Demon Seed mini turné

I dag så bär det av till Södertälje. Demon Seed ska spela där i kväll och dessutom så bor kusin vitamin Karin där.

Detta är sista spelningen på en mini turné som Demon Seed gjort tillsammans med Ashes. Konkurrent och kompisbandet som dessutom ingifts i familjen genom Jeje.

Så som de snälla flickvännerna vi är så åker jag och Jeje upp med tåg för att suporta våra pojkar och för att träffa kusin/syster Karin. Marre passar också på att åka upp och titta på Karins nya radhus. Så i kväll så blir det skapa på rumpan!


Jag ska smälla av så mycket kort jag bara kan i kväll. Dels för bandets skull och dels för ett skolarbete. Två flugor på smällen!


Orientalisk gryta

I går så bjöd vi på mat, födelsedags mat, så här en månad efter Mathias födelsedag.

Klockan sju skulle gästerna komma och klockan sex så lämnade vi affären. Mycket väl planerat!

Förvirring utbröt i köket och det flög ris över hela golvet.

Vi skulle laga orientalisk gryta, väldigt gott när min mor gör den, men senast jag försökte mig på rätten så blev resultatet högst tvivelaktigt. Men jag förbihåller mig rätten att skylla ifrån mig då min mor bara gett mig halva receptet vilket jag följde till punkt och pricka. Produkten av detta blev ätbar men inte så mycket mer. Denna gång så bad jag om att få HELA receptet!

Så efter att det skrikits klart och riset var upp sopat så kunde vi, med viss förvåning, servera en mycket lyckad maträtt i lagom tid till att gästerna kom.


Ingredienser:

1 gul paprika

1 röd paprika

500 g Krossade tomater

Halv dl Chilisås

3 dl grädde

1 tsk Sherwood curry

1 vitlöks klyfta

1 tsk salt

Kräftstjärtar (salt, dill)


Steka de hackade paprikorna i olja. Pressa i vitlöken, steka 5-10 min. Hälla i curry, chili och salt. Puttra 2 min. Hälla i krossade tomater, röra i grädde. Kocka lite. Precis innan man äter det så häller man i kräftstjärtarna.


Nu så har jag bidragit till mat Sverige.  Mat chock, mat chock, mat chock!


Påsklov i Läppe

Jag for omkring med min rosa lilla digitalkameran hela Läppe helgen i hopp om den perfekta bilden. Lättare sagt än gjort!
Alla bilder blev förfärliga, jag tror jag aldrig tagit så dåliga bilder, inte sedan jag växt ur "var är katten stadiet" (bilder som barn tar på sina husdjur, där bilden är fokuserad på allt utom just katten. Kort sagt "var är katten kort"). Men jag var nu tillbaka på ungefär den nivån.
Men sjöråa måste ha hört mig klaga för när jag tittade ut så hade hon skapat den vackraste av alla vyer. Hon hade klätt in hela strandkanten i glitter och dramatik. Jag tog en massa bilder på Sjöråas yviga hår som hon låtit drapera vår fallna pil med. 

image172 
Frostbiten av sjöråas andedräkt

Påsklov och fotovecka

Skoluppgift: Att fotografera en person med sitt attribut. Så jag tvingade iväg Mathias till replokalen för här skulle fotas. Men efter att ha blivit motarbetad av både kamera och det obefintliga och stundtals för befintliga ljuset så gav vi upp.

Med ambitionen att göra ett nytt bättre försök, i en naturligare situation för den besvärade modellen, så följde jag med på ett rep. Men det blev tyvärr inga bilder från repet då trummisen var tvungen att jobba över.

Nu så lägger jag allt mitt hopp till den stundande spelningen i helgen. Ska ta bilder till förbannelse.

Mästerverken ska presenteras i skolans lilla galleriet om en veckan.

image170 

Jag gillar bilden även då jag skulle vilja göra ett nytt försök, denna gång med en spotlight riktad mot gitarren. Men fina modellen gör sitt jobb bra :)

Om någon undrar så står det Demon Seed på tröjan... Demon Seed! Kom ihåg det!


Första fotoveckan

Även då jag alltid har med mig min digitalkamera och snarast anser mig själv beroende av mig rosa lilla digitalus så var det med viss skeptism som jag klev in i fotoperioden i skolan. Jag kan inte påstå att jag är speciellt intresserad av att ta konstnärliga fotografier med naturen som scenografi utan mitt intresse ligger snarare på nivån dokumentering av vardag och diverse fest bilder som lätt blir ful bilder.

Min kamera fungerar även som mitt andra och många gånger mer pålitliga minne och är på så sätt bärare av inspiration. Inspirationen består av mer eller mindre konstiga bilder tagna med minimal tanke på själva kortet. Dessa underliga bilders syfte är inte att visas i sin ursprungliga foto form utan är menade att förvandlas till något annat under makten av min penna på gammalt hederligt papper. 
Kort sagt mitt intresse har inte varit stort nog för att börja pilla med diverse inställningar och fota manuellt med medvetet vald skärpa och slutartid. Så det är med viss förvåning som jag märkte att jag verkligen tyckte att detta med foto var skit kul!


Visar här med upp de första och ännu MYCKET förvirrade men manuellt manipulerade bilderna från första fotodagen.

 Paninin Janni

 Erica och Janni

 Och så blogginehaverskan själv, fotograferad av Janni.

Uppenbarelse: Vad svart/vitt allt blev!


 


Tegel kroki





Pudel på pudden

image163

Terapi stickning

Egentligen så känner jag inte för att dela med mig av vad som hände förra veckan då jag finner det så fasansfullt. För det var fruktansvärt. Men om nu denna blogg ska ha någon som helt realitet och värklighetsanknytning till mig och mitt så måste jag erkänna vad som har hänt.


För 7 år sedan så gick jag ut gymnasiet med ett samlat betygsdokument. Vilket känns jobbigt att erkänna, men jag förbehåller mig rätten att skylla på yttre faktorer då jag mitt under gymnasietiden blev sjuk och var tvungen att sjukskrivas.

Efter några år så bestämde jag mig för att plugga upp mina betyd så jag gjorde så som man ska göra, jag pratade med en syokonsulent på komvux, jag visade mina betyg och bad om en uträkning på hur mycket som fattades. Syon kom fram till att det fattades 400 poäng vilket är ca 4 ämnen.

Efter det besöket så har jag läst upp 200 poäng. En av kurserna slet jag som ett djur med på kvällstid samtidigt jag läste konst på heltid och gick stolt ut med ett MVG.


Så när jag nu hörde av mig till syon på skolan så var det med den klara övertygelsen att det bara fattades 200 poäng från mitt gymnasiebetyg och att lätt skulle kunna läsa upp detta under sommaren.  Men så var det tydligen inte. Det visade sig att kurser från gymnasiet inte får bli äldre än 8 år om man har ett samlat betygsdokument, om man har ett fullständigt betyg så gäller inte åtta års regeln, men den regeln gällde naturligtvis mig så jag fick sitta där och se på när kurs efter kurs ströks från mitt betyg.


Från att det fattades 200 poäng till att nästen hela betyget saknas. Det kändes som om alla dörrar runtomkring mig smälldes igen och att nyckeln till dem gömdes bakom paragrafer och byråkrati.


Vad ska jag nu ta mig till? Det är vad jag undrar. Utan högskolekompetens och med viljan att omskola mig, hur går man till väga då?


Nu så finns det så klart kryphål, ett sådan går genom folkhögskolan men även då det kryphålet känns stort och lätt promenerat så är jag inte intresserad av att läsa upp ämnen på deras sätt. Dessutom så innebär den vägen att jag måste gå till socialen och kräva pengar vilket jag verkligen inte känner för. Mitt självförtroende är tillräckligt sänkt redan som det är. Bara att hamna i den situationen att någon föreslår en sådan lösning känns förnedrande.


Dessutom så är jag arg!

Jag är jätte arg på att syokonsulenterna på komvux inte har berättat för mig om den där åtta års regeln. Hade de gjort det så hade jag fixat detta för länge sedan. Men nu så sitter jag här med ett struket betyg och noll CSN veckor kvar.  

Jag är också arg på att det är olika regler för hur länge kunskap förväntas sitta kvar i huvudet på folk som har ett fullständigt betyg och för dem som inte har det. Varför skulle min kunskap sitta lösare än på någon annan?


Jag vill inte plugga längre. Jag vill ut i arbetslivet, det är bara den lilla haken att mitt icke befintliga betygs enda gällande skrift berättar för världen att jag läst omvårdnad. Vilket tydligen bara är meriterande för just omvårdnadsjobb. Jag har inte heller mycket till arbetslivserfarenhet att vifta med framför arbetsgivare och den erfarenheten jag har är inom omvårdnad. Ett område som jag desperat vill bort från.

Jag kan tycka att jag borde vara attraktiv på arbetsmarknaden efter att ha jobbat inom vården. Det borde kvalificera mig till nästan alla typer av service jobb men så är det tydligen inte


Något knäckande vecka, både nej från en massa arbetsgivare och så syon som tog ifrån mig mitt betyg. Det är ett under att jag står upp!


Med denna katastrof nära inpå mig och ett ständigt surrande i mina tankar, så åkte jag till Läppe i helgen med min mor, två pudlar och en stickning. Där kan man snacka om maniskt stickande. Så efter en helg med terapi stickning så är jag nu hemma igen med träningsverk i helt nyupptäckta sticknings muskler och ett inte fullt lika hysteriskt surr i huvudet.


-_--_--_-


Gruvarbetarna anklagas för att maska


Lite bestyr

Kroki förmiddag följt av stenhuggning och så en stickning i väskan.


Klädd för oväder, försedd med paraply.


Hoppas på en promenad efter skolan, en lång promenad med sällskap.


Disk och måsten väntar hemma.


Men först pudelkiss och sedan frukost hos mamma.


Dagens "att göra lista"

  • Lukta bättre än vad jag gör just nu
  • Skaffa mig högre blodsockernivå
  • Våga vägra film
  • Lura ut min man på någon slags aktivitet som innebär att lämna lägenheten
  • köpa 5 st Randig otocinclus fiskar till mitt akvarium
  • Titta på när de nyinförskaffade dammsugarfiskarna äter alla alger i akvarium
  • Göra igenting en stund
  • Titta på melodifestivalen
  • Somna i någon soffa

RSS 2.0