Signes inskolning

Nu är det en vecka sedan Signe började på förskola. Inskolningen har gått bra men lite långsammare än vad jag trodde. Var övertygad om att Signe inte skulle bry sig om att Mathias sa hej då och gick men hon blev jätteledsen och Mathias har bara kunnat lämna henne korta stunder. Mathias har suttit 5 min här och 10 min där och spelat ”angry birds” på sin Iphone i förskolans lärarrum. I dag gick det dock bättre och Signe var kvar själv i ca tre timmar och åt och sov med de andra barnen. Signe var på bra humör när vi kom för att hämta henne och hon visade glatt runt oss.

I och med att Signe har börjat på förskolan och blivit lämnad av Mathias korta stunder så har hon blivit ett litet plåster även hemma och blyg för andra människor. Hon hade redan innan inskolningen blivit mer försiktig runt vuxna lite smått okända människor. Nu efter inskolningen så är Signe jätteblyg. Exempel på obefogat stor blyghet var på barnbasaren där det var en liten flicka i Signes ålder som gick fram och hälsade på henne Signe reagerade med att titta bort i skräck. Antar att det är någon separationskris hon går igenom.

I morgon är förskolan stängd och hela familjen ska umgås och gå till BVC för rutinbesök och vaccination. Ska bli intressant att se vad lilla stickan väger.


Signe på förskolan med spännande cykel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0