hennes vikt.

Jag ringde dit i dag och blev orolig. Men som sagt hon är ju pigg och glad och hon har ju i alla fall inte gått ner i vikt även om det går väldigt långsamt uppåt.

Hon är inte allt för förtjust i att äta men igår, efter 2 veckor av trug, så visade hon intresse för gröten och gapade efter skeden. Kladd, kladd, klet, klet men lite av gröt/smör blandningen måste ha runnit ner i magen på henne. Fröken sväljer nämligen inte maten utan lagrar den i kinderna och spottar ut. Det hela är väldigt frustrerande.

Tror att min mjölk börjar försvinna vilket innebär en minde kris för Signe som nu måste äta annan mat än bröstmjölk. Hon tycker att jag är rysligt snål!

Är glad att hon tar flaskan och hon tycker att det är kul att hålla den själv och undersöka. Då och då så träffar hon rätt och driker duktigt, även om det inte är mycket åt gången, bara ca 20 ml. Men vällingen är ju tjockare än mjölken så hon blir antagligen mättare av den.


BAMBOO

När Mathias frågade mig vad jag önskade mig i present
så gav jag honom ett mycket tydligt svar:

"jag vet inte vad det heter eller var man köper en, jag har aldrig sett en i verkligheten men jag vet att det finns och jag vill ha en!"



Och jag fick en!!!



Det är en ritbräda till datorn. Extremt kul men pilligt då det är ett helt nytt tänk.
Ritprogrammet som kom med är jätte bra och lättfattat.
Jag har ännu att skapa ett mästerverk, men det kommer!


Första testet


Födelsedagsfirande

Det var en riktigt bra dag i går med besök av familjen, fika och paket.
Trevligt att fylla år, i alla falls å länge ingen påminner om hur mycket jag fyller. Men jag har ju redan tagit mig ur min 40års kris här för ett tag sedan så att fylla 27 kändes inte så farligt efter det. 40 års krisen började med resonemanget ”nu så är jag snart 30 och det är nästan samma sak som att vara 40, ångest ångest ångest”. Resonemanget ”jag kommer bli så arg på mig själv över att jag blev 40 när jag var 26 när jag faktiskt fyller 40 på riktigt” hjälpte och jag kom över krisen.  Men jobbigt va det så länge det varade.

Bilder från igår:

 
Mathias, Signe morfar Tomas och gammelfarfar Lasse.

Mormor Inger och Signe


Jag ser fyran...


(Viktig information som världen har stor nytta av att veta)


...för första gången efter graviditeten så är jag nere på 64,8. 
Jag ser fyran!
  

Minskat på brödätandet, inte belönat mig själv med godis
och inte druckit så mycket läsk i veckorna.
Med andra ord, haft det lite tråkigare.


Vad är det för dag i dag…

Vad är det för dag i dag? Det är min födelsedag!

Det ska firas med fika ikväll så Signe och jag har städat hela förmiddagen. Igår så bakade jag sockerkaka. Brukar bli bra när jag gör det och trotts att jag inte gjorde något annorlunda så blev den lite degig i mitten och den blev lite plattare än den brukar. Men den smakade bra i alla fall.

Snart så kommer Inger, vi ska ner på stan och äta lite mat. Fanny fick stanna i Läppe under övervakning av mostrar så det går nog ingen större nöd på henne.

Signe vaknade halv sju i morse och har fortfarande inte sovit förmiddag, hon håller mig sysselsatt.
Vi har varit på BVC och hämtat ut nya D-droppar till lilla damen.


En flygare...


Hedemora, där björnarna och sköldpaddan Åke bor

Vi är nyss hemkomna efter att ha spenderat helgen i Hedemora hos Hjördis, en vän till Mathias familj. Efter en tre timmar lång bilresa så anlände jag, Mathias, Signe och Berit till det STORA huset med den lilla gumman. Hjördis skämde bort med mat och efter det så packade vi ner Signe i vagnen och tog en promenad i Hedemora. Jag spejade nervöst efter björn, det är där de bor har jag hört talas om, björnarna, och jag vill inte träffa på någon av dem.

Jag sov dåligt i natt. Trodde att jag skulle svimma av trötthet när vi gick och la oss men jag var vaken långa stunder. Har varit det några nätter i rad nu. Vet inte vad det är som gnager mig men mitt huvud låter mig inte vara ifred och olika tankar om allt och inget tar väldigt stor plats och surrar högljutt. (Jag har upptäckt saker som att Mathias pratar i sömnen, men det går tråkigt nog inte att höra vad det är han säger.)

Vi avslutade besöket hos Hjördis med att åka ut i Dalalandskapet och besöka en bodgård där det hölls ponnyridning, uppvisning av diverse bodgårdsdjur i bur, sköldpaddan Åke i bur och loppis. Signe tittade väldigt intresserat på djuren och skämdes bort med två leksaker.

Signe har varit riktigt duktig under den långa bilresan och sovit nästan hela vägen. Dock så tröttnade hon vid några tillfällen och vi fick stanna och mata. Min lilla solstråle!

   


Insektsbilder






Det var droppen...


...trött så här på kvällskvisten!

Gud som haver barnen kär

Idag så har vi varit i kyrkan… igen!
Den här gången så var vi på öppnaförskolan tillsammans med Maria och hennes tvillingpojkar. De hade fikarum, lekrum och pysselrum med massa olika kreativa material. Jag var extremt road! Anton målade medan Kalle höll sig sysselsatt med alla leksaker. Ska bli så kul när Signe börjar måla. 

Sedan Signe kom så har vi blivit flitiga kyrkobesökare, lite out of character! Mathias tror att jag ligger i maskopi med dem och tittar nervöst på mig när jag sjunger sånger som ”Gud som haver barnen kär” med ”blinka lilla stjärna” melodin. Men jag har lite mer hårdhudad karaktär än så och jag kan se det trevliga i vissa valda delar av kyrkoverksamheten utan att det känns som om jag sålt min själ.

Klart vi måste springa i kyrkan, de har ju pysselrum och bullar!!!


Karin och Hektor besök

Tack Karin för en väldigt mysig dag!

  
Bild på Karin som sjunger sånger och roar två lite smått missnöjda barn, ett mer missnöjt än det andra. Signe har klämt fram en tår då hennes mor är så oförskämd och överger henne för onödiga saker som toalettbesök. Stor protest! Men Karins sånger hjälpte litegrann, speciellt imse vimse spindel. 


Inger tycker att Signe ser ut som de gråtande barnen tavlorna. Kan hålla med.

Större delen av dagen så var barnen gladare än vad de är på de här korten. Mulna små solstrålar.


Signe som nykläckt

Bild tagen på Signe när vi skulle åka hem från BB, bara fyra dagar gammal.
Hon var så söt i sin isbjörnsoverall. Jag hade längtat hela graviditeten efter att få ta på henne ”åka hem kläderna” från BB.
Så liten hon var!   


65,5

De senaste dagarna så har vågen visat 65,5 kilo.
Jag har på något sätt lyckats ta mig bort från det envisa 66,5 strecket som jag stått stilla på länge. Har nu bara något kilo kvar till den vikten som jag hade innan graviditeten. Jag vill jag ska ner under 65 strecket.

Tänk att en så liten viktskillnad kan spela en så stor roll på psyket.


BVC

BVC besöket blev av och efter som de är en personal kort så var det lite kö med barn för vaccination. Den ena glada ungen efter den andra bars in till läkaren, straxt därefter så bars de ut igen illvrålandes ledsna efter sprutan.  

Signe vägdes och vikten var förvånande lite. 6290 g vilket betyder att hon bara gått upp ca 300 g på 1,5 månad. Hon ligger en bra bit under viktkurvan. Hon var 62,5 cm lång och hennes huvudmått var 40,5 cm vilket betyder att hon ligger under alla kurvorna.

De frågade massor om hennes matvanor och humör. Jag sa att hon äter ofta och brukar vara glad och nöjd och att hon just börjat med smakportioner.

Vi ska nu öka smakportionerna till flera gånger om dagen och blada smör i dem för att få upp vikten. Vikten ska kollas igen om en månad.

Först så blev jag jätte orolig men har nu lugnat ner mig. Så länge hon verkar pigg och glad så mår hon säkert bra.

Smakportionen för dagen blev en stor portion banan. Det är tydligen jätte gott med banan! Vi ska lura i henne lite gröt senare genom att mosa i banan i gröten. Får väl mosa i banan i allt för att få henne att äta.

(Mathias har en teori att all Signes energi går åt till att odla ut hår på hennes lurviga lilla huvud.)

Bild på Signe och hennes lurviga huvud

Hon börjar bli blond och har en ljus utväxt.

Vaccinationen var inte kul och hon har varit lite hängig nu på eftermiddagen.  


Grattis Hektor...


...på 5 månadersdagen :)


Huvudvärksgnöl

Idag så är det tredje dagen som jag vaknar med huvudvärk så hitintills så har denna vecka varit väldigt stillasittande. Igår så trotsade jag huvudvärkstristessen och stoppade ner Signe i vagnen med slakthuset som mål. Vi hälsade på Demon Seed innan de började sitt rep. Signe var svårflörtad av både gitarrist och basist trotts att de gjorde sitt bästa för att roa den sura lilla tjejen.

Huvudvärken var inte bättre när jag kom hem och Signe hade hunnit bli jätte arg i vagnen. Efter att ha skrikigt, ätit och bajsat så somnade hon just innan Mathias kom hem.

Just nu så mår jag lite bättre och har saker inplanerade på dagens schema. Vi ska först till BVC (hoppas jag då det kanske skulle vara inställt) och efter det så ska vi träffa Janni.  

Karin och Hektor kanske, kanske, kanske kommer hit i morgon. Hoppas!  


Hektors dop

Igår så döptes Hektor och hela tjocka släkten var där för att fira honom.  Under dopceremonin så charmade han hela kyrkan och log sig igenom hela tillställningen.

Karin du var jätte fin :)



Världens sötaste Hektor



Kort på stolta föräldrar och gudmödrar och så lilla prinsen i sin fina klänning.


PAINT


PAINT Pellefant till Karin


PAINT


PAINT


Grattis Signe

I dag så blir Signe fem månader.
Hon firade med att äta banangröt för första gången. Mathias matade sin oförskämt pigga dotter tidigt i morse medan jag (utan dåligt samvete) sov vidare. Gröten gick hem bättre än den potatis som vi introducerat under veckan. 

Signes senaste trick är att hon kan klappa händerna. Om man klappar framför henne så härmar hon med spretande, knubbiga små fingrar.

   


En piga...


...i höstiga färger


Läppe vistelse

I onsdags så kom Inger och hämtade mig och Signe och räddade oss från vår Nyköpingstristess som vi hamnat i då Mathias jobbade kväll hela veckan.

Signe sov bra under nätterna i Läppe. Fullt med mostrar, hundar och en mormor att titta på under dagarna så hon va helt slut på kvällarna.  

Vi hade det bra och blev bortskämda och servade som vanligt.


Mormor Inger och lilla Snigel.

På lördagen så kom Mathias och hämtade oss och så gjorde vi ett försök till att vara sociala på Janni och Fredriks kräftskiva i marmorbyn. Vi stannade inte länge utan var bara där och gratis åt lite paj innan vi drog vidare med vår skriklarv.

Signe har fått för sig att hon inte gillar att åka bil och skriker hysteriskt tills hon somnar av utmattning. I går så skrek hon nästan hela vägen hem. Efter att ha sett till att hon inte skriker av någon hjälplig anledning så kan jag ganska lätt koppla bort hennes oljud. Det kan inte Mathias och han b0elv mer och mer stressad av Signes tjut. Hon somnade lagom till att vi kom hem och fick sova natt så snart vi fick ner henne i sängen.


Signe äter på allt hon kan få tag i. Här har hon snabbt infångat Mathias glas som passerade förbi henne.


Mosad morot, potatis och luftslott

Livet med en liten Signe har fram till nu inte inneburit några större förändringar på lägenheten. Vist badrummet ser en aning övermöblerat ut och här och där står något som avslöjar att det bor en bebis hos oss men det är inte fören nu som jag börjar förstå vad som komma skall.

Signe har börjat med smak portioner och igår så gav jag henne mosad morot blandat med potatis. Hon tyckte inte om det och har ännu inte lärt sig hur hon ska svälja mat. Det slabbades en hel del. Där satt vi i mitt avtorkade kök, jag förberedd med papper för att snabbt kunna torka upp efter min slabbiga dotter. Pappret visade sig snart vara verkningslöst och Signe med haklapp, stol, bord och golv var snart ner geggat. Det var då det gick upp för mig vad detta barn kommer göra med vårt hem. Smakportioner är bara början, snart så har vi mat högt och lågt. Oundvikligt, hur mycket papper jag än beväpnar mig med.

Jag gav upp med mina försök att koncentrera maten till Signes mun och haklapp. Hon fick gegga bäst hon ville och undersöka maten med händerna. Slutade med att hon satt med tallrikskanten i munnen och sög på den och jag hade mycket att ta reda på när hon var klar.  


RSS 2.0