Signes inskolning

Nu är det en vecka sedan Signe började på förskola. Inskolningen har gått bra men lite långsammare än vad jag trodde. Var övertygad om att Signe inte skulle bry sig om att Mathias sa hej då och gick men hon blev jätteledsen och Mathias har bara kunnat lämna henne korta stunder. Mathias har suttit 5 min här och 10 min där och spelat ”angry birds” på sin Iphone i förskolans lärarrum. I dag gick det dock bättre och Signe var kvar själv i ca tre timmar och åt och sov med de andra barnen. Signe var på bra humör när vi kom för att hämta henne och hon visade glatt runt oss.

I och med att Signe har börjat på förskolan och blivit lämnad av Mathias korta stunder så har hon blivit ett litet plåster även hemma och blyg för andra människor. Hon hade redan innan inskolningen blivit mer försiktig runt vuxna lite smått okända människor. Nu efter inskolningen så är Signe jätteblyg. Exempel på obefogat stor blyghet var på barnbasaren där det var en liten flicka i Signes ålder som gick fram och hälsade på henne Signe reagerade med att titta bort i skräck. Antar att det är någon separationskris hon går igenom.

I morgon är förskolan stängd och hela familjen ska umgås och gå till BVC för rutinbesök och vaccination. Ska bli intressant att se vad lilla stickan väger.


Signe på förskolan med spännande cykel.


Besök hos Karin, Tomas och Hektor

I lördags åkte vi till Södertälje och jag fick äntligen se Karins nya hus. Konstaterade snart att huset var jättefint och ligger helt perfekt på en skogstomt, väldigt avis på dem. Signe var först blyg, speciellt mot läskiga Tomas, men kom snart igång och tillslut var inte ens Tomas läskig längre. Hektor och Signe lekte så fint tillsammans och härmade varandra. Hektor delade snällt med sig av sina leksaker. Jag har en gullig film på dem när Signe kramar på Hektor varige chans hon får.

Sen var det dags att sova. Barnen somnade snällt men natten var inte kul för någon av oss. Signe skrek i omgångar hela natten och bara låg och snurrade mellan mig och Mathias. Tror hon undrade var hon var för hon låg och skrek ”vad är det?” och pekade ut i mörkret. Hektor skrek även han och alla utom barnen var helt slut på morgonen. Mathias och jag packade in oss i bilen snart efter att vi vaknat. Var så trötta!

 
Mathias Iphone bilder på barnen i nya huset och i lekpark.
  

När vi kom hem gick Signe och jag på barnbasar undertiden som Mathias låg och sov hemma. Inte kul att gåpå barnbasar med vagn, kom inte åt att titta på något och fick bara med mig några få saker hem. När vi kom hem la vi oss i en stor hög och sov. Hasade upp straxt innan tre och gick hem till Berit och Ida.

Nu är Mathias och Signe på förskolan och jag ska plugga.


Inskolning

Idag fortsätter inskolningen. Mathias går dit med sin dotter medan jag stannar hemma och passar på att plugga. Signe ska stanna och äta där för första gången och Mathias skulle testa att gå iväg en stund. Är övertygad om att det inte blir något prolem när Mathias går. Signe är fullt upptagen med att ha kul när hon är där.


Bilder från igår när Signe fick testa att måla.


Så här såg det ut när hon kom hem. Krambarn.

Rutor

 Har nu gjort 30 rutor 
Tänkt om lite och kommit fram till format 12*12 alltså 144 rutor.
Ska kanta filten med ett varv helfärgade rutor. Just nu är det 10*3.

Projektet är döpt: Långt från perfekt men personligt


MVG


MVG i alla tre kurserna!
Hemsjukvård, Geriatrik och Arbetsmiljö.


Plugg, vikt och egobild

Nu har jag skickat iväg man och barn till förskolan för vidare inskolning på någon timme eller två. Jag stannar hemma och ska plugga. Har betygssamtal på två kurser i dag. Är nervös, vet inte hur mycket frågor jag kommer få. Kurserna avslutades för över en månad sedan, måste titta igenom och repetera inför samtalet. Uhhh nervös.

Började plugga matte igåt. Mathias hjälpte men vi kunde inte börja fören 20.00. Lagom trött och seg i huvudet. Kändes stundom möjligt och stundom omöjligt. Ska titta vidare på det idag och se om det är lättare när jag inte är halvsovande.

Ska även plugga vidare på Naturkunskapen. Svårare uppgift än jag först trodde...

Förövrigt så har jag varit nere under 60 kilo lite då och då. Som minst 59.7 kilo. Har börjat äta lite mer, vill inte ner längre nu... stannar gärna på 60!


Egobild tagen i förbifarten när jag jobbade i måndags.

Inskolning på Förskola

 
Just kommit fram till förskolan. Nyfiken och pigg.

Nu är vi hemma igen efter första dagen på Signes förskola. Signe fick först vara själv inne i lokalen och hälsa på fröknarna. Efter en liten stund kom det en annan lite flicka som också var på inskolning. Signe gick genast fram och gav henne sina leksaker. De åt lite frukt tillsammans och Signes fröken tog kort på dem när de satt på en bänk och kramades. Signe kramade mest och passade på att pussa flickan. Sedan gick de ut på den stora och omväxlande gården där det var många barn i olika åldrar. Signe tyckte att cyklarna var väldigt kul. Hon gick omkring självständigt och hälsade nyfiket på alla. Vi var där i en och en halv timme innan det var dags att gå. Signe var då jätte trött efter alla intryck men ville inte gå därifrån.


På väg från förskolan. Sovande och nöjd efter alla intryck.

Signe går på mitt gamla dagis. Jag trivdes jättebra där när jag var liten och det var kul att komma tillbaka och titta på lokalerna. Blev visad runt och fick titta på min gamla avdelning. Är så glad för Signes skull, detta kommer bli jättebra. Det har blivit större sedan jag gick där och det är fler rum med olika kreativa inriktningar. Väldigt mycket skapande och utomhusvistelse.


Signe

Det är Signe i dag. Tänkte att jag skulle ta en söt bild på min dotter och gratulera henne på namnsdagen på bloggen. Lättare sagt än gjort, här är resultatet.

 Bilderna går att klicka på  

Svårfångade unge.


...



Tagna i Läppe när vi var där för någon vecka sedan.



Jobb, skola och förskola

Igår jobbade jag den sista dagen på mitt sommarschema. Jobbar i dag också men på timmar. Ska jobba kvar i gruppen samtidigt som jag pluggar vidare.

I dag börjar det två nya kurser. Det blir Naturkunskap B som jag ser fram mot att läsa och Matematik B som jag fasar att läsa. Läser Naturkunskapen på 100% men Matten på 25%. Förlitar mig på att Mathias kommer läsa kursen mer eller mindre tillsammans med mig. Kommer behöva mycket hjälp. Jag har redan tjuvstartat Naturkunskapen i helgen och läst igenom de sidor jag ska läsa och så har jag påbörjat den första labben. Svinto och vatten i en petflaska med detaljerad frågeställning om syfte, process och resultat skrivet i en labbrapport. Flaskan står i köket och ser äcklig ut där ska den stå i fem dagar då den kommer se jätteäcklig ut.

Kan också upplysa om att jag fick MVG i Arbetsmiljö och säkerhetskursen. Vet fortfarande inte vad jag fått i Hemsjukvård och Geriatrik.

I morgon börjar Signe på förskola. Är så glad för hennes skull!


Mormorsrutor


I fredags påbörjade jag projekt virkad filt till Signe. Surfade fram beskrivning till mormorsrutor och påbörjade evighetsprojektet. Gjorde misstaget att räkna ut mängden rutor jag behöver göra, det blev uppskattningsvis 288 st… jag har hitintills gjort 23 rutor. Varige ruta tar ca 30 min att virka… detta kan ta tid! Planerar att vara klar till Signes två års dag.


Gissa summan?

I torsdags åkte vi till Läppe och stannade där till i måndags. Jag var ledig i fyra dagar, välbehövligt.

Innan vi åkte till Läppe gjorde Mahtias ett försök att växla in alla sina mynt som han samlat på hög under några år. Tunga var de att bära och ingen bank ville ha dem. Mathias turnerade mellan olika banker i olika städer som alla upplyste om att de inte hanterade pengar. De tittade med avsmak på plastbyttorna med mynt och hänvisade misstänksamt honom vidare. I den andra av de båda bankerna i Vingåker hittade Mathias en ung naiv expedit som tog emot plastbyttorna med småpengar. Det rasslade i en evighet innan hon kom tillbaka med 1322 kr. Det betydde att min far var den som gissat närmast på summan av hamstermynten.

 Hamster kassan.

VI har haft det så bra  Läppe och bara tagit det lugnt. Jag har fått åka runt till olika loppis och kom hem igen med en byrå. Har letat hela sommaren efter en den.

 Byrå innan ommålning 



Den senaste veckan har jag sytt ett mobilfodral, målat om en byrå och virkat 18 mormorsrutor. Terapi kreativitet.


Ville inte åka därifrån.


I lekparken



Mobilbilder från i söndags. Signe och jag var på gården och lekte. Ny favorit är nu karusellen och efter att ha testat den i söndags vill hon nu gå dit med Mathias också. Hon är så söt när hon klättrar upp i den, sätter sig till rätta och njuter när hon snurrar. Men när hon gick av karusellen så var hon yr i huvudet och vinglar omkring tills hon satte sig på rumpan och såg förvånad ut. Hindrar dock inte henne från att vilja snurra mer.


Mobilder (med min gamla mobil) i klätterställningen.


X10 liten


Efter en veckas tjat och velande köpte jag igår min nya mobil. Det blev en Sony Ericsson X10 mini pro. En röd. Jag är riktigt nöjd med mini androiden.

Måtten på telen är lika med ett kreditkort men både trots och tack vara det lilla formatet så har den fått bra kritik och tangentbordet funkar fint. Tror dock att det är en fördel om man har små pilliga händer, den är ju trots allt väldigt liten.

Denna lilla mini tele täcker upp mina ring/mess och surf vanor.
Riktigt kul leksak!


Nya Signe rutiner

Vi har börjat med nya rutiner här hemma.

Första rutinskiftet är att Signe bara får gröt och välling på morgon och kväll. Under dagen blir hon erbjuden mat. Ibland sker det ett under och ungen äter men oftast ratar hon den. Det hela är väldigt krävande psykiskt då det känns som om jag svälter mitt barn men hunger är ju den bästa kryddan och vi erbjuder bra mat som vi vet att hon egentligen gillar. Signe äter dock sin farmors mat med god aptit och kan då till och med gapa efter skeden. I alla andra fall suger hon i sig maten utan att gapa.

Den andra nya rutinen är att Signe får somna i sin egen säng. Hon får sitta hos oss i soffan och bli trött men då bär vi in henne och lägger henne. Vi säger inget till henne och tittar inte på henne utan sitter bara tysta vid hennes säng i de ca 15 minuterna som det tar för henne att somna. Hon ligger först och pratar men somnar sedan nöjt med Pelle kanin bredvid sig. Jag har rollat Pelle kanin med min deo så att han luktar som jag.

De nya nattningsrutinerna har gjort att Signe nu sover de flesta nätterna i sin säng utan att vakna någon gång under natten. Eller hon vaknar men kan somna om själv utan att behöva klämma på mig.

I fredags (efter ångesten och paniken runt det försvunna provet) lämnade Mathias Signe hos Berit. Vi gick sedan ner på stan, hade skitkul och blev lagom glad. Signe sov sin första natt borta från sin egen säng utan oss. Allt hade gått bra även då Signe legat och sparkat och klämt på Berit hela natten. De delade bäddsoffa.  


Ångest och panik!

I dag är första dagen på två månader som jag är helt ledig, det vill säga, jag är ledig från jobb och mina kurser är avslutade. I dag har jag inget jag måste göra… utöver vardagliga och trevliga hemma måsten.

I morgon ska jag till Komvux och träffa studievägledare sedan ska jag jobba. Har tre jobbdagar kvar innan jag är ledig fyra dagar och då passar på att åka till Läppe. Förhoppningsvis med nya kurser bokade på NTI.

På tal om NTI. Det var kris, ångest och panik här hemma i fredags. Först jobbade jag till tre för att sedan komma hem och skriva två prov. Första provet gick bra andra provet hade också gått bra om min dator bara inte hade bestämt sig för att trolla bort all min text just som jag var klar. Provet bestod i tre frågor som man utförligt skulle svamla fram ett svar på. Jag skrev i 2,5 timmar och när jag var klar och skulle skicka in det tidsbegränsade provet så var all min text BORTA! Försvunnet! Tror jag dog lite eller förkortade min livslängd, hjärtat stannade och jag bröt ihop. Hemskt! Ringde runt i hopp om att någons kulle kunna trolla och Mathias försökte hitta den försvunna texten men den var borta… så jag fick skrapa upp mig själv från golvet och skriva om allt igen. Arbetet blev då ca 300 ord kortare än första versionen… vet inte vad jag glömde eller om jag bara skrev det annorlunda, vågar inte titta efter. Skickade in provet någon minut försent men med en förklaring om vad som hänt. Usch!


Morgonblogga


Virkat dockkläder



Nyss virkat klart kläder till Signes docka som hon fått av sin mormor. Virkade som vanligt bara på utan att veta vad jag höll på med men det blev en byxa och en tröja med luva. Signe tyckte dockan blev söt och pussade på den.

En av favoritlekarna här hemma är att mata dockan med dockans nappflaska. Signe matar och gör snuttljud när dockan dricker ur sin dockflaska.


Delad tur

Har snart jobbat min 6-dagars vecka som avslutas i dag med ett delat pass. Ska snart tillbaka till jobbet. Har varit hemma och ätit, lekt med barn och virkat lite. Är sjukt trött och vill gärna snabbspola fram till klockan 21 då jag slutar.

Bilder från min rastning av barn på gården i duggregnet.


Min älskling du är som en ros!



Signe klättrar upp till rutschkanan, sätter sig på rumpan och åker ner helt utan min assistans. Klätterapa!


Besök av Inger och Fanny

 Går att klicka på

I onsdags var jag ledig och Mathias var iväg och flyttade Karin,Tomas och Hektor till nya huset. Inger och Fanny tog tillfället i akt och kom på besök. Kändes som om det var jätte länge sedan vi sågs. Signe var nyvaken och plutig när Inger kom men kände genast igen sin mormor. Vovven var kul att titta på. Vi åt lunch tillsammans med Tomas och Bella och avrundade med glass i hamnen. Om ca en vecka åker vi till Läppe och stannar då några dagar. Längtar!


RSS 2.0