Karin och Hektor besök

Karin överraskade med en visit i dag.

Jag fick låna Hektor medan Karin försvann ut för att jaga mat. Hektor tittade skeptiskt på mig och jag gjorde mitt bästa för att hålla trötta och hungriga Hektors humör uppe. Lagom till Karin var tillbaka så var han uppe i falsettoner och Signe som bars omkring av Mathias hade börjat stämma in i skönsången.

Humören gick upp igen efter att de fick lite mat och övertalades till att sova lite.


 Mathias och Signe.
Bild tagen av Karin

Hektor fick testa Signes hoppgunga.
De är för små för den med de tyckte att det var kul att hänga i den även då de ännu inte kan hoppa.

Söta är de i alla fall där de dreglandes hänger och testar vad de där fötterna är till för.


BVC och babymassage

Idag så tvingade jag upp mig själv klockan sju med anledning att jag och Signe skulle va på BVC klockan tio. Planen var att lura Signe att sova sin förmiddagstupplur lite tidigare än vanligt så att hon kunde vara pigg på massagen. Det lyckades inte!

En jätte trött Signe bars iväg i bärsjalen. Men hon tog sig igenom mer än halva programmet på BVC innan hon tröttnade, blev arg, fick mat och somnade.

Innan vi gick så såg jag till att lilla surpuppan vägdes. Vågen stannade på 5945 g.

Men hon tyckte att det var lite skönt med massage och de andra barnen var kul att titta på även då det blev lite långrandigt efter ett tag.


Filosofiska på kvällskvisten

http://svt.se/2.33686/1.1637065/kycklingar_arver_inlart_beteende?lid=is_search527895&lpos=0&queryArt527895=h%F6ns&sortOrder527895=3&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0


Mathias berättade något för mig i kväll som tydligen varit på nyheterna men som jag missat. I ett svenskt experiment gjort på höns har det kommit fram att våra erfarenheter lagras som ett minne i generna och förs vidare till nästa generation.


Hönsen hade delats in i två grupper där ena gruppen fick mat på ett traditionellt och för en höna lättåtkomligt sätt. I den andra gruppen så var det svårare att få tag på mat och hönsen fick jobba för födan. De kycklingar som föddes av testhöns som fått jobba för maten hade en medfödd fallenhet för att leta mat. En kunskap deras föräldrar fått lära sig genom erfarenhet.



Filosofiska som vi är så började vi diskutera detta fascinerande faktum som först kändes banbrytande men som efter lite fundering kändes självklart. Detta har ju folk vetat i alla tider. Man blir som sina föräldrar, man kommer inte undan, det ser gen-minnet till.


E
gentligen så är det ju inte konstigare att ärva erfarenheter än att ärva utseendet det är ju bara vi människor som vill att våra personligheter ska vara en produkt av oss själva alternativt en högre stående makt och inte en produkt av våra föräldrars val i deras liv. Vi vill ha en förklaring för allt omkring oss men vill att personligheten ska förbli ett mysterium för stort för att kunna lösas. 

 

Lite nervöst så började jag fundera på vad det är som definierar mig som person. Mina negativa sidor flackade förbi men jag bestämde mig för att det måste vara min kreativitet. Det är det som driver mig och som hela tiden pågår, dels medvetet dels utan att jag tänker på det. Det är min kreativitet som måste ha karvat sig djupast i mina gener, ärvt från mina föräldrar och nu (med största sannolikhet) nedärvt till Signe.

Men vist är det en hissnande tanke att det man gör, det man gör med hela sin själ, de val som definierar den man är ärvs vidare till ens barn. 



Men jag var naturligtvis tvungen att dra detta länge. Dessa historier om minnen från tidigare liv måste ju vara minnen i generna ärvda av anfadrar?

Detta faktum förklarar även varför människosläktet blir intelligentare och intelligentare. Vi är helt enkelt smartare än våra föräldrar för vi har ärvt deras erfarenheter.  


Foto med Eva och en vaken Signe

Idag så har jag och Eva farit omkring med våra kameror. Vi måste se hel underliga ut när vi står med näsan ner i rabatter och rumpan upp i vädret.  Med kameran i högsta hugg bland humlor och diverse andra äckliga djur flygande omkring oss fotandes till förbannelse.

Denna gång så blev temat flygande äckliga djur, närmare bestämt flygande humlor. Utmaning!
Mina bilder blev inte så bra. Önskade mig bättre skärpa men detta var det bästa jag lyckades åstadkomma idag.
Tvingar mig själv att känna mig stolt i alla fall då alla kamera inställningar är mina. Börjat fatta min D80!
 

 Flygande

 

Tack...

...för röster på min bild på
http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=6058
Uppskattas :)

Foto med Erica och en sovande Signe

Idag så hade jag och Erica en date med våra kameror och gick på fotorunda tillsammans.

Signe var med och sov i vagnen i ca 4 timmar. Hon sov sig igenom både lunch på stan och häger jakt nere vid slottet. Hon såg ut att ha det så skönt och jag fick försvinna in i kamerans värld ostörd för en stund.

Praktiskt nog så har vi likadana kameror. Det underlättar när manualen är en utmaning i sig. Vi utbytte aha upplevelser och känner plötsligt att vi börjat fatta det här med foto.

Vissa av korten jag tog blev en besvikelse efter att jag fått upp dem på datorn och såg att de var oskarpa men bilderna på hägern blev jag nöjd med. Har velat fota häger SÅ länge men även då bilderna är oki så vill jag fortfarande få en action bild på en häger.


Bildserie


 Kliar i näsan

 Prosit

Signe söt


Rösta på mig...

Vore jätte kul om du röstade på mig i en fototävling.

Gå in via länken för att rösta: 
http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=6058

Min bild heter "vingslag i skymningen" och ser ut så här


Så snälla rösta :)

Idolbild på mig själv


Fick just denna bild från Karin.
Den är tagen på senaste båtutflykten.
Tyckte jag gjorde mig bäst i svart/vitt.

Jeje kom hit och lek med mig, jag behöver nya ego bilder!!!


Häger

Nu så har jag äntligen fått en oki bild på en häger. Men jag skulle gärna få en bättre bild där fokus var skarpare och bilden gick att zooma in mer.

Smög mig på denna häger nere vid svandammen med Mathias och Signe i släptåg.


Tycker bilden blev lite kul med anden i förgrunden och den flaxande hägern i en helt oestetisk placering mitt i bilden. Hägern ser dock liten ut, det stör mig. Måste smyga mig närmare nästa gång men det är svårt att vara diskret när jag har Signe i en otymplig vagn. Ska investera i ett objektiv som klarar mer zoom men det får bli senare. Känner fortfarande av efterskalvet av datorköpet i plånboken.


Tagen med egna inställningar på kameran, inget mer Auto för mig!


Båttur med Karin Tomas och Hektor

I går så följde Karin, Tomas och lillprinsen Hektor med ut på sjön med båten Anna. Vädret såg ut att kunna vända sig emot oss och det blåste och gick vågor med vi la till i lä och solen sken på oss hela dagen. Vi hade en fin stund på klipporna.

Mathias badade för första gången i år. Jag har fortfarande inte varit i närheten av att bada och längtar inte efter det heller.
 
 Mathias 

Karin avrundade dagen med att halka ner i sjön och kom upp igen chokad och genomblöt. Inte en så kul avslutning på en annars skön dag men efter att ha torkat upp lite i båten så gick humöret upp igen.

 Karin   Hektor 

Barnen sov till mototljudet när de inte åt eller studerade varandra.

 Jag oc Signe  

...och Anna startade på första försöket. Tror att Mathias börjar få in rätta knycken.


Otrevliga, oinbjudna och nyttiga


Dessa små otrevliga varelser huserar på huset i Läppe.
De är inte inbjudna men tar sig vissa friheter.
Då och då så får de för sig att klättra ner från sina nät och in i huset, där blir de om möjligt ännu mer otrevliga.


Får hoppas på att de gör viss nytta genom att hålla andra otrevligheter borta.


Humla



Bild tagen i går på gården när vi vaktade fega kissen.

Babymassage

I dag så har Signe varit på babymassage som var förlagd klockan tio just som hennes förmiddagstupplur brukar börja. Vi bar iväg en halvsovande Signe i bärsjalen men hon vaknade till och kollade noga in de andra barnen.  Jag hade hoppats på att hon skulle sova innan massagen började med det gjorde hon inte. För mycket att titta på och prata med.


Mathias fick börja knåda sin allt mer högljutt pratande dotter som tillsist tröttnade helt och började gråta. Alla de andra barnen var tysta och tittade sig storögt omkring medan de masserades. Signe masserades inte utan bars omkring tills hon somnade.


Vi ska tillbaka nästa vecka, ska lura henne att sova innan så att vi tar oss genom hela passet.    


Inregnade

Och i dag regnardet. Planen för dagen var att åka ut med båten men just nu så ser det ut som om vi blir hemma. Vad ska vi roa oss med då?

I går så var Fredrik och David här och utklassade mig och Mathias i Monopol. Det är tydligt att vi inte är några strateger och affärsmän. Mitt skräckvälde stod med tomma ekande hotell som motspelarna gång på gång hoppade sig förbi utan att bli gäster. Som en hungrig spindel i nätet väntade jag till jag gav upp.

Signe var också med trotts att hon egentligen skulle sova.  


Feg ute kisse

I dag så köpte vi ett halsband åt Movitz. Nu så är han klädd för utelivet.
Han vågar sig fortfarande linte längre än några mete från porten men han blir modigare och modigare.

 


Jag hjärtar dig



Jag har haft det så bra hos min mor i Läppe. Uppassad till tusen så jag kom hem utvilad.
Hittade träd med ett hjärta i så lägger upp det till Inger. (Smörar lite och hoppas på mer barnpassning av Signe).

Efter grönbete kommer barnpassning

Just nu så går Mathias omkring med en lite små sur och trött Signe.
Jag förbihåller mig rätten att sitta vid datorn en stund och Mathias som varit på grönbete få passa sitt barn.


Hemma igen

I går så kom Mathias till Läppe för att hämta hem mig och Signe. Efter att han varit på grönbete i stan under några dagar så saknade han oss. Vi saknade honom också och Signe frågade uttryckligen efter den skäggige mannen. Hon log stor när hon såg sin far.

Mathias stannade över natten vilket skapade problemet sängplatts. Signe har fått en ny resesäng och även då den tar väldigt liten platts som i hopp fälld så tar den stor platts när den används. Inger har som vanligt farit omkring med alla de andra sängarna och slängt ut de vi brukar sova i. I stället så stod valen mellan en bäddsoffa som jag förvisat min mor till och hennes extrem mjuka säng som jag sovit i under vistelsen. Problemet löstes genom att vi fyllde Ingers rum med sängar och så kunde Mathias jag och Signe alla sova där i egen säng.

 Sovande Signe i bilen


Matdags i holken


Talgoxe


Telefonterror

Äntligen så sover en sur Signe sin morgon tupplur. Ett under att hon fortfarande gör det efter att telen ringt 5 gånger på ca 30 min.

Vanligtvis så brukar även jag stå för teleterror av min mor, som alltså brukar få ytterligare ett samtal om dagen, men nu när jag är här ute i Läppe och mamma är ute med hunden så är det jag som får svara i den evigt ringade telefonen.
Än så länge så sover Signe. Hoppas på att hon gör det en liten stund till så att hon vaknar som den lilla solstråle hon är.


Världens sötaste Signe

I går så var vi inregnade här ute i Läppe. Dagsutflyckten var Vingåker där vi handlade och tog en fika.
På kvällen så bjöd vi Kicki och Jeje på mat samtidigt som vi satt bänkade framför Idol.

   

Bildserie på världens sötaste Signe som numera skrattar (om man lyckas vara tillräckligt rolig). 


Fluginvasion


 

 Irriterande små terrorister  

Men de är fina att se på när man tittar nära (och de sitter still).

Flugornas herre


Sushi och bäverspan

I går så blev vi bjudna på mat ner till Hamnstugan. Husliga Jeje hade tagit på sig företaget att göra sushi vilket hon också gjorde med briljans. Tålamod!

Jeje gör sushi   Sysslingarna kollar in varandra

Signe lyckades somna mitt bland kusiner, syssling, mostrar och hundar så jag fick möjlighet att smita iväg till udden och smyga på bävern. I vanliga fall så är bävern ett mycket punktligt djur och brukar hålla tiden halv tio. I går så var den lite sen, det var inte myggen. (Säger den då jag inte vet om det är en hona eller hane, hon och han bävrar ser likadana ut och har samma sysslor, totalt jämställda.) Planen var att lista ut var den har sitt bo men ett gäng hägrar distraherade mig. Bävern rundade som vanligt udden och jag smällde av massor med kort samtidigt som jag sprang bredvid den simmande bävern. Snabba djur. Om jag hade haft ett bättre objektiv så hade jag kunnat få en riktigt bra bild med även då jag var väldigt nära den så blev bilden högst tvivelaktig. Men det är en bäver på bilden, jag lovar.


Var är bäver bild


Griscafé

Hur roar man sig i Vingåker?
Jo, man går på griscafé och titta på trötta suggor och på små grisar som kivas.


Små grisar är vi allihopa
 

Efter grissafarit så var det vidare till Katrineholm där vi införskaffade oss en resesäng till Signe så att hon har något att sova i när hon besöker mormor. Hon ville inte sova i den i natt!


Första nedlagda bytet

I dag så tog katten sitt första byte...



en redan skadad flygmyra


Nattliga aktiviteter

I natt var första natten på Läppevistelsen. Signe somnade runt nio men vaknande igen vid två och var hungrig. Det var kolsvart i rummet, jag fumlade efter en lampa men den ville inte lysa. Jag fick upp Signe och matade, men ett plötsligt behov av blöjbyte tvingade upp oss. Jag tände första bästa lampa på vägen till badrummet, den lös starkt. Klarvakna!


Tillbaka igen efter blöjbytet så kröp jag omkring och satte i alla kontakter som min mor dragit ur. Alla lampor sken lika starkt och obehagligt.


När jag kröp tillbaka ner i den mjuka sängen så rullade ungen fram och tillbaka ner för de backar som blev av min tyngd. Fram och tillbaka tills hon var klarvaken och tittade på mig med stora vakna ögon och log. Jippi!


I natt så ska vi låna hundens nattlampa!


Underligheter runt bordet

I går så åkte jag och Signe till Läppe där det bjöds på fika hos Neta för att fira Kia som fyllt år. Runt ett vackert dukat bord så skickades det runt olika underligheter men som i familjen Rönnqvist förefaller som naturligheter. Det var bland annat en dö fluga som (om man tittade riktigt noga) hade fina färger, en liten träbit som slipats av vattnet till att föreställa antingen en hungrig fågel alternativt ett otäckt sjöodjur, även en sten skickades runt och sist men inte minst en ryslig vätte... ja en trädgårdsbeskyddare, en sådan måste alla ha!


Jag och Signe hemma hos moster Neta

Bilder från senaste Läppe vistelsen

I onsdags så var vi i Läppe. Karin och Tomas var också där med lillprinsen Hektor.

Alla tittar på Hektor

Mormor Inger och en sovande Signe

Hela gänget

Det går troll på udden


Elaka kisse är numera ute kisse

Några gånger om dagen, efter desperata jamningar, så slänger vi ut Movitz. Han kryper omkring på gården i någon minut och sedan så vill han in igen. Varige gång han kommer in så får han godismat för att han är... duktig? När han är färdigäten så börjar de allt mer desperata jamningarna igen.


Än så länge så har han knappt tittat på Signe efter bitattack. Kanske så nådde vår kraftiga reaktion in i hans egensinniga lilla katthjärna och han förstår att han gjorde något som var fel.


Det är kul med djur!


Katten bet Signe

I går så hände det som inte fick hända, katten bet Signe. Signe låg på en filt på golvet och övade sig på att vända sig, Mathias satt bredvid och katten tittade på. På ett ögonblick så hade Movitz dykt fram och bitit henne i kinden, hon skrek högt men som tur var så var det inte ett stort bett. Det blev ett litet rivsår och Signe glömde det rätt fort. Men det har inte jag och Mathias gjort. Så dagen i går var en riktig skitdag. Min första instinkt var avlivning, hade jag kunnat så hade jag skjutit honom på plats men när vi väl lugnat ner oss så bestämde vi oss för att ringa till katthemmet.


Det slutade med att numera så är Movitz utekatt. Vi har inte släppt ut honom tidigare för att vi var rädda om honom och oroliga över bilar. Vi är inte längre lika rädda om honom och nu så åker han ut.


Han var ute första gången i går och trots att de på katthemmet bedyrat oss att katter inte jagar grannbarn så var det de första Movitz gjorde. Med galloperande steg och höjd svans så jagade han barnen som skrek och sprang. NATURLIGTVIS SÅ JAGADE HAN BARNEN, vad annars...! Skitkatt!


Han ligger på minus och i går så kröp han omkring här hemma och skämdes. Han var trött efter att ha fått vara ute och sov mest.


Han lever på nåder och katthemmet har lovat oss att om läget inte blir bättre av att han går gå ut så kan vi lämna in honom.


I dag så åker han ut igen, barnen på gården får lära sig att inte leka med honom.


... och han som blivit mycket snällare sedan vi kom hem med Signe. Var han tvungen att göra så här!


Det förbjudna är alltid roligast

Han vet att han inte får vara i vagnen!

Det ironiska är att han kommer undan med det bara för att han har det så skönt och han har det så skönt bara för att han inte får vara där.


  Han brukar fungera så, det förbjudna är alltid roligast.


Som att riva på TV-rutan eller högtalarna. Han gör det inte för att han gillar att klösa på dem utan han gör det för att han vet att han får oss att reagera. Han använder de regler som vi satt upp mot oss. Pinsamt nog så har han övertaget och all makt. Kattakräk!

Överlistad av kattakräk

5 myror är definitivt fler än 4 elefanter

...och är mycket äckligare!!!

 Finns det någon som vet varför myror gör så här? Samlar sig till klumpar på tillsynes slumpmässigt valda platser, i detta fall ett stackars träd.

 Mindre äckligt i svart/vitt? Men kanske lite mer konstnärligt...

Bakom regn finns sol och en sur Anna

I dag så lurade vi med Janni och Fredrik i båten och lämnade mulna Nypan. Som vanligt så var det soligt och fint ute i skärgården medan molnen hängde över land.  


Efter en skön stund på klipporna så var vi redo att åka hem igen. Det var inte båten Anna! Hon hade stått och blivit sur, något om läckande bensin. Jag och Janni stängde in oss i ruffen tillsammans med en grinig Signe och lät herrarna fundera över hur att få igång den sura båten.  De pratade med låga sakliga mansröster medan de stod och hängde över motorn.  Jag och Janni började acceptera det faktum att vi kanske skulle bli fast på ön ett tag. Då så startade Anna!


Hon har personlighet den båten.  


Under tunga moln så väntade Nypan på oss och vi kom i land helskinnade även denna gång.

 
     

 


Packard Bell EasyNote

I dag så ringde äntligen datanissen och gav mig min dators dom. Den är död! Moderkortet har kraschat och det är ingen idé att försöka göra något åt det. Det skulle kosta mig lite mycket som en ny dator... så det blev en ny dator.


Min nya dator en Packard Bell EasyNote 4 GB ram och med 250 GB hårddisk.
Den anländer i morgon.

Som tur är så gick alla mina bilder och texter att rädd från mitt gamla vrak. Ska hämta ut dem från datanissen i morgon. Bära hem resterna i en portabel hårddisk... känns väldigt ledsamt då jag gillade min dator.

Men som sagt i morgon så börjat mitt nya dataliv med en Packard Bell, allt kommer kännas bättre efter att jag flyttat in i den.

Signes senaste nytt


I morse så vände Signe på sig från mage till rygg.





BVC

I går så var Signe hos BVC för att vägas, mätas och vaccineras.

Vaccinationen var INTE kul! Signe som legat och sovit tittade nyvaket men intresserat på oss och log som den lilla sol hon är. JAg kände mig som en förädare när jag lämnade över henne till BVC sköterskan och sprutan. Mathias fick vara med och hålla en inte ont anande Signe som gallskrek efter sticket. Jag fick tillbaka henne när allt var klart och med ett plåster på vardera ben så lugnade hon sig snart igen.



Signe väger nu 5690 g och är 59,7 cm.
Hennes huvudmått är 38,8 vilket ligger en bit under kurvan. Hon har alltså ett litet huvud men det är inte så konstig med tanke på att både jag och Mathias också har det. Även vi fick våra huvuden mätta. Hon gör som sin far och kompensera med mycket hår på sitt lilla huvud. Stort och fluffigt intryck. 



Imse vimse färgglad


Bild tagen på promenad i Ekensbergsskogen med Signe och en väldigt varm Mathias.
Kunde inte låta bli att leka lite med  färgen.

Snöat in på mås

 

I går så gick Signe och jag ner till hamnen för att titta på när morfar Tomas och Mathias fixade med båten Anna.
Signe sov i vagnen och jag stod med kameran i högsta beredskap. Fota mås!
Jag var ute efter en riktig närbild, rörelse. Det visade sig att närbild av mås är trevligt i teorin men när jag fann mig själv i mitten av ett måsslag så känndes det inte lika kul längre. Speciellt inte då de fått span på mig, lite extra vaksamma då de har ungar. Jag och Signe fick hålla oss på lite avstånd och fota hysteriskt och hoppas på en bra bild.




Signes senaste nytt


I dag så fick Signe en tuggring, denna hittade snabbt sin plats i munnen. Skönt för kliande tandkött!

Dyr dag

Det blev en dyr tur ner till Norrköping och Elgiganten. Mathias kom hem med en ny dator. Så nu så har det varit paket öppning över hela golvet och den nya datorn står på sin plats. Behövlig uppdatering av burk!

Min datorn är fortfarande hos doktorn. Orolig! Men tror att jag kan få hem den till slutet av veckan.
Det första jag ska göra är att lyfta över mitt liv till den externa hårddisken och tömma och starta om min stackars trötta dator. Hoppas på att det får den att leva upp på nytt!
(Annars så har jag span på en mac, bara ca 10 000 tuggumipengar)



Grattis Signe på tremånadersdagen

I dag så blir stora tjejen tre månader. Tänk vad tiden går fort och tänkt att vi bara haft henne i tre månader, det känns som om hon alltid varit här.

Lite Signe uppdatering är att hon (sedan någon vecka tillbaka) skrattar. Inte helt utblommat skratt men det är helt klart ett litet hä hä hä skratt när hon anser att vi är beter oss speciellt underligt. Första skrattet kom då hon stod i mitt knä och jag sjöng för henne och skackade hennes rumpa till en liten dans.

Det senaste är att hon kan lyfta upp huvudet när hon ligger på rygg. När hon ligger i vagnen så tar hon tag i mjukliftens kanter, lufter upp sitt huvud och försöker dra sig upp. Starka tjejen!

    
  
Liter bilder från helgen i Läppe

Imse vimse spindel



Klickbara
 
Bilder tagna i Läppe.
Känner mig mycket nöjd med dem då det var väldigt svårt att få bra skärpa på så små motiv, de sitter ju inte still heller.
Önskar mig ett makroobjektiv, får bli en senare investering.
Kul med äckliga små djur!

Klickbara


Hur tänkte ni nu då?

Signe har fått låna en hoppgunga av grannfamiljen. VI var naturligtvis tvungna att pröva den direkt. Signe hänges upp i en dörröppning och Mahitas och jag tittade förväntansfullt på henne... och där hängde hon och tittade tillbaka på oss. Hur tänkte ni nu då?

Men lite kul va det! Även då hon inte hoppar i den än så va det kul att bli gungad fram och tillbaka.

  

Datorn är fortfarande hos doktorn

Ovissheten är värst...

Min datorn har hängt sig

Startade datorn som vanligt i morse, den gick i gång och jag pysslade med lite annat innan jag hade tid att sätta mig vid den. Datorn blinkade till och skärmen blev först blå innan den blev hel svart. Den var fortfarande igång för det surrade på som vanligt.

Jag har lyckats starta den och komma en liten bit men aldrig så pass långt att jag kommer in i Windows.
Ringde datasuport och ska lämna in den så snart som vi kommer iväg hemmifrån.

Tänker på alla mina bilder. Jag har skivit ut det mesta som jag vill ha men det finns fortfarande bilder som jag skulle bli VÄLDIGT ledsen över att bli av med. Hela mitt liv finns i den där burken.

RSS 2.0