...

Nu har vi tagit bort Movitz. Mathias pappa hjälpte oss, varken jag eller Mathias klarade av att följa med till veterinären. Vi är jätteledsna även då vi inte hade mycket till val. Vi har gett honom många chanser till att leva i vår familj och vi har anpassat oss efter hans behov efter vår bästa förmåga men det räckte inte. Efter att ha bitit oss och Signe fick han flytta hem till Magnus som gav katten ännu en chans men Movitz, som alltid varit rumsren tidigare, kissade och bajsade ner hela deras lägenhet. Han fick en vecka på sig att komma till rätta men när det inte gick bestämde vi oss för att ta bort honom.

Jag är jätteledsen och har gått omkring med en klump i halsen hela veckan. Vi är nu utan djur, vi brukar inte vara utan djur. Jag har haft djur av varierande slag omkring mig sedan jag var liten och det känns tomt. Nu ska vi bara ha det lugnt här hemma utan fyrfota inblandning.


Signes senaste nytt


Signe gick nyss ca 6 meter själv.
Så stolt!


Jobbansökan

Nu är jag officiellt igång med jobbansökningar. Jag är hemma med Signe maj ut sedan tar Mathias över föräldraledigheten.


Uppdatering: Besök av Inger, Öppna, Svinvaccin

Bloggen har legat orörd i några dagar men det finns lite att skriva om.

I onsdags kom Inger åkande genom snömassorna från Läppe för att besöka barn och barnbarn. Det var en månad sedan vi sågs och hon var lite orolig över att Signe skulle ha glömt bort henne. Signe tittade först lite blygt på sin mormor och satt fast på mig som en liten apunge men efter någon minut så ville hon klättra över till Inger och där satt hon sedan. Signe ville inte att jag skulle ta henne utan hon höll i sig i Ingers kläder som en kardborre.

Inger hade med sig mitt gamla Duplo/Lego som vi diskade av och gav till Signe. Signe tycker bitarna är kul att bita på.

Vi gick till öppna förskolan där vi träffade Maria med barn. Signe tyckte att det var jättekul att ha med sig mormor och hon visade hur duktig hon är med alla sina nya konster.

I torsdags var Signe och jag på öppna förskolan igen och som vanligt var Maria där med pojkarna.

Efter öppna gick vi till BVC där Signe fick dos 2 av svininfluensa vaccinet. Jag kände mig kluven till att låta henne få sprutan och var orolig över att hon skulle få en massa feber. Men allt har gått bra, Signe skrek bara ett kort skri av sprutan sedan var allt bra igen. På kvällen så var hon grinigare än vanligt men utan feber och natten har gått bra. I morse var hon som vanligt. Känns bra att sprutan är tagen så är det gjort. 


Plötsligt händer det!

Äntligen äter mitt barn något annat än gröt!

Signes lunchmeny: Falukorv och potatis mosat i smör.
Hon plockade även i sig av min mat, kyckling och nudlar och sköljde ner allt sammans med juice.


Signes senaste nytt

Signe säger MAMMA! Hon sa det för första gången i lördags samtidigt som hon sträckte sig efter mig. Inte bara ljud utan hon vet vad det är hon säger. Pappa har hon sagt i flera månader. Äntligen säger hon mamma, låter så sött.

Bild på Signe när hon är ute och går i vardagsrummet. Numera kan hon ställa sig upp själv utan att ha något att dra sig upp mot. Så stolt!



Vi köper inte leksaker till Signe så ofta, de ramlar in i alla fall på något magiskt vänster, men i lördags köpte vi en Teletubbie till henne. Var ett bra köp, den är jättekul, låter och pratar när man stöter till den. Signe är road och vet redan vad Teletubbie är för något och kan hämta den på kommando.

Trodde aldrig att jag skulle köpa en Teletubbie än mindra titta på det tidiga helgmornar men där sitter vi nu i soffan med en pigg Signe. Signe tycker att det är jättekul!

 


Händelserik helg

Lördagen började mycket tråkigt med att katten bet Signe. Det var inte förstagången men det var den sista. Katten bor numera hos Mathias far inväntandes sin dom.

Efter att katten flyttade har lugnet lagt sig här hemma och Signes kind har läkt fint.

Hela helgen har gått åt till att flytta ut våra datorer och saker ur datarummet. Datarummet är numera Signes rum och våra datorer står i vardagsrummet. På något sätt har vi lyckats rensa ur och trolla bort det mesta ur föredetta datarummet. Bokhyllan måste dock stå kvar, vi har inte plats för den någon annanstans än i Signes rum. Den ska skruvas fast i väggen, efter det är hela rummet barnsäkrat. Signe sover fortfarande i vårat sovrum.
Det är fortfarande saker som ska ut ur Signes rum och andra saker ska in och det ska upp tavlor på väggarna.

Nu samsas två datorer, en TV och en gitarrspelande karl om ljudet i vardagsrummet men vi blev nöjda med resultatet. Känns som om det funkar.

     
Bilderna är klickbara.

Vi har även hunnit med att fira Janni som fylde år i lördags.


Bamboo klotter på kvällskvisten


Stiliga beskyddare i öppna förskolans djungel

I morse lyckades vi ta oss, genom snömassorna, till Nicos öppna förskola. Signe hade lika kul som vanligt och beskyddades av sina två förkämpar, Calle och Anton.

Både Calle och Anton tycker väldigt mycket om Signe och de båda har en väldigt hög toleranströskel till lilla oförstående Signe. I dag försåg de henne med den ena bollen efter den andra. När ett förbipasserande barn försökte ta en av Signes alla bollar ryckte beskyddaren Calle in och tog tillbaka den till Signe. Signe har tur som har två så stiliga riddare som vakar över henne i öppna förskolans djungel.

På öppna träffade vi Johanna med sin syster och Love. Kul att se Love på närmare håll.



Mathias har jobbat kväll den här veckan och han och Signe har gått om varandra. Signe har saknat sin far och ropat pappa hela dagarna. I kväll, när Mathias kom hem från jobbet, hade han med sig glass till Signe. Första glassen som hon får slibba och kladda med själv. Det uppskattades!



Signe med sin fars keps på huvudet. Hon älskar att ha den på sig och vill spegla sig med den på huvudet. Hon tycker att hon är jätte snygg och flörtar med sig själv i spegeln. Ska köpa henne en keps i mer passande storlek så snart det blir väder för sådana huvudbonader.


.*:*.*:snö.´*´.*.*.






Snöat… igen!

...och så var de upplogade trottoarerna och vägarna åter tilltäppta av nysnö. Jag och Maria hade tänkt gå till öppna men nu får vi se om det går. Så trött på att köra vagnen i snömodd och över snövallar. Stackars Mathias som är ute och kör i detta.

Om jag kommer ut idag, och inte hålls i husarrest av snön, så ska jag ta med kameran till torget och ta kort på snöhögarna. Måste ju dokumenteras, kan ju i alla fall hoppas på att den här vinterns snömassor inte kommer upprepa sig på några år och att detta kommer fortsätta anses som exotiskt.


Längtar!


Längtar till sommaren!

Signes senaste nytt

Signe tog nyss två/tre steg själv.
Hon höll i dörrposten och jag satt en bit ifrån och ropade på henne då så släppte hon taget och gick till mig. Duktiga tjejen!


Signes senaste nytt

Planen för dagen är att gå till Nicos öppna förskola med Signe. Hon behöver göra sig av med lite energi. Full fart på henne här hemma.

Signes senaste nytt är att hon håller på att modifierat sin krypstil till att krypa på händer och fötter. Hon ser ut som en underlig spindel. Gissar på att det kommer gå fort när hon får in snitsen.


Det snöar!



Ska ta ett allvarligt snack med vädergudarna!


Det stora tröttet

Oj oj, nu har det stora tröttet hunnit ikapp mig, det blev inte mycket sova inatt och det känns.

Signe var helt omöjlig mellan två och fem. Gick inte att få henne att sovavidare i sin säng. Både Mathias och jag var uppe och vinglade, arga som bin av trötthet. Signe var så hysteriskt att hon lyckades slinga sig ur sin pyjamas. Vet inte vad det var som var så fel i hennes värld. Slutade med att jag och Signe tittade på konståkning och ett Dawson´s Creek avsnitt. Jättekul sådär klockan tre på natten. Tillsist somnade Signe i min famn och jag kunde äntligen lägga ner henne i hennes säng.


Jag



Jag behövde verkligen egoplåtningen igår. Kände det genom all ångest som den framkallade mellan klädval och posställningar. Jag känner att det är väldigt lätt att tappa bort mitt Jag i Signes Jag och jag var i desperat behov av en påminnelse om mig själv. Och inget säger Jag mer än en egoplåtning.   

Modell för en dag


Lite förfriskning under den långa väntan.


Kryptiska och hemlighetsfulla Marre har under de senaste dagarna instruerat mig med vaga ledtrådar inför lördag då hon hittat på något som hon ville att vi sulle göra tillsammans. Eva skulle ha varit med men kunde tyvärr inte. Jag fick reda på tid/plats där vi skulle mötas i lördags och fick anvisningen att komma osminkad och medta klädbyten + accessoarer med tema rock.

Jaha, sa nervösa jag och lydde efter min bästa förmåga. Det visade sig att det inte var lätt att hitta kläder i min garderob. Nere i källaren förvarar jag sådant jag inte längre kommer i och därmed kläder som borde kasseras. Trängde mig in i det ena minimala tygstycke efter det andra tills jag gav upp och tog på mig kläder som jag faktiskt kommer i men som inte lever upp till Marres tema rock. Men det fick duga.

Jag infann mig på utsatt plats och där väntade Marre med en öl i handen. Efter lite väntan och växande nervositet deklarerade Marre att nu hade vår chaufför kommit. Fram kom en vit limousin och ut hoppade en karl och öppnade dörren åt oss. Cool! Men nu trillade polletten ner och jag förstod vad hon hade hittat på. Ångest!

I helgen har det varit en ”bli modell för en dag” kampanj i stan. Det hela är en excellenta affärsplan då det speglar på tjejers stora egon. Man blir sminkad och fotad och får sedan köpa bilderna dyrt men att köpa är frivilligt och Marre och jag gjorde det mest som en kul grej. Vi köpte inga bilder. Jag hade gjort det om jag haft peng men men…    

Vi hade skitkul och det var grymt roligt att bli sminkad.

Det var ett helt hav med upp stylade tjejer som också var där för att rasta sina egon. Marre och jag gjorde vårt bästa för att underhålla oss under den långa väntetiden mellan de olika stationerna. Tillsist började vi fota varandra vid en övergiven station… tills vi blev tillsagda. Vi bad om ursäkt och satte oss åter ned med egenhändigt tagna bilder i kameran.

Tack Marre för att du kidnappade mig! Jag hade det jättekul!






Hemsk mamma med lugg

Idag har Signe och jag varit på Nicos öppnaförskola. Det tog så lång tid för oss att komma hemifrån att vi inte hann vara där längre än en timme men Signe var road.

Efter öppna gick vi ner på stan med målet klippa lugg. Hoppade in på första bästa frisersalong. När det var min tur stoppade jag ner Signe i vagnen. Klippa lugg går ju fort så det borde hon ju kunna stå ut med. I och med att jag satte henne i vagnen så började hon stortjuta, lät som om världen höll på att gå under. Kände mig som värdens värsta mamma. Men där fick hon sitta och skrika de minuter det tog för frisören att toppa till min lugg. Jippi för stressade frisören som fick klättra över vagnen och de andra kunderna som fick lyssna på Signes vrål.

Signe mår mycket bättre idag. Hon har mer energi och är inte lika gnällig. Jag har fått i henne välling till lunch och så har hon naggat lite på en banan.


Signes gipsavgjutning. Har skurit till den i kanter och jämnat till ytan. Pill pill.
Funderar på om jag ska måla den eller inte...

Vampire Diaries

Igår började en ny serie på TV ”Vampire Diaries”. Mathias och jag sappade och fastnade. Jag hade sett reklamen och genast tänkt på en bok jag läste som tonåring ”Vampyrens kärlek”. Tyckte serien verkade vara en rip off på boken. Några minuter in i nya serien ”Vampire Diaries” var jag övertygad om att det var ett plagiat på boken… tills det gick upp för mig att serien bygger på boken. Lycka! Jag älskade den bokserien som kärlekskrank tonåring och allt kom tillbaka till mig när vi tittade på första avsnittet. Mathias tittade nervöst på mig när jag förvandlades till mitt sextonåriga jag.

Kan erkänna att jag till och med läst om böckerna för inte så länge sedan. De är plågsamt dåligt skrivna men efter några kapitel var jag lika bunden av dem igen och kunde inte lägga ner boken.

Serien verkar vara lika plågsamt dålig som boken men jag kommer titta i alla fall. Helt fantastiskt vad uselt underbara de är!


Oki natt

Inatt har Signe sovit bra, i alla fall i gemförelse med den senaste veckans nattliga terror, jag var bara uppe med henne två gånger. Klockan tre irrade både Mathias och jag upp. Signe var hysterisk men efter att ha fått lugna ner sig någon halvtimme så drack hon en hel flaska vällig. Slurk sa det så var all välling borta. Förvåning! Efter det sov Signe till halv sju.

Just nu sover hon förmiddag. Ska stoppa ner henne i vagnen så snart hon vaknar och gå ner på stan och klippa min förvuxna lugg.  


Långdragen bugg

Idag har jag varit på läkarbesök med Signe. Hon har varit förkyld och riktigt hängig i en vecka vilket har gjort henne väldigt svårmatad, får knappt i henne något att dricka. Hur vi än gör så är allt elände och stort gnäll. Hon sover väldigt dåligt på nätterna och hänger över min axel som en vissen krokus om dagarna.

Jag ringde till BVC för att avboka svininfluensa-vaccin dos 2 och passade på att nämna hur Signe mår. Vipps så hade vi en läkartid för att kolla så det inte var öroninflammation eller liknande. Ekensbergs BVC är riktigt bra, tar allt på allvar med filosofin att det är lika bra att titta efter noga om något är fel.

Signe uppskattade inte läkarbesöket. Hon klamrade sig fast på mig som en liten apunge och tittade väldigt misstänksamt på läkaren som ville titta henne i hals och öron. Han lyssnade på hjärta och lungor och konstaterade att allt såg bra ut. Signe är förkyld och det är inget mer att göra än att avvakta.  

Tycker så synd om henne! Min lilla kardborre.

Signes dunder bacill har boat in sig hos både mig och Mathias och vi är genomförkylda. Signe är mest hängig och sur medan vi har total täppta näsor som bara rinner.


Fiskansikte



Jag har på något sätt hunnit göra klart min Bamboo. Blev lite creepy! Långt ifrån hundra men det får duga då den både påbörjades och slutfördes idag. Inspirerad av malar med sina tömmar.


Work in progress


Nyss påbörjad Bamboo. Kan förhoppningsvis pilla vidare med den ikväll... om jag inte svimmar i soffan!

Förkylningsmaraton

Bloggen har legat orörd i några dagar. Jag har inte haft energi till att blogga. Signe invigde förkylningsmaratonet torsdagsnatt. Hon hade feber och ingen i familjen sov. Efter det har hon varit hängig, små snorig men utan feber. I söndags exploderade min förkylning och i måndags blev även Mathias sjuk. Mathias och jag är jättesnoriga med total teppa, Signe är mest hängig och gnällig. Total matvägran från hennes sida och nätterna är inte kul. Tror dock att vi börjar bli lite friska nu.      


Bihålor=tandvärk=barnvakt



Så här såg det ut i soffan när jag kom hem från tandläkaren. Allt hade gått bra och Signe höll på att somna just som jag kom hem och störde.

Jag är så sjukt glad! Hade inga hål! Jag hade bokat in besöket för att jag har ont i tänderna på ena sidan i överkäken, ingen specifik tand men jag var oroliga över att det var ett hål men misstänkte att det var i bihålorna jag har ont. Tandläkaren gissade också på bihålorna efter att ha undersökt och röntgat. Elaka förkylning som troligtvis är en bihåleinflammation.  

Morgonfrisyr


Signe testar ny frisyr.

Snart kommer morfar Tomas och Bella, de ska vara barnvakt medan jag går till tandläkaren. 07.40 ska jag vara där. Jippi!

Tio-månadersdag/ födelsedagsfika

Idag har vi firat Mathias födelsedag och Signes tio-månadersdag. Karin, Tomas och Hektor kom hitåkande för att gratta. Vi åt mat tillsammans och sysslingarna lekte. Signe tyckte att det var jättekul att ha Hektor på besök och Hektor tyckte att det var kul att provleka alla Signes leksaker.

Jag observerade att de två leker helt olika. Signe småpilar på saker, pekar och pratar medan Hektor är mer intresserad av leksakerna än vad Signe är och leker med dem på ett mycket hårdare sätt. Kul att se skillnaden, kan det vara manligt/kvinnligt?





Lagom till att kusin med familj åkte så kom min far och Bella. Straxt därefter kom Birgit, Sven och Berit. Vi fikade och tittade på Signe som nyvaket blängde tillbaka. Efter att ha kvicknat till visade Signe att hon kan gå med gåvagnen.



Signe har inte långt kvar innan hon går själv. Idag har hon tagit några små steg från en möbel till en annan och så har hon gått/kastat sig mellan oss när vi satt på golvet och lät henne öva sig på att gå mellan oss.

Berit är fortfarande kvar och ska vara barnvakt åt Signe medan Mathias och jag smiter iväg på Bio för att se Avatar.

Imorgon blir det mer fika i Mathias ära.


Vad är det för dag idag?

Jo, det är Mathias födelsedag!

Idag har Signe och jag varit på Alla Helgonas öppna förskola där Signe har sprungit med en gåvagn. Full fart framåt tills det tog stopp mot en vägg! När vi kom hem så testade vi gåvagnen som Signe fick av Inger i julklapp. Den är inte läskig längre utan bara kul. Nu är det inte långt kvar innan lilla fröken knatar iväg sina första steg, det gäller bara för henne att våga.

Efter öppna gick vi ner på stan och inhandlade fikabröd som vi firade Mathias med. Vi har firat det hela väldigt lugnt tillsammans, bara vi tre. I helgen blir det mer fika i Mathias ära.

I födelsedagspresent fick han en verktygslåda. Kände mig väldigt nöjd med den presenten, dels för det behövs nu med bil och båtmotorer, och så var det kul att ge en så manlig present. Hade först tänkt köpa en verktygslåda i tyg då de är smidiga och inte väger något men istället blev det en i plåt… en som väger… mycket! Men den är snygg. Köpte en mattbit som jag klippte till och la i botten på den så att det inte ska skramla, Signe hjälpte till med vassa saxen. Svärfar fyllde raskt den nya lådan med verktyg så nu så gäller det för Mathias att vara händig. Tänkte även bjuda ut karln på bio och se Avatar.

Ikväll ska vi göra det vi alltid gör om kvällarna nämligen titta på serien ”dead zone” på födelsedagsbarnets begäran.


Födelsedagsbarnet och barnet


Suddigt väder

Igår gav Signe och jag oss ut i snökaoset. Signe höll på att krevera av uttråkning här hemma så det var bara att ge sig ut i snömassorna. Signe sov i vagnen, väl nerbäddad under filt och regnskydd. Vi gick till Nicos öppna förskola där vi mötte Maria och pojkarna. Vi var där mellan 13 och 16. Bra för Signe som behövde leka av sig.

När vi kom hem matade vi med gröt, pankaka och välling.

Signe somnade vid åtta sedan sov hon hela natten! Både Mathias och jag vaknade 05.00 och lyssnade efter Signe, förvånade över att inte ha blivit väckta någon gång under natten. Signe sov till 05.45 då vi gick upp för dagen. Känner mig utvilad.

Suddiga mobildbilder i suddigt väder






Pojkarna fikar

Signe kollar in spegeln igen


BVC och kanin ljud

Idag var Signe på BVC för att ta längd 70 cm, vikt 7690 g och huvudomfång 43,6 cm.  Hon följer sina kurvor och BVC sköterskan sa att hon ser proportionerlig och fin ut. Signe fick beröm för sitt lugna temperament, mitt duktiga barn.  



Signe har börjat andas snabbt genom näsan samtidigt som hon skrynklar ihop ansiktet. Det har hon lärt sig av mig när vi läst böcker. Det är nämligen så jag påstår att kaninen låter och Signe härmar mitt kanin ljud. Det gör hon nu både på kommando och i tid och otid.


Signe gör kanin ljud.


Snyggt, fluffigt moraliskt undantag

Jag var förbi min far förut, men en sovande Signe i vagnen, vi fikade lite och klippte klor på Bella. Pappa plockade fram en pälsmössa som han köpt när han var tonåring för den då väldigt stora summan 200 kr. Jag krängde på mig mössan och den passade precis, på gränsen till att vara för liten. Pappa tog på sig mössan, som han köpte som tolvåring, utan problem. Inte konstigt att Signe har ett så litet huvud med sådant påbrå.

Det är en pälsmössa, just en sådan mössa jag aldrig skulle köpa av moraliska skäl, men efter att tittat mig i spegeln så bestämde jag mig för att jag kunde tänkte mig att göra ett undantag. Den är jättesnygg och jag kommer bo i den!


Egobild tagen med egomobil.


Morgonpigg






65,8

Jag ser femman! För några veckor sedan fick jag vikt ångest, efter det har jag gått ner två kilo. Är nu nere på 65,8 kilo. Ska ner två till innan jag e nöjd.

Ska börja träna... snart...


04.45

Dagen började 04.45. Signe satt i sängen och skakade galler, vi gick upp. Helt ohyggligt! Men där satt vi i soffan och glodde dålig TV och drack välling. Klockan 06.00 kom Mathias uppvinglande och försvann iväg till jobbet. Fram mot sju tiden hoppades jag på att Signe skulle somna om, det gjorde hon inte. Däremot så slumrade hon till tillräckligt länge för att jag skulle hinna krypa ner i sängen i tron om att jag skulle få sova lite. Just som jag var övertygad om att jag skulle få sova en stund så vaknade Signe och skrek ilsket. Vi gick upp igen. Klockan nio stoppade jag ner henne i vagnen, vi har ute och gick i en och en halv timme, Signe sov, jag var trött!

Klockan ett gick vi till Franciscus öppna förskola. Där träffade vi Maria och pojkarna. Signe fick en kram av Anton, hon tyckte att det var konstigt och satt förvånat still och blev kramad av mysiga Anton.

Jag är helt sjukt trött. Natten var bra fram till ca två då Signe vaknade första gången. Jag var uppe och gick med henne två gånger och hon vaknade ytterligare någon gång allt mellan två och straxt innan fem då vi gick upp för dagen.

Mathias har erbjudit sig att ta henne i natt, ett erbjudande jag inte säger nej till.


RSS 2.0