Signe tre år, påsk, och Manfred går!

I fredags fyllde Signe tre år. VI firade ute i Läppe och dit hade vi lurat ut Mathias familj. På plats fanns också övriga hamnbor som Karin och Jeje med familjer. Många blev vi och rörigt var det. Signe öppnade paket efter paket och till slut såg det ut som om en rosa bomb exploderat i en glitter kaskad. Prinsessifierad!



Av mig och Mathias fick hon en springcykel. Vägrar stödhjul och tycker att det är för tidigt att ha ungen farandes omkring på en riktig cykel. Men cykel tycks vara treårspresenten och alla andra har cyklar. Hittade en springcykel med handbroms, svängspär för styret (så det inte kan ställa sig på tvären under färd) och en ram som man kan ha fötterna på när man fått upp fart. Den fick godkänt av Signe som inte nämnt att den saknar pedaler. Hon över på att hitta balansen.


Cykelträning i hamnen.

Vi har också firat påsk med påskäggsletning ute i snålblåsten. Signe och Hektor fick ta ett varv runt lilla huset (med en sovande Ida inuti) och snabbt norpa åt sig sina ägg. Signe fick godis och den utlovade treårsring i sitt ägg och Hektor fick bilar som han blev mycket glad över.


På påskäggsletning.

Och Inger har gått och blivit med mops. Mopsen Nelly Snälly som kan ligga mitt i kaoset och sova så det snarkar högt om henne. Helt obesvärad! Möjligen höjer hon ett ögonbryn när Signe hoppar över henne.


Nelly.

Manfred går! Eller han gick en bra bit (fick det på film) men har sedan vägrat gå igen. Han slänger sig bara
bakåt om man försöker få honom att stå. Men nu vågar jag säga att han kan gå även om han fortfarande
föredrar att krypa. Han gick första gången på Signes födelsedag straxt innan elva månader. Signe var 10,5 månader när hon gick ordentligt första gången.



...



Signe övar på att vara påskkärring. I morgon, på dagis, ska hon vara utklädd och leta ägg.


RSS 2.0