Den perfekta bollen

Första advent och julstämningen börja infinna sig.

Igår var vi på shoppingturné till exotiska och flotta affärer som ÖB, Rusta, Karlssons och Citygros. Signe och Mathias såg mer och mer vissna ut när jag exalterat försvann in bland allt julpynt och fastnade där. Jag var på jakt efter det perfekta adventspyntet och hittade tillsist en lysande boll att hänga upp i fönstret. Vi har inte plats för traditionella adventsljusstakar i våra blommfyllda fönster. Bollen kom på sin plats så snart vi kom hem och det höjde hela rummet.

Bjällerklang börjar så smått infinna sig i takt med att våra två tomtar kom fram ur gömmorna tillsammans med min snögubbe. Nu så ska jag skicka ner Mathias till källaren för att rota fram den stjärna som jag vet att vi ska ha… någonstans.      


http://www.myspace.com/demonseamen


http://www.myspace.com/demonseamen

Ikväll spelar Demon Seed på Sugar bar i Stockholm. Mathias kommer hem någon gång inatt så Signe och jag spenderar fredagskvällen själva framför Idol.  

Under dagen så har jag och Signe varit på öppna förskolan tillsammans med Maria och pojkarna. Vi var bara där en snabbis och tog en fika.

Och jag har fortfarande inte moppat golven... Det tycks vara omöjligt att få tid till just att moppa golv. Varige dag i en vecka så har jag förberett moppning med att damsuga lägenheten men förberedelsen tar upp all Signes tålamod och lagom till att jag är klar så är hon sur. Det blir alltså ingen moppning utan underhåll av Signe. Imorgon, efter att Mathias har vilat upp sig efter nattens bravader, så ska jag försöka hitta lite tid till de där golven. Något att se fram mot.  

Hårdrocksspelning, öppenförskola och golvmopp allt i samma inlägg.   


Bamboo snigel



Dagens bamboo. Blev nöjd med den och den va kul att göra.
Snigel till min snigel.

Underbara unge


Min vackra trollunge.


Glad dregelunge


Signe visar tänderna. Det är en till på väg i överkäken.

Bjällerklang och hjulsnigel

Idag så har jag och Signe haft besök av Karin och Hektor. Vi spenderade första delen av dagen med en promenad ner på stan där vi tog en lunch innan vi gick hem igen. Hemma så tittade vi på filmen ”välkommen till familjen” vilket är en mysig julig film.

Julmysig film.

Jag behöver smittas av Karins julbugg. Det lyser bjällerklang om hela Karin medan jag sitter kvar i höstmörkret utan att förstå att det snart är december. Vägrar allt som heter julpynt innan förstaadvent men nu när advent närmar sig så inser jag, med viss panik, att jag inte äger något julpynt. Karin berättade glatt om sina lådor fulla med julutsmyckningar. Jag som nyss blivit förälder måste ta tag i mitt juleri och skaffa lite pynt för Signes skull. Vill ju ge henne riktigt ordentliga, självlysande, pepparkaksfyllda jular.

Min lösning på problemet, avsaknad av pynt, var att gnälla till mamma som lovade att rota fram lite pynt ur sina gömmor (där jag misstänker att det finns gott om tomtar och ljusstakar). Vill inte ha en massa glitter och plast utan jag ställer höga krav på mitt julpynt. Julsnobb.

Även om min julstämning inte riktigt har infunnit sig så ser jag fram mot julafton. Har just beställt (genom Karin) Signes julklapp. Det ska bli så kul att ge den till henne även då hon med största sannolikhet kommer tycka att pappret är roligast.

Lika bra att säga vad jag tänkt ge henne, bedömmer det ristfritt då jag betvivlar att hon läser min blogg. Signe ska få dragdjuret Snigel. Nu så vet alla mor och farmödrar det så att det inte blir någon dubblett.
Snigel till Snigel


Bamboo: Jag kan se dig!



Nu så börjar jag känna mig klar med gårdagen/dagens målning.

Den growlande bebisen

Den morrande bebisen har avancerat till att bli den growlande bebisen.  Imorse så la Signe in ordet pappa i sitt långa dova morr och således är hon nu den growlande bebisen. Något för Mathias att skryta om på repet.

Det låter inte klokt när hon morrar. Hoppas på att kunna fånga det på film (vilket inte vore så svårt om vi hade en filmkamera).  Signe morrar när hon är glad. Naturligtvis så är det just genom morr och growl som vår bebis visar lycka.


Dagens bamboo



Jag har jätte svårt för att rita ansikten men jag kan erkänna att jag är nöjd med detta försök.

Jag har på något sätt lyckats rita den idag. Signe har ålat omkring på golvet och lekt med sina leksaker medan jag stundom ritat och stundom underhållit henne.

Just nu så sover Signe så jag kanske hinner påbörja ett nytt bamboo projekt.   

Morgonens bamboo



Den är inte klar, ska pilla mer med den ikväll.
Signe vaknade nyss och håller mig nu sysselsatt

Beställt nya sängen

Nu så har vi beställt vår nya säng. Det blev en Koz kontinental. Naturligtvis så var vi tvungna att provligga lyx bäddmadrassen och efter det så var det så klart omöjligt att välja den tilltänkta basic madrassen. Vi kommer sova himmelskt.


Signes senaste nytt

Signe har nu förstått vad fötterna är till för. Hennes nya favoritsysselsättning är när vi håller henne i händerna så att hon får balansen och modet till att gå och så går vi omkring i lägenheten. Hon har blivit riktigt duktig och stadig. Signe styr vilket håll vi ska gå åt och idag har vi tittat på bokhyllan som hon haft span på länge. Vi har också tittat på alla nycklar som sitter i möbeldörrar och vi har rivit i en av de stora växterna som lägligt nog står på golvet.

Idag har jag fått ett prov på hur det kommer bli när Signe kan förflytta sig utan att hålla mig i handen. Allt är roligt och spännande att pilla på.

Jag måste pillsäkra lägenheten inför den stundande Signetornadon.


Mor och dotter


I Läppe


Norrköping, Linköping och Läppe

I lördags så fortsatte sängletandet med ett besök till Norrköpings sängbutik SOVA. Där hittade vi ännu en säng som vi kan tänka oss och valet står nu mellan Sovas Stjärnbädden smaragd och Sagers KOZ säng. Beslutsångest! Men jag har i alla fall bestämt mig för att ta en säng med fasthet medium.


Från Norrköping så åkte vi ner till Linköping där vi gick en snabbis på IKEA och köpte bra att ha saker. Bland annat små skålar som Signe ska få äta sin gröt ur. Hon har nu avancerat ur de glöggkoppar som hon hitintills ätit ur. Portionerna ökar ständigt och nu äntligen så behöver de en skål för att rymmas. Min lilla fågelunge.   

På IKEA så mötte vi upp Andreas och Natalie. Efter express besöket på IKEA så åkte vi tillsammans hem till dem och fick äntligen se deras ”nya” lägenhet som de håller på att rusta upp. Duktiga har de varit och det kommer bli så fint när det är klart.


Natalie, Drakulla och Signe


Andreas, Signe och jag

Mot eftermiddagen så packade vi in oss i bilen igen och åkte till Läppe där Inger bjöd på mat. Snigel hade matvägrat nästan hela dagen men fick äntligen i sig en portion gröt. Vi sov över i Läppe och idag så har vi varit på julmarknad och tittat på Ingers målade stenar, tavlor och julkort.


Mathias, Signe med Nalle och Inger med tavlor och stenar.


Signe Snigel fick en snigel av mormor Inger. Målad sten.


Mathias, Signe och grodan

Nu är vi hemma igen och ska ta det lugnt i kväll och äta något onyttigt och glo TV.    


Den fantastiska trean + tre

Ett konstsamarbete i kvadrat. Av: Amanda, Erica och Janni.
Föreställande: Fredrik, Ola, Erica, Amanda, Mathias och Janni.


Blandat

Igår så fick både jag och Signe svininfluensavaccin. Jag har ont i armen men det är inte så farligt och Signe är lite gnälligare än vanligt. Vet inte om det beror på att hon känner av sprutan eller om hon bara är allmänt gnällig. Lite svårmatad har hon varit idag men efter en massa trug har jag fått i henne tre portioner gröt med sylt.

Snart så kommer Ola, Erica, Fredrik och Janni hit. Tror att pizza står på menyn och jag ska försöka propsa på Idol titt.

Imorgon så åker vi Linköping där vi ska besöka Andreas och Natalie. Efter Lindköping så åker vi direkt till Läppe och sover där mellan lördag och söndag för att gå på julmarknad på söndag. Inger är en av organisatörerna av marknaden och även en av försäljarna. Ska bli kul att titta på hennes målade stenar och hämta Signes snigelsten.


Namnsdag

Grattis Signe på din Elisabeth namnsdag och grattis alla andra Elisabetor.


Vaccinerade mot knorr

Kön rörde sig snabbt framåt trotts att den ringlade sig lång. Längst inne i byggnaden slutade kön framför ett av de många bord som stod uppställda i den annars avskalade gallerisalen. Barn skrek och föräldrar tröstade och trugade. Snart så var det min och Signes tur och två sprutor senare så var vi båda klara och forsades ut bakvägen. Vaccinerade mot svininfluensan.

Signe sa inte ett ljud när hon stacks och det hela var smärtfritt. Nu så återstår det bara att se om vi blir sjuka av vaccinet som så många andra blivit med feber och ont där sprutan gavs.   

Om det inte hade varit för Signe så hade jag aldrig vaccinerat mig men med henne att tänka på så känns det bäst att ta det ”säkra” före det osäkra.    


Hulken släng dig i väggen!

Nu på morgonen så har vi tvätttid och på något sätt så lyckades jag släpa ner den fulla tvättkorgen, barn och tvättmedel till tvättstugan.

Med tvättkorgen fastklämd under den ena armen, Signe fastklämde under den andra armen och med en påse tvättmedel i handen så kronglade vi oss ner. Hulken släng dig i väggen för här kommer Wonder mommy!



Signe hjälper till att tvätta och får åka tvättkorg i tvättstugan


Festbilder

Här är lite bilder från lördagens festlighet hemma hos Erica. Det är Erica som är fotograf.


En dansande Amanda


Janni och jag


Maria, Erica och Janni

Finaste Eva


Söta Karin


Skitväder

Jag tillhör en av de människor som svarar höst på frågan ”vilken är din favoritårstid?”. Men om någon frågade mig den frågan idag så skulle jag INTE svara höst. Fy vilken hemsk vädermånad November har varit.

Idag såg jag solen. Vilken lycka! För några minuter så fylldes lägenheten med ljus. Jag och Signe blev genast på bra humör och jag började entusiastisk planera in en lång promenad under den underbara solen. I ljuset så såg jag saker som jag inte sett på veckor… lägenheten är dammig. Till och med dammet kändes uppmuntrande. Så bra nu så ser jag att jag behöver städa tänkte jag glatt.

Sedan så försvann solen. Lagom till att Signe och jag fått på oss ytterkläder så regnade det… igen!

Man vet att man bor i ett land med skitväder när de på nyhetsmorgon deklarerar ut att just nu så har det fått in rapporter om att man kan se solen.


Bamboo



Jag började som vanligt med att rita ett slumpartat mönster och efter det så letade jag efter en figur i mönstret och hittade detta ansikte. Ett något galet ansikte...

Förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta de rätta skuggorna i ett ansikte. Sitter med spegel och lampa riktad för att skapa skarpa skuggor men det blir ändå inte som jag vill.   

Sova sova sova säng säng säng

Vår kommande investering och uppdatering är köp av ny säng. Mathias har surfat säng på nätet och har blivit lite av en säng expert. Igår så var vi på MIO och provlåg ett par sängar men det var på Sagers som Mathias fick testa butiksbiträdet kunskap. Han ställde den pålästa frågan efter den andra och efter mycket klämmande och provliggande så tror jag att vi har hittat en bra säng kandidat. Troligtvis så blir det en säng av det svenska märket Koz som just nu är sänkt med 20 %. Riktigt bra säng!

Nu så ska vi bara lyckas bestämma oss för om vi vill ha sängens hårdhet medium eller fast. Medium är på gränsen till för mjuk för mig men samtidigt så kanske fast är för hårt? Beslutsångest!

Ska bli så skönt att få sova i en bra säng. Den numera till åren gångna Jysksängen som vi har knakar och spjoinkar när man rör sig i den och den har förlorat all komfort. Trött på att sova på stålfjädrar.  


Signe i påse

Signes senaste nytt är att hon kan ställa sig upp från sittande. I alla fall så länge hon har något att hålla i och lättast går det om hon sitter i ett hörn i soffan. Då så kan hon ta spjärn och dra sig upp till stående. Men lika lätt är det att få slagsida och ramla igen.

Idag, när vi var hemma hon Janni, så stod Signe på tå hängandes över kanten på soffans ryggstöd och gjorde sig så lång hon bara kunde för att nå inspanade fjärkontroller och liknande. Där hade hon ställt sig själv och hon höll ensam balansen… tills hon ramlade mjukt på soffkuddar.

Signe har nu växt i den sovpåse som hon fått av faster Ida och här är bilder på Signe i påse.


Den är mjuk och varm och ska provsovas inatt


Sysslingarna

Bilder på underbara barnen.
Bilderna är tagna på söndagsmorgonen efter Karins och min utekväll.


Sysslingarna


Hektor kollar in Signes kryp position


Världens finaste Hektor

Lördagens festlighet

Passar på att blogga medan Signe sover förmiddag. Jag är trött och har bestämt mig för att ta en sjukdag och kurera min förkylning som jag dragit på mig under helgen.

Förkylningen kom smygande som halsont i fredags men fick verkligen fäste under lördagsnatten då vi festade till det hos Erica. Hesare och hesare så hoppade jag omkring som en kalv på grönbete och dansade hysteriskt med de andra tjejerna. Sjukt kul hade vi det! Sippandes på rom och Cola och med allt mer eskalerande ljudnivå så sappade vi oss igenom alla gamla party låtar och utnyttjade Ericas spotify till max.

Kvällen fortsatte med utgång till Tellus där Maria och jag firade gamla minnen med drinken piggelin. Jag var förståndig nog att beställa en tvåa piggelin då jag börjat tänka på morgondagen. Erica tvingade upp oss alla på scenen där vi dansade vidare.

Jag som inte varit ute på krogen på något år eller så förfasades över att alla såg så unga ut. Har jag gått och blivit gammal? Inför festen så hade jag klädvalsångest och trotts att jag krängt på mig min vanliga party utstyrsel så kändes det inte bra. Det som varit så hemtamt kändes inte längre som jag, det kändes pubertalt. Trotts att det bara gått ett år så känns det som om det gått tio år i mig. Det har hänt så mycket och jag har tydligen gått och bytt stil utan att veta om det.

Halv ett så hamnade vi i en toalett kö och i och med att tempot varvades ner så slog det stora tröttet in. Mammorna Karin, jag och Maria sa hej då till Eva, Janni och Erica som fortsatte kvällen. Vi mammor stuvade in oss i Karins bil och åkte hem till våra väntande barn och män.

Hemma så hade Signe och Hektor skrikit om vartannat. Signe hade varit mer eller mindre hysteriskt mellan klockan nio och ett och hade just somnat då Karin och jag steg innan för dörren. Mathias och Tomas såg trötta ut. Under den resterande delen av natten så sysselsatte barn och katt oss och ingen av oss sov speciellt bra. Jag vaknade utan att ha ont i håret men med desto ondare i halsen.

Tack för en riktigt bra fest!

Erica tog en massa bilder under kvällen och jag slänger upp en bild eller två på bloggen så snart Erica har mailat över dem till mig.


Pirrig morgondag

Jag är nervös! Imorgon så är det första utgången på 1,5 år. Jag har burit, fött och månat om barn och nu så är det hög tid att jag får ta på mig festkläder, sminka mig, dricka lite rom och Cola och skaka lite på rumpan. Har läskigt höga förväntningar på kvällen men det finns stor risk att jag vill mer än vad jag kommer orka. Får ta det lite lugnt och köra på så länge det går.

Bra gäng har vi fått ihop. Det blir Jag, Karin, Maria, Eva, Janni och Erica. Erica står för lokal då min lägenhet huseras av pappor och barn.

Mathias, Signe, Tomas och Hektor ska spendera kvällen tillsammans och Signe kommer nog ge dem alla att göra. Men det ska jag tänka så lite jag bara kan på!

Stackars Mathias vars enda vapen gentemot Signes stundande vrede är en napp som hon inte tar.  

Och inte lär Signe bli gladare av att jag kommer hem utan att kunna amma henne.

Jag frågade på BVC hur länge de rekommenderar att man väntar med amning efter att man druckit alkohol men jag fick bara ett luddigt svar. Signe brukar börja sin dag med gröt så på det sättet så blir det ingen skillnad men hon kommer ju inte kunna ligga och snutta på mig under natten. Det kommer bli en kris men BVC sköterskan tyckte att jag skulle ta detta som en rivstart till avvänjning av att amma på nätterna. Hon tyckte att det var dags för Signe att äta på dagarna och låta mig sova om nätterna. Det tycker jag också!


Gamla festbilder på mig med Rom och Cola glaset i högsta hugg på två av Karins alla fester. 



Nu återstår problemet: vad att ha på sig imorgon?


Dagen som varit

Dagen började med att jag diskade, städade bardrum, tvättade håret, gick till Coop och handlade mat och lagade mat. Allt detta innan 12 på dagen. Mathias kom hem på lunch och åt upp den lagade maten efter det så gick Signe och jag och la oss. Jag har gått på Alvedon hela dagen. Har ont i nacken och värken sätter sig som huvudvärk. Kan vara för att jag blev kall av att gå ut med fuktigt hår i kylan. Min nacke tål inte att bli kall.

Måste pigga på mig till imorgon då hela lördagen är fullspäckad. Börjar med tvättstuga, städning, bakning av äppelpaj till fikat med Micke, matlagning till Karin och Tomas och sedan festlighet på kvällen hemma hos Erica.


Oväntat hinder

Jag trodde aldrig att jag skulle hitta motivationen till att försöka få Signe att sova egen säng och sluta snutta på mig om nätterna men det visade sig att viljan att festa på lördag var just den motivationen jag behövde.

Viljan att festa är till och med så stor att jag köpt en napp åt Signe. Något som jag hitintills vägrat introducera.

Igår kväll så var jag riktigt taggad och inställd på att ta mig an en sömnlös natt och med nappen i högsta hugg så gick vi och la oss. Jag tog mig igenom första matningen av barn och fick henne att somna om i sin egen säng. Men vid halv tre så gick det inte längre och Signe fick komma över till min säng men fortfarande med snuttningsförbud.  Signe skrek argt över att jag varit så fräck att sätta på mig en tröja och därmed låst in brösten. Oförskämt av mig!

Men jag gav mig inte utan trugade med nappen medan Signe då och då skrek som en arg brandvarnare som vill ha nytt batteri.

Då så visade sig ett oväntat hinder sitt arga och sömndruckna ansikte. Mathias stod inte ut! Jaha… och så var det försöket över.

Ska göra nytt försök inatt.






BVC, BOEL och bok

Idag så har Signe varit på barnavårdscentralen. Besöket började med BOEL-test. Det är ett test för att undersöka barnets hörsel. Barnmorskan pinglade med en bjällra vid Signes öron och Signe vände sitt huvud efter ljudet. Allt var bra med hörseln och Signe fick beröm för att hon är så stadig i kroppen och duktig på att plocka med saker med sina små flitiga händer.

Efter BOEL-testet så vägdes Signe. Vågen stannade på 7090 g vilket är bra. Hon ligger fortfarande under standard kurvan men hon följer sin egen kurva och har gett den ett stort skutt uppåt. Hon mättes till 66,5 cm och hennes lilla huvud har ett omfång på 42 cm.

Efter BVC besöket så gick Signe och jag hem och lagade mat åt Mathias som kom hem på lunch.

Efter lunchen så gick Signe och jag till biblioteket där BVC hade ordnat med sagoläsning och visning av lokal. Signe satt på en filt tillsammans med tre andra barn som alla storögt lyssnade på när bibliotekarien läste sagor för dem och visade färglada bilder. Signe var helt klart road!


Lilla Signe snoozeknapp

Dagen började med att Signe gav mig sovmorgon till halv åtta. Inte illa! De senaste nätterna så har Signe sovit relativt bra och bara vaknat ca 7 gånger. Hon är min snoozeknapp som tjuter en gång i timmen.

Signe sover alltid hos mig om nätterna. Jag kommer inte engagera mig i att hon ska sova egen säng fören hon sover bättre och det kommer hon göra så snart hon äter mer mättande mat. Till dess så sover vi samma säng och jag kan ju erkänna att jag tycker att det är rätt så mysigt. I alla fall så länge hon sover och inte bara ligger och sprakar på mig. Min lilla mysterrorist!

Vanligtvis så sover Signe en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen men idag så har Signe helt hoppar över sina vanliga sovstunder och knappt sovit alls. Bara en kortare powernap när hon åkte vagnen från öppna förskolan där vi varit tilsammans med Maria och hennes Calle och Anton.

Just nu så är Signe sur för att hon är trött och jag vill vara ifred. Snart så kommer Mathias hem och avlöser mig.


Farsdag

Grattis Mathias på din första farsdag!

Signe älskar verkligen Mathias som bara behöver visa sig för att hon ska börja skratta helt hysteriskt. Han är rolig att se på!   

Vi ska fira farsdag tillsammans med morfar Tomas som kommer hit på en bit mat. Ska testa på ett nytt recept så vi får se hur det går. Mathias får ta befälet vid matlagningen så kan jag och Signe fixa efterätt.  


Vi uppskattar allt du gör för oss!


Utseende tvist

Våra familjer är delade när det kommer till frågan vem Signe är lik, båda familjerna vill ta åt sig all ära för Signe utseende. De flesta utomstående är rörande överens om att Signe är väldigt lik sin far. Och det är ju kul… för honom.

Mina stackars gener är helt bortröstade av Mathias genomslagskraftiga arvsanlag.

I ett desperat försök så lägger jag upp bilder på mig och Signe och hoppas på att någon annan än min mor och moster kan säga att ungen är lik mig. För det tycker jag att hon är... eller ser jag bara det jag vill se?

Sötas i världen är hon i alla fall!


Bild på mig och mormor.

Bild på Signe.


Demon Seed

Demon Seed har nu haft sin radiodebut med låten Worldthrasher.

Gå in på adressen nedan för att lyssna:

http://metalkast.com/files/METALKAST_2009__EPISODE_103.mp3


Äntligen fredag

Stort grattis till Berit som fyller år idag!

Idag så har jag och Signe varit nere på stan tillsammans med Janni. Hade ett ärende så ringde som vanligt till Janni för att tigga sällskap. Vi knatade runt lite och avslutade dagen med att dricka te. Varit en bra dag.

Just nu så väntar jag och Signe på att Mathias ska komma hem från jobbet. Vi ska fira fredag och att Signe fyller sjumånader. Jag ska försöka att inte somna för tidigt i soffan utan hålla mig vaken… i alla fall genom hela IDOL.

Imorgon så ska vi fira Berit och på söndag så ska vi fira Mathias första farsdag.


Sjumånader









Dåligt väder eller bara dåliga kläder?

Just nu så har jag Signe på en filt på golvet. Hon övar sig på att stå på alla fyra på bara tåspetsarna. Hon är fortfarande inte mästare på att åla och är bäst på att backa.   

Idag så har vi haft besök av Kicki som var här och levererade bok till mig från Inger. Vi drack lite te och det var väldigt trevligt med sällskap.

Efter att Kicki gått så trotsat jag och Signe det äckliga vädret och gick en promenad. Vi gick förbi pappa, han försökte som vanligt klä på mig en massa kläder. Fryser du inte? Jo, det gör jag. Nej, jag vill inte ha en jacka och nej tack inget paraply.  

Jag blev genomblöt! Signe sov varm och torr i vagnen under regnskydd.

Ibland så är det bra att lyssna på sina föräldrars visa råd om, för vädret, lämpliga kläder. Måste se till att skaffa mig snygga gummistövlar… och en mössa…


Frostbitet blad


De hära och de dära

Nej, nu så har den arga tanten i mig fått nog och det är tid för en arg insändare.

Jag har den senaste tiden upptäckt att folk säger de hära och de dära. Det låter som om de vore tre år och stod och drog sig i kläderna samtidigt som de pekar på något och med bebisspråk säger de dära.

Det heter den här och den där!

Det är en epidemi av dåligt språk och även de lite mer seriösa tvpersonligheterna har smittats och säger de hära och de dära. Riktigt illa! Jag funderar på om det är en dialekt, är Stockholm boven?

Avslutar den hära arga insändaren med att skriva att det var en arg tant, alltså inte jag, som skrev det dära.


Droppe


Lugn dag

Idag så har vi inte gjort många knop. Vi har tagit en promenad till Coop där barnmat och saltfritt smör införskaffades. Jag har suttit och skrivit så mycket som Signe har tillåtit mig att göra. Har ett projekt på g. Just nu så ligger Signe och sover. Hon har somnat tidigt och det kommer straffa sig i natt och imorgon. Får antagligen gå upp klockan fem med en pigg unge.

Idag så tog Mathias upp båten så nu så står Anna på land. Mathias är ännu inte hemma då han jobbar sent hela veckan och varvar de redan sena kvällarna med rep. Trist att vara så mycket själv och tråkigt för Mathias som helt missat att träffa Signe idag.

Jag har fått i Signe en portion gröt i dag och en skvätt välling, ca 40 ml. I princip den första fasta mat hon äter på en vecka. Hon har varit förkyld och är fortfarande snuvig och har därför saknat matlust.


RSS 2.0