Första jobbhelgen

I kväll så ska jag jobba på Hjälmaregården, det blir mitt första riktiga arbetspass och jag är lite nervös. Jag hade tänkt sova ut ordentligt i morse, mamma hjälpte mig med hunden på morgonen så att jag skulle få sova, men jag vaknade halv åtta och kunde inte somna om. Klockan åtta ringde pappa och halv nio så bar vi två ut en massa lådor innehållandes mina gamla leksaker från mammas lägenhet.


Efter en vända på öppenhand så åkte pappa och jag till farfar där vi som vanligt hamnade i högljudda diskussioner, samtalet för dagen var religion. Ett mycket känsligt ämna där alla tre har olika åsikter. Pappa och farfar har vitt skilda meningar och då jag befinner mig någonstans mittemellan så anser både farfar och pappa att jag håller med dem. Även då ljudnivån var hög så var det trevligt, alltid uppfriskade med en ordentlig debatt.


I stället för att vila när jag kom hem så har jag passat på att göra allt det där som både jag och Mathias skjutit upp. Jag städade förrådet och sorterade om i lådorna för att få platts med mina lådor och så har jag burit ner en massa av mina skolprylar som legat och belamrat datarummet.


Pappa och jag körde även hem ett nytt databord som jag hoppas att Mathias flyttar in i under helgen. Längtar efter att få ordning på datarummet som är det sista rummet som står inför en ansiktslyftning.


Börjar bli fint här hemma!


Om någon timme så ska jag gå och hämta djuret hos pappa och sedan så hoppas jag att mamma slutar jobbet så att vi kan åka ut till Läppe. Jag vill komma iväg tidigt så att jag inte kommer för sent till jobbet.


Jag vet inte när jag kommer hem från Läppe. Om jag får fler pass i veckan så kommer jag ta dem så det är lite svårt att packa när jag inte vet hur länge jag ska vara borta. Ska ta med en massa garn så att jag har något att göra där ute när jag inte jobbar.


Skolavslutning

I går så avslutades skolan. En platts som tagit upp mesta delen av min tid och mina tankar i två år.

Jag har hela tiden trott att jag skulle vara jätte ledsen på avslutningsdagen men i stället så kändes det bara bra att sluta. Anledningen till att det kändes bra är nog för det första att det inte kom som någon chock, det var ju inte någon hemlighet att vi skulle sluta skolan och behöva lämna tillbaka våra nycklar, jag har nog redan sörjt och bearbetat den kommande avslutningen innan den kom.

För det andra så har jag ett sommarjobb att se fram mot. Det känns jätte bra att få komma igång och arbeta.


Jag har haft det otroligt bra under dessa två skolår. Att gå denna utbildning har varit det bästa som jag gjort för mig själv. Jag befinner mig på en helt annan nivå nu när jag slutar än vad jag gjorde när jag började. Det går inte att jämföra.


Dessutom så har jag träffat nya vänner! *Vinkar* till Erica och Janni!


Nog kommer jag att sakna skolan men just nu så försöker jag se framåt och hitta något nytt att trivas i.


Vernissage. Jag och sjöråa!

image217
Jag vid mitt projektarbete, Sjöråas Hjälmaren. Jag är jätte nöjd med slutresultatet!

Vernissag i skolan

Lördagen den 17 maj så invigdes konstlinjens utställning med en öppen vernissage och stod sedan öppen i en vecka.

Detta är ett exempel från utställningen!  

image212 
Uppgft: Bygga en modell av ett rum där man vill vistas. 
Materialet var från början blött tegel som slutade som bränt tegel. 

Dessa tegelskapelser stod inomhus så som utomhus. Jag hade turen att kunna få upp min utan att behöva mura i hopp den. Mycket praktiskt! 

Efter att utställningen packats ner så hjälpte min far mig med att plocka isär teglet och frakta hem det till honom. Just nu så väntar teglet på att få komma ut till Läppe där den ska muras upp. 

Jag tycker att utställningsveckan flöt på bra. Det kom en massa besökare, dock inte lika många som förra året men kritiken vi fick var bättre detta år, och det fanns massor att titta på. Alla skolans utrymmen var utnyttjade och omgivningen runt skolan användes också.

Det hela kändes som en bra final på två års skolgång!


Gubbkatten och jag

I dag så var jag hemma från skolan. Lyckades ådra mig en massa huvudvärk i går så orkade inte ta mig till skolan då huvudvärken fortfarande segade sig kvar.
I stället så spenderade jag dagen tillsammans med gubbkatten och gubbkatten spenderade dagen med att gnälla på mig om en massa nonsens.
Han har så mycket att säga och han är inte rädd för att låta tjatig!

För att citera: "Mjaouuu mjaouuuu mjaouuuu Aa!!!"
För att översätta: Ge mig mat sa jag!

Så min dag styrdes till stor del av kattakräkets mage

image211
Bild på mig och katt

Dagen har även spenderats med en inte fullt så hungrig eller tjatig Maria som jag kidnappade ner på stan en snabbis. Mycket trevligt!

Nu så ska det Ätas då Mathias lagat mat till oss.

Nyfriserad pudel

Förra veckan så lämnades äntligen djuret in hoss frissan. Hon skulle ha klippts för flera veckor sedan med den person som brukar sköta pudelns hår är sjukskriven och väntetiden till nya stället var lång. Men så äntligen så fick pudeln bli fin.

Jag bad om att få henne rakad över hela kroppen vilket gör att hon har ett svagt rosa skimmer över sig då huden lyser igenom.

image210
Fanny i sin korta sommarfrilla!

En hårig pudelnäsa

Förra helgen så åkte jag och mor till Läppe. Med oss hade vi (förutom hysteriskt mycket packning) även en ovårdad, skitig, långhårig och därför även en för varm pudel.

under färden så gick det upp för oss att hunden satt på solsidan i bilden och att hon började tycka att det här med livet var jobbigt. Så vi stannade bilden, packade om och stuvade in hunden på skuggsidan.

Färden fortsatte. Ner med rutorna och ut sniffade sig en hårig pudelnäsa.

image209
PudelUdel Fanny

Det är en mycket fin spis, den kan rengöra sig själv!

Under det senaste halvåret så har det skett flera små och stora förändringar av vår lägenhet. Vi har (med lite hjälp) satt upp listerna i datarummet, målat klart bakom en dörr, tapetserat om i hallen, målat om köksluckorna i köket och målat om i vardagsrummet.

Den senaste uppdateringen skedde nu i kväll då vi äntligen fick hem vår nya spis som Mathias noggrant valt ut under flera veckors letande. Han har surfat spisar till förbannelse och vi har tittat runt i olika varuhus efter den perfekta spisen. Tillsist så drog han i en kontakt genom en kompis som har en far som säljer spisar.

I kväll så anlände den.
Vilken lycka!

Vi fick spisen levererad av kompisens pappa som snällt nog kört hem den till oss. Vi packade upp spisen, bar in den och lurade med oss leverantören in. Något som han kanske ångrade. Efter nästan en timmes pillande så hade han och Mathias lyckats koppla in spisen. När jag hörde att vi blivit ensamma igen så gick jag nyfiket ut i köket (som jag undvikit för att inte vara i vägen för männens lågmälda resonerandes röster).

I köket så möts jag av en spis. En väldigt fin spis. Men en tio cm för hög spis som stack upp som en uppkäftig utomjording mellan diskbänken och en arbetsyta.

"Ehhh" ska det vara så där? Jag försökte mitt bästa för att inte explodera av ett nervöst sammanbrott. Mathias försvann in i badrummet och in i duschen och jag kunde riktigt höra vreden i en stum tystand som också den låst in sig i badrummet. Själv så närmade jag mig bristningsgränsen och vankade av och an pratandes för mig själv. "Vi får be honom komma tillbaka och hämta spisen!" En tanke som inte kändes allt för lockande då den var köpt genom vänner.

Så jag kastade mig på telefonen och ringde mamma. Jag kände hur min sammanhållning brast mer och mer desto närmare jag förklarade situationen för henne. Hon försökte lugna mig och sa allt det där som man ska säga. "Det ordnar sig." Jag var övertygad om att det inte skulle göra det.

"Men hur ser den ut annars då?" Frågade mamma.
"Ja, förutom att den är tio cm för hög och tio cm bör smal så ser den fin ut, det är en mycket fin spis... och den kan rengöra sig själv." Följt av ett asgarv.

Fortfarande hysteriskt fnittrandes så fotade jag spisen och skickade en bild på den till mamma. Jag hörde hur det plingade till i hennes mobil.

image208

Ut ur badrummet så kom det nu en nyduschad men fortfarande sur Mathias. I telefonen hörde jag mamma börja prata om höj och sänkbara spisar, något som även Mathias nämnt. Men något som jag fortfarande inte trodde på.

Fram med manualen och tänka sig spisen gick att sänka.

Den fina självrengörandes spisen gick från utomjordning till legitimerad invånare i köket på bara någon minut

Tänk så bra det kan gå även när det ser så mörkt ut!

Vernissage på Nyköpings Folkhögskola


I dag är sista förberedande dagen innan utställningen. I går morse så kändes det som om det skulle bli omöjligt att hinna klart med allt som skulle göras. Allt har suttit fast i något annat som först måste bort innan man kunde komma åt att städa eller hänga inför visningen. Källaren var full med bränt och obränt tegel. Tegel som skulle bäras upp en trappa för att muras samman i ateljén. Ateljén såg därför förskräcklig ut då det var tegel överallt och så länge folk murar så går det varken att städa eller att hänga på väggarna. I skulpturen, mitt städområde, så fick vi städa runt en massa mosaiker som låg utspridda över golvet. Alla är fortfarande inte borta och vi har fortfarande inte kunnat städa golvet och det ser lika ryslig ut nu som när vi började.


Och så har vi högarna! Högarna av sådant som ska slängas blandat med sådant som ska hängas + en massa extrahögar som ingen ville kännas vid. Det hela var väldigt förvirrande!


Men i går eftermiddag så kändes det som om utställningen började komma samman.

I dag så ska jag hänga mina tilldelade skärmar som ska hysa mitt projektarbete. Min far har hjälp mig att bygga världens mest robusta ställning till min mosaik.


I dag ska allt bli klart även om vi så får jobba hela natten.


Grattis på födelsedagen Inger



image207


Myrströmning

I fredags när mor min och jag satt på altanen i Läppe och filosoferande med varsin Bacardi i handen så fick vi syn på Läppes mest målmedvetna myror. Alla de svarta prickarna hade ett klart mission och den stora frågan för oss blev vad denna kallelse var?

Vi lokaliserade deras bas, en gammal stubbe nedanför trappan, det var från den som alla myror emigrerade. Myrströmmen rörde sig långsamt men bestämt upp för trappan och upp på altanen. Vid varige blomkruka så slutande strömmen, mamma hotade med Myrmedel för varige gång vi tappade bort dem, men myrorna fortsatte sin vandring på andra sidan krukorna och tillslut så hade de vandrat över hela altanen och ner på andra sidan. De höll tydligen på att byta upp sig från gammal stubbe till stenplatta på marken. Sommarhus gissar vi på.

De hade i alla fall inte vårt hus som mål vilket kommer göra livet lättare för både dem och oss!


Ramones: We want the airwaves

9 to 5 and 5 to 9
Ain't gonna take it
It's our time
We want the world and we want it now
We're gonna take it anyhow

We want the airwaves
We want the airwaves
We want the airwaves, baby
If rock is gonna stay alive

Oh yeah
well alright
Let's rock
tonight
All night

Where's your guts and will to survive
And don't you wanna keep rock'n'roll music alive
Mr. Programmer
I got my hammer
And I'm gonna
Smash my
Smash my
Brain!

We want the airwaves
We want the airwaves
We want the airwaves, baby
If rock is gonna stay alive

Uppgift landskap

Under skolreseveckan så var vår uppgift landskap.
Jag tog med några collografiplåtar (papp) ut till stugan och karvade fram tre bilder.
I helgen så tryckte jag den sista av plåtarna.
Jag kanske trycker om någon av dem, men jag är relativt nöjd med dem så jag kanske paniktrycker någon ny plåt nu så här sista skolveckorna.

 Skalbaggesyn med Läppe som vy

 Eldbaggen flyger

 Udden i Läppe

Sjöråas ansikte

För en massa veckor sedan så påbörjade jag en skiss som jag sedan kladdade ner med akrylfärg bara för att upptäcka att det här med akryl inte är något för mig. Men som tur är så torkar sådan färg väldigt fort så jag kunde snabbt måla över bilden med olja.
Jag är återigen inspirerad av Sjöråa. Denna gång så tittar hon upp ur vattnet och tar med sig horisontlinjen i sitt hår.
Jag målade klart bilden i helgen. Vet inte om jag kommer pilla något mer med den eller inte men här är hon.


Kroki

Förra veckan så hade vi modellmåleri med olja. Jag kan inte på något sätt påstå att jag åstakom en vacker bild, men för att vara jag i en kroki situation så är det inte så illa. Så till de helgalafärgernas trotts så är jag relativt nöjd.


RSS 2.0