"här!"

Igår var Signe och Mathias hemma hos Berit och matade katter. Under ett obevakat ögonblick fyndade Signe kattmat på golvet och visade Mathias ”va e de?” frågade hon. ”Det är kattmat till katterna" berättade Mathias. Signe gick genast iväg med pillret i handen, la sig på golvet i sovrummet, och kikade in under sängen (hon vet att katterna brukar ligga där) räckte fram kattmaten till katten och sa ”här” och kastade in maten till katten. Mitt underbara barn!


Mathias mobildbild på Signe som lånar lekstuga från Jonas stuga på femöre.

Om dagarna jobbar och pluggar jag under tiden underhåller Mathias barnet. De är i olika lekparker och på badstränder. Signe är alltid trött och glad när jag kommer hem.

I morse var jag mer än jättetrött! Gick upp halv sex med min pigga nattsabotör tätt i hälarna. Kändes inte jättekul att cykla iväg till jobbet. Väl där var två sjuka, jippi tänkte trött jag men tog mig på något sätt genom dagen.
Jag har gett insulin för första gången i dag och tagit blodsockerprov! Kändes cool att sticka men va sjukt nervös! 
Kunde gå hem lite tidigare och kom hem till en tom lägenhet. Mathias och Signe var på femöre. Jag sov. Vaknade upp och kände mig levande igen. På kvällen har Mathias överraskat med tacos, han tyckte synd om slutkörda jag.
I morgon är jag ledig. Inger och Fanny kommer hit över dagen och Mathias ska till Södertälje och flytta Karin och Tomas. Min enda lediga dag den här veckan... som tur är så är jag nästan klar med mitt skolarbete som ska in på fredag...


Snuskig bekännelse



(Tyvärr inte alls så spännande som rubriken antyder).
Jag hade först inte tänkt erkänna detta… men… jag är inte så bra på att hålla tyst så här kommer min bekännelse. Vi har snuskbaggar i skafferiet. Mathias refererar till dem som dyngbaggar, kanske lite överdrivet, de är mjölbaggar och de är äckliga nog. Blev inspirerad av en mjölbaggeinvasion på jobbet och började nervöst fundera över när jag själv städade skafferiet senast, det var väl inte så länge sedan? Även då jag minns det tydligt så var det, vid lite tankerannsakning, tre år sedan. Och ve och fasa där var de… eller i alla fall skalen av larverna någon vuxen bagge såg jag inte till… ryser!

Jag har städat och slängt nästan allt i skafferiet!

Förvandlar snabbt smitt snuskinlägg till ett inredningsinlägg med att tipsa om väldigt söta plåtburkar som jag hittade i min jakt på inbrottssäkra kärl att förvara mat i. (Upptäkte i min jakt på plåtburk att 99% av alla plåtburkar har motiv av kattungar eller hundvalpar, ännu en anledning att rysa.) Köpte två burkar och ska köpa fler för att kunna förvara maten under lite mer hygieniska former.

Som sagt… detta var inte något som jag hade tänkt erkänna!

 
https://www.lyxigaplatburkar.se/?gclid=CKqnzuuLh6MCFRcM3godfUfHdw 
Länk till jättesöta plåtburkar.


Blöt puss


Signe andades igen rutan på båten och gjorde ett pussmärke. Gulliga unge!

(Bilden är tagen 6 juli. Har väntat på att det skulle regna innan jag la upp den, fick vänta nästan 20 dagar.)

Demon Seed



Ikväll spelar Demon Seed på Williams Pub i Uppsala.

http://www.myspace.com/demonseamen


Idolbild på Mathias.


gnäll

I måndags påbörjade jag den tråkigaste kurs jag läst, Arbetsmiljö och säkerhet. Olidligt tråkig utfylld med självklara tipps som att inte luta sig för lågt ut från en stege, vilken tur att det finns en bok som berättar det för mig annars hade jag ju garanterat ramlat ner! Mitt intellekt känner sig förolämpat!

Som tur är så är det en tre veckors kurs (50 poäng) och jag avslutar första veckan i dag med att skicka in en inlämningsuppgift. Kan vara det tråkigaste jag någonsin gjort. Gick nästan inte att läsa i boken, fick läsa om och läsa om samma sidor för ögonen hoppade över stora stycken i självbevarelsedrift.

Nu när jag ändå gnäller så kan jag fortsätta att gnälla på NTI. Är riktigt irriterad på min lärare som gick från att heta Lennart till att heta Urban utan att någon upplyste om varför. Inte heller har LennartUrban rättat mina inlämningsuppgifter trotts att det tydligt står att läraren ska rätta en inlämningsuppgift innan det är tid att lämna in nästa så att man ska ha en möjlighet att förbättra sitt sätt att jobba. Kritik kallas det och det har jag fått klara mig utan. Kursen avslutades för två veckor sedan och jag har bara fått tillbaka 1 uppgift. Ringde Lennart som då hette Urban och fick prata med en mycket seg frånvarande människa som inte verkade förstå vad jag sa. Kul!

Känns som en förolämpning då jag verkligen ansträngt mig med kurserna, vore kul om de på NTI också höll sin del av avtalet!


Bamboo orm


Bamboo Blipp


Signes senaste tandnytt


1. 16/10 (6 månader gammal när första två tänderna tittade fram).
2. 1/12
3. 17/12
4. 1/1
5. 24/1
6. 22/2
7. 1/5 (hörntänderna var besvärliga).
8. 22/5
9. 20/6
10. 30/6 


Matvägraren äter

 Äntligen, 15 månader gammal, äter ungen mat!

I förgår åt Signe en portionsförpackning (kyckling med ris från Nestlé 6 månade), delad på två mål. Första gången hon äter upp en barnmatsburk som vi köpt och extra stort för att hon åt upp den under en dag.

Signe har, fram till nu, bara ätit smakportioner av mat och lever huvudsakligen på gröt med fruktpuré och välling.

Igår fick jag i henne ännu en barnmatsburk (kyckling med grönsaker från Semper 6 månader) delade även den burken på två mål och hon åt allt.

Alla målen avslutades med efterätt i form av fruktpure eller yoghurt.

Kanske kanske har det släppt nu och hon har börjat äta mat. Köper mat som är från 6 månader så att den är utan bitar, lättsvalt.  

 


Bamboo sköldpadda


Bamboo djur


Lilla badkrukan

Igår var vi på badet. Jag har inte varit där på år och det var fösta gången Signe var där. Hon har inte badat bassäng förut och tyckte först att det var lite läskigt. Vi började med att kolla in barnbassängen, Signe roade sig med att klättra upp och ner för kanten och avslutade med att ramla framlänges och doppa huvudet. Jag fiskade upp en lite chokad unge. Sedan doppades vi oss tillsammans i den stora bassängen. Signe klamrade sig fast hårt hårt.

Vi gick in en stund och tittade på vågbassägen och satt i kanten av vågskvalpet föra att sedan krypa ner i varmvattenbassägnen. Signe tyckte att det var jätteskönt och klamrade sig fast på oss utan att säga ett ord. Det syntes att hon tyckte att det var mysigt. 


Mathias, Signe och Ola i varmvatten bassängen. Janni, Fredrik och Kevin var också där.


Lilla apan.

Singe badade i badblöja och en tröja. Var så stark sol och det finns INGEN skugga på Hjortens.

Jag avslutade dagen med att jobba 16-21. Ska snart iväg till jobbet mellan 07-16.30. Går på schema nu och sex vackor frammåt.   


Klätterapan

Varmt det är varmt det är varmt!

Idag var vi (Jag, Mathias, Berit, Signe och Fredrik) på Vivesta. De andra badade medan jag och barnet höll oss vid strandkanten och doppade fötterna. Galet varmt idag.



Signe har en ny konst, hon sätter sig fast på mitt ben som en apa.


Sjön, shopping och skola

Igår gav vi (Jag, Mathias, Signe, Janni, Fredrik och Ola) oss ut med båten i högst tvivelaktivt väder, molnigt med små regnstänk, men med filosofin det är alltid finare väder ute på öarna än i stan. Det var det! Efter att ha lagt till och småhuttrat en liten stund kom solen fram och alla utom jag och barnet badade. Blev riktigt varmt, till och med så att jag längtade efter att få slänga mig i sjön.

  
  

I onsdags var jag nere på stan. Först med Marre och lagom till att hon skulle dra sig tillbaka mötte jag upp med Janni och Erica. Riktigt bra dag. Köpte lite kläder och både jag och Erica kom ut från Clas Ohlson, efter stor beslutsångest, med varsin klocka. Janni har redan tre av dessa och jag skulle lätt vilja ha en i varige färg. LOVE!

Utöver att vara ute med båt och förlusta mig på stan har jag pluggat och pluggat och pluggat lite till. En inlämningsuppgift i ett ämne och en inlämningsuppgift och prov i en annan kurs. Jag har nu avslutat kursen Hemsjukvård och inväntar betygssättning av läraren.

Jag gillar att läsa på NTI. Passar mig mycket bra det enda som är störigt är att läraren är seg på att rätta prov och kommentera inlämningsuppgifter. Jag har bara fått tillbaka det som jag gjorde första veckan, så här fyra veckor och fyra uppgifter senare väntar jag fortfarande på att få tillbaka uppgifter och prov. Jag har alltså ingen aning om hur det har gått i kursen.


Mot strömmen

Igår, i regnet, packade vi ner oss i båten Anna och puttrade ut till närmaste kobbe. Vi mötte flera båtar när vi var på vägen ut, alla andra var på väg in. Det småduggade på oss hela kvällen men inte så mycket att det störde speciellt mycket. Tog en lite promenad runt den lilla ön och lät barnet springa omkring lite. Regnade dock tillräkligt mycket för att förstöra planen om att grilla korv, fick koka korv i båten i stället. Mot kvällen sken kvällssol och Mathias och jag satt och lyssnade på radio och läste medan barnet sov i ruffen.

Signe har sovit uselt de senaste nätterna här hemma. Hon tycker att det är för varmt och bara ligger och snurrar och klagar samtidigt som hon sparkar på oss och nyps. Hon ligger i vår säng. Men i natt i båten sov Signe bra och det gjorde vi också. Lagom varmt och mysigt.

I förmiddags åkte vi hem igen i solsken. Även denna tur mötte vi många båtar, alla var på väg ut i det fina vädret men vi var på väg in.


Signe på förarsätet.


Mathias och Signe bäddar för natten.


Signe satt i mitt knä när jag körde på väg hem. Märkte först inte att hon somnat sittande i flytvästen.


Egobild på vägen hem, jag kör, barn och man sover i ruffen.


I solen



Idag har vi, efter att jag pluggat klart, spenderat dagen på en strand i solen tillsammans med Berit och Ida. Signe doppade blöjan i vattnet och var lycklig. Hon provåt lite sand och kom fram till att det var äckligt.

 Vi har även varit hemma hos Magnus och ätit mat tillsammans.

Nu ska Mathias och jag glo film och barnet sover. Hon var helt slut efter en fullspäckad dag.




Mathias med syster Ida... (och ja, han ser alltid ut så där)


Tovor av stress

Den här veckan har jag varit jättestressad!

Jag har (som vanligt) haft en inlämningsuppgift och ett prov, utöver det skulle jag även titta på en film och besvara frågor om den (en film vars utlovad länk inte gick att hitta) plus att jag läst på inför insulindelegering. Jag har jobbat tre dagar och här hemma får jag ransonera min pluggtid till Signes sovstunder eller försöka skriva lite undertiden Signe står och drar i mig och gråter. Mathias är hemma och gör sitt bästa för att leka med henne men hon vill att jag ska ta henne bara för att hon ser att jag är upptagen.

Ja, jag har varit lite smått stressad och varit trälig på grund av det.

Lyckades skaffa mig dåligt samvete över att jag är så trälig och stressad, stackars barn… I onsdags var det värst, då kändes allt omöjligt. Till torsdagen lovade jag mig själv att umgås med barnet när jag kom hem och att jag ska sluta vara trälig och lugna ner mig. 

Tänk vad lite positivt tänkande kan göra!

På torsdagen klarade jag ett 20 min långt korsförhör av sjuksköterska och kom därifrån med insulindelegering, när jag kom hem från jobbet hittade jag ett mail från min lärare där det stod att jag kunde hoppa över uppgiften där jag skulle titta på film på grund av att länken fattades. Allt löste sig och idag har jag skickat in inlämningsuppgiften, gjort provet och två närvarouppgifter.

Tappar hår som en stressad katt! Stresshantering finns det vist något som heter, djupandas!


RSS 2.0