Gott nytt!







Förstagångs friserad


Bild på friserad kille.

Idag klipptes långa röda toppar bort och kvar blev en lite blondare kalufs på vår lille Röde Baron Manfred. Befriad från emo-luggen ser han lite äldre och mer välvårdad ut. Men det hela var inte utan gnäll. Förkyld som han är klagades det en hel del från friserstolen och syster Signe ryckte ut och förklarade för lillebror att man måste klippa sig. (Tycker klippningen avslöjar sina ärvda drag från morfar Tomas ännu mer, blir nog en liten skrotsamlare det här med.)


Innan klippningen med nedkammad emo-lugg.


Syster tröstar.


Fick pausa mitt i för att torka näsa och ögon och borsta bort hår och kramas av pappa.


Rosa tyll och ballerinaskor

Uppdaterar med en liten julavhandling efter bloggtorka.

Julen firades här hemma i huset, första julen i huset och första julen hemma utan att turnera runt i dagarna tre.



Inger kom dagen innan och stannade till dagen efter så hon var med på julmorgonen under första paketöppningen. Inger gav Signe sitt gamla dockskåp med nya lampor och sladd. Vi möblerade skåpet efter att Signe somnat. På morgonen när Signe kom uppvinglande satt vi i soffan och väntade på henne (med en pigg morgonterrorist, Manfred). I dockskåpet låg två paket med invånare och en liten vagn till dockskåpsdjuren (Sylvania djur). Var väldigt kul att se henne utforska skåpet och öppna paketen. På morgonen fick hon också en tyllkjol och ballerinaskor som hon sedan dansade runt i heladagen.





Dagen fortsatte lugnt fram till 14.30 lagom till Kalle Anka kom resten av familjen och det blev fullt hus med långbord och massor med mat. I matväg stod vi bara för olika sorters tillbehöv som potatis och ägg resten av maten bars in färdiglagad. Underbart!

Signe var lyckligt hela dagen och solade sig i allas uppmärksamhet. Annat var det med smått förkylda Manfred som gnällde sig genom hela dagen.

Efter maten försvann tyvärr Magnus så där lagom till att Tomten knackade på dörren. Signe hängde runt halsen på Mathias när Tomten gick in med sin fulla säck. Tomten hade många klappar och de flesta gick till Signe. När allt var utdelat var det dags för Tomten att gå och paketöppningen att börja.







Signe fick en spis som hon önskat sig och tillbehör till den. Den är hon mycket glad för! Annan favorit var ett par röda högklackade skor med vita prickar på som hon fick av sin farmor, de klopprar hon omkring med nu, hon älskar dem!

Manfred fick en flakbil i plast av oss och en massa fina kläder. Bilen är han mycket lycklig över och dreglade maniskt första gången han såg den.




Luciafira på dagis








RSS 2.0