snabb uppdatering

Föregående vecka har varit helt hysterisk på sina ställen. Måndagen började trevligt med att träffa Marre på stan. Tisdagen var jag hemma själv med barnen från morgon till kväll. Onsdagen turnerade jag och Manfred runt i stan, bussen till stan, gå förbi min far, till BVC, gick vidare ner på stan och lunchade med Emma och Karin, vidare till dietist på sjukhuset och så med buss förbi dagis, hämta Signe och gå hem. Torsdagen satt jag i tele hela dagen rörande jobb och plugg, fredagen var det öppna på förmiddagen. På fredagskvällen hämtade Janni upp mig för en date på stan, utan barn som vi lämnat här hemma med sin far och en hjälpande Fredrik. Lördagen var vi, jag, Mathias och Manfred, på 30-årsfest. Söndagen vägrade jag röra mig och somnade bredvid Manfred klockan 17.00, vaknade vid 23.00 och gick upp och matade barn sov sedan vidare till 07.00 i morse. Idag har jag spenderat dagen tillsammans med mina barn och två grannbarn som kom över och pysslade med Signe. Nu är det kväll och jag ska gräva ned mig i soffan med en påse ostbågar och dricka max.


Jag en skittrött söndag!


Min prinsessa uppklädd med anledning kul med klännin.


Signe solstråle på lekplatsen idag.


Veckan i HTC

Det blev en HTC Incredible S. Inköpt för en vecka sedan och den har fungerat helt utan krångel och bara varit skitbra! Har testat kameran och tycker att den håller måttet i bra ljus, i sämre belysning blir korten suddiga. Får påminna bildnörden i mig att det är en mobil och inte en systemkamera.



Bilder tagna senaste veckan.

Vi var i Läppe och träffade Karin med familj, På bilden syns det tydligt vilka små fiskmåsar barnen är, min min min! Manfred stirrade på frallan Harry och kugghjulen snurrade, vad är det där? och Signe tyckte att det var mysigt att härja med sin mormor.






I måndags var vi hos Johanna. Signe och Love lekte fint tillsammans, det blev en bra dag.
 

I tisdags var vi på Ekensberg för att träffa läkare angående Signes mage. Visade sig att de inte kunde titta på henne (sur över att de bokat in tiden trotts att vi borde blivit hänvisade, redan i telen, till barnkliniken) och vi tillsammans med Janni fick gå hem igen genom regn och rusk.

I torsdags var vi uppskjutsade till barnkliniken av Berit. Berit satt i väntrumm med Manfred undertiden som Signe och jag var inne hos läkaren. Det var en jätteduktig läkare som uteslöt det ena efter det andra. Kom ut därifrån med mjölkförbud. Ingen mjölkprodukt i maten i minst en månad.
 

Veckan har varit trevlig på sina ställen och jobbig på andra. Skönt att det är helg nu och läkarbesök är avklarade och vi kan få lugn och ro. Firar med att bjuda över Janni och Fredrik på mat i kväll.


Skön insnöad beslutsångest

Jag hade först tänkt blogga om hur vi mår, fortfarande hosta och snor, om hur Manfred äter, 120 mil åt gången vilket är bra, och om planen för dagen, skippa Öppna och stannar hemma. Skulle även lagt upp en söt bild på Manfreds hippa frisyr som han hade igår efter att jag gett mig på skorv och tvättat håret på honom. Det skulle jag bloggat om nu inte min dator vägrat öppna kamerafilerna och sedan hängt sig totalt och först till och med vägrade öppna Word. Datadoktor snarast för den här burken!

Kan i stället blogga om mitt senaste ha-begär. En ny mobil! Är så trött på min x10 mini pro. Det lilla formatet som först var charmigt har nu blivit olidligt litet. Den hänger sig och kameran håller inte måttet. Använder min mobil som digitalkamera och använder mobilkameran varige dag. Skulle va kul med en som tog bra bilder!

Att leta ny mobil har blivit en besatthet. Den här veckan har jag levt mobil-leta. Min mor anser att det började likna terapi. Håller med, skönt att totalt snöa in på något och slippa tänka på sådant som jag borde tänka på.

Försöker rättfärdiga köp ekonomiskt och har intalat mig att telen kommer bli lika gratis som Mathias TV. Han ansåg den gratis efter julklappspengar och försäljning av gamla TV´n. Om jag tar födelsedagspeng samt säljer min gamla så är detta… långt ifrån gratis men kanske en lite mer ursäktad summa.

Har span på två olika telefoner. En Sony Ericsson Xperia Neo. Tror den är riktigt bra och den är snygg. Det som talar mot den är att den också är en Xperia, har ju mini och hatar den.

Har span på en HTC Incredible S. Tror att den är bra och den är, enligt mig, snygg. Den är inte en Xperia!

Det skiljer 1000 kr mellan dem. Borde alltså ta Xperia Neo som är billigare men är så trött på Xperia. Och så här snurrar det i mitt huvud. Beslutsånget. Skönt att ha ångest över så obefintliga problem!

 


Storlek 25



Igår var Manfred och jag nere på stan och träffade Janni. Kunde inte låta bli att köpa ytterligare 3 st glas från Indiska.

Kom även hem med ett par känger till Signe. De är i storlek 25 något som i affären kändes som en passande storlek. Hennes gympaskor är i storlek 24 och de har hon just växt i efter att ha snubblat omkring i dem i ett halvår. Och nu har jag gjort det igen! Kom hem med skorna. Signe tog lyckligt på sig dem men de är minst 1 storlek för stora, troligen två. Idag hade hon dem på dagis, hon påstod att hennes stövlar i st 23 var försmå så vipps snubblar hon omkring i förstora skor igen.

Men de är snygga det är de!


Manfred

Idag har Manfred namnsdag.

”Manfred är ett mansnamn med tyskt ursprung. Betydelsen av första delen av namnet är oklar. Det kan möjligtvis komma från ordet magan - "makt", "kraft", "styrka", eller kanske vara samma som dagens "man". Sista delen kommer från fridu som betyder "fred", "skydd".” (Info från svenskanamn.se)

2870 män heter Manfred i sverige.


5 mån, 2 gaddar & cool stil!

Idag blir Manfred 5 månader. Han har firat med att, i dagarna, få tand nummer två. Båda tänderna i underkäken. Nu när de är ute har det hysteriska dreglandet nästan slutat helt.
Det är jobbigt att få tänder och för att göra det jobbigare har han haft feber och hostat. Signe blev smittad av sin lillebror och hostade tills hon kräktes natten till måndag. Nu mår båda bättre igen och idag blir det dagis för Signe och en tur på stan för Manfred.


Bild tagen för någon månad sedan. Signe har stylat lillebror med cool, stekar stil.


Helt hysteriskt!


Utfodring av vildarna.


Mystisk bild på mammor som inte vill vara med på bild och söta Freja och Lova.

Igår tog Emma och Johanna, tillsammans med barnen, bussen till oss. Som tre virvelvindar svepte Signe, Tilde och Love fram här hemma.  I ett moln av prylar nådde ljudnivån nya höjder. Tre st 2,5-3 åringar kan nämligen låta, speciellt när de ackompanjeras av tre spädgrisar och deras mammor som försöker överrösta dem alla. Sophie var modig som vågade sig hit trots att hennes barn var på dagis.

Vi kom överens om att öppna förskolan är fantastiskt och att mammafika med spädisarna låter som en bra plan till nästa gång vi ska ses. Kommer nog ta ett tag innan någon av oss vill göra om det här. Alla var nämligen lättade när de fick plocka med sig två barn var hem till sig. Två barn fyller nämligen kvoten av hanterbart. Men det var skitkul trots hysteriskt!

Manfred åt inte fören alla gått. Då gurglade han nöjt och sög i sig 100 ml. Han vill ha lugn och ro i hemmet trygga vrå. Min lilla kille.


Demon Seed på radio!

Demon Seed har gjort premiär på radio och det trots att skivan ännu inte kommit ut. Omnämns som ny metal från Nyköping och så spelas låten The coming. Ytterst cool!

Lyssna på: http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2333 sändes lördagen den 1 oktober. Demon Seed spelas 1 timme och 5 minuter in i programmet för den som vill hoppa fram till dem.


Genusgympa och shopping

I dag har jag gått på ett Friskispass, mammagympa med inriktning komma tillbaka efter barnafödsel. Mammor som i en cirkel, runt sina spädgrisar, gör knipövingar i takt till musiken. Manfred skrek när musiken startade men vande sig snart vid åsynen. Han låg nöjt hela passet och tittade på när jag hurtade samtidigt som han kliade sig i munnen.


Manfred med friskislogga i bakgrunden.

Var där med Emma. Båda ansåg, med varsitt barn under armen, att det kändes som egentid. Gör om det om du kan, träna och ta hand om spädgris samtidigt. Duktiga mammor som kan men kan inte låta bli att tycka att det känns lite… tragiskt? att vi anser att det är egentid med mammagympa tillsammans med sitt spädbarn.

Efter passet tog jag med mig matvägraren Manfred hem till Janni. Blev en hamburgare på det och sedan shoppingrunda på stan. Var inne och snurrade i leksaksaffären och kom ut med många långa funderingar kring genustänk. Man behöver ju inte vara orolig över att man inte ska hitta fram till rätt hylla i den affären. Skönt när konsumtionssamhället gör det så lätt för en.


Signe har fyndat mitt gamla lego och plockade lyckligt isär allt.

På Indiska köpte jag tre roliga krokar till barnen att ha i hallgarderoben och glas till min själv att ha i köksskåpet. Hangjorde glas för 30 kr st. Förfasar mig över att saker och arbetet bakom dem saknar värde men plockade ändå på mig 6 st, det var ju så billigt!


Krokar och glas.


Hoppgunga, pudel och hjärtmönster


Nu hänger Manfred i hoppgunga lånad av Hektor. Han fattade snabbt hur han ska göra och är road... det var aldrig Signe som bara hängde där men Manfred hoppar.

och Fanny var med också!

  Bilder på kameraförvaring som jag stickat/sytt till Karin. Stickat hjärtmönster och sytt fodret i froteplast och stoppat med kuddvadd. Nu återstår att höra raport om kameran går i då jag sytt efter mått jag fått på sms.

Svävande löv och förstärkning



Vi hittade ett löv som magiskt svävade över cykelvägen under morgonpromenaden. Höstdimma ute och fler löv som mer målinriktat föll till marken. Signe hade galonbyxor och jacka, Manfred var väl nedbäddad i vagnen, ingen frös men det är höstruggigt ute. Fotade lövet länge och väl med min dåliga mobilkamera och där hände det bild efter bild för att riktigt visa upp hösten.

Mathias har varit på fest sedan igår och är fortfarande inte hemma. Kände på mig att den här helgen skulle kunna kännas minst sagt lång. Ringde hit förstärkning i form av min mor så Inger har sovit här inatt. Igår hade barnen både sin mormor och farmor här samtidigt så det har inte gått någon nöd på dem.


Ingers nya pressbild på facebook?


Signe och magiskt svävande löv

RSS 2.0