Uppdatering efter otrohet?

Länge sedan jag uppdaterade här. Har funnits mycket att skriva om under min bloggfrånvaro men av någon anledning har jag inte haft energi att dela med mig. Kan säga att det inte finns någon attraktion eller otrohetsaffär mellan mig och facebook och att bloggen därför skulle vara åsidosatt. Det har hitintills inte uppstått någon gnista att tala om. Bara en bloggsvacka som jag snart kommer repa mig från.

Börjar med att uppdatera det senaste som hänt. Har nyss lagt på luren efter betygssamtal och avslutande av kursen Naturkunskap B. Fick VG och är nöjd. Med MVG på de båda laborationerna och VG på inlämningsuppgift och prov, det var kemin som sänkte mig. Periodiska system och korsningsscheman var tydligen inte riktigt min grej.

Har börjat läsa Social omsorg som liksom alla omvårdnadskurser är en enda upprepning av sig själv och tidigare kurser. Men det är kul att vara tillbaka till att svamla efter den mer konkreta naturkunskapskursen.


...


Signe solstråle



Mobilbild från morgonens promenad till förskolan.

Socialt?

Totalvägran följd av isolation som mer och mer övertygade om att det är ett måste… facebook är ett måste! Straxt efter att jag loggat in på mitt nyskapade facebook-konto insåg jag att det var där alla människor var. Jag som börjat undra över den allt mer tystnande omvärldens brist på kommunikation. Det är här alla slött hänger och får information om vänner och folk de knappt kan kalla vänner utan att egentligen behöva varken bry sig eller anstränga sig. Det är på facebook som man anonymt kan snoka på folk man glömt att man var intresserad av och roat läsa deras reklamblad över sig själva. Straxt efter att jag öppnat mitt konto så började vänförfrågningar ramla in och plötsligt var jag en del av samhället igen. Nyfiket har jag snokat rätt på folk och uppdaterat mig utan att anstränga mig och utan att egentligen bry mig? Ja, nu är jag också fast för ärligt talat så är det sjukt beroendeframkallande att knappt behöva bry sig men ändå anses vara social.


Fick MVG på min osmoslaboration! Kanske ska uppdatera den informationen på facebook?


Osmos?

Sitter som vanligt och pluggar. Känner mig väldigt stressad och ironiskot nog så är det inte över 100 poängs kursen som jag läser på 100 % utan det är över 50 poängskursen som jag läser på 25%. Matamatik B var svårare än vad jag trodde. Var övertygad om att jag skulle klara det om jag bara ansträngde mig men nu vet jag inte om jag kommer klara kursen eller inte. I värsta fall så får jag läsa om den igen men då på Komvux med hjälp av lärare i stället för på distans. Ska i alla fall göra ett försök på det första delprovet som är om en vecka, får jag IG så hoppar jag nog av kursen och tar den på komvux. Ska klara den frågan är bara när. Men det går… det går bara väldigt långsamt!

Har skrivit laborationsrapport om osmos hela dagen under ämnet naturkunskap B. Tycker det är kul men svårt då jag alltid måste göra det så svårt jag kan för mig själv, siktar alltid så högt!

Ska, om ett tag, hämta barn på förskolan och sedan gå hem till Janni en stund.


Bild tagen i morse på väg till förskolan tillsammans med Pelle kanin.


nya skor

Idag var Signe på förskolan undertiden som jag pluggade och Mathias jobbade sin första dag efter föräldraledigheten. Efter förskolan så gick Signe och jag ner på stan. Letade egentligen efter en lite höstjacka till henne men hittade ingen bra. Köpte en dress i stället och spanade sedan på skor  till Signe och väntade på att Berit skulle komma ner på stan. Signe blev jätteglad när hon såg sin farmor komma in i affären just som hennes elaka mor försökte mäta hennes fötter. Signe ville inte mäta sina fötter! Jämmer och elände men humöret blev lite bättre av att Berit var där. Kom tillsist fram till att storlek 21 passade bäst och så valdes ett sött par ut.

  
Bilder på Singes nya dress och nya skor.
Signe bloggar ett tack till sin farmor för de nya skorna!


BVC

I går var vi på BVC med Signe. Rutinläkarbesök med vaccination.
Signe förväntades bygga ett torn med tre klossar. Signe tittade misstänksamt på sköterskan och läkaren och kramade sitt lånade mjukisdjur hårt. Så fort någon försökte prata med henne började hon storgråta. Efter en liten stund snodde Signe åt sig en kloss och la den på en annan kloss. Ingen trekloss torn här inte. De frågade vad hon kan och hur hon brukar leka. Sa att hon kan de flesta av sina kroppsdelar och en massa olika konster, att hon förstår nästan allt och pratar en del och att hon brukar leka med sina Duplodjur och mata mjukisdjuren. Signe ombads peka på sin mage… Signe pekade inte på sin mage utan kröp ihop och tjöt. Sedan skulle läkaren lyssna på hennes hjärta och klämma henne på magen. Det fick hon inte för Signe. Det hela avslutades med vaccinationsspruta Signe satt då i sin fars knä. Efter sprutan fick hon välja ett klistermärke. Hon valde Lille Skutt klistermärke, mycket oväntat val.

Signe är (om 4 dagar) 17 månader och väger 9085 g och är 75,5 cm lång. De sa att hon är fin och proportionerlig.  


RSS 2.0