och en pojkmus...

Signes önskelista:
Tre st Arieldockor.
Tre st ballerinor som heter Jessica.
En apa till (Manfred har just fått en mjukisapa)
En till lampa
En rosa penna
Mera böcker
En blombukett eller blomkruka
Och sist men inte minst en pojkmus.
 
Signe har redan en osynlig flickmus (jag vet, det låter lite oanständigt) som hon brukar leka med. Den sitter ofta i handen på henne och hon klappar den (meningen blir för ekivok så slutar beskrivningen här men lovar att det hela är mycket mer oskyldigt än det låter). Nu önskar hon sig alltså en pojkmus till sin flickmus (rodnar lite). Detta är något jag kan garantera att hon kan få då vi med all säkerhet har råd och den inte kommer ta upp någon plats. Men inser att den osynliga pojkmusen inte kan slås in. Hur efterlängtad den än må vara kommer paketet med all säkerhet orsaka besvikelse när det är tomt, eller ja så tomt ett paket nu kan var innehållande ett osynligt lotsas husdjur av det minsta slaget.
 
Om någon där ute läser detta och vill ge Signe en julklapp föreslår jag att de köper Barbiekläder gärna till Ken. Inga fler Barbiedockor, hon har redan och kommer få två till av mig. Båda barnen eftersöker Duplo. Manfred kommer få Duplotåg av oss och desto fler delar till den reelsen desto bättre. Det finns även Disney prinsessor som Duplofigurer, dessa skulle Signe bli lycklig över.
 
De har massor av prylar så vi, föräldrar, uppskattar om alla bara kan bygga på de serier som redan leks med mest och som, när de inte leks med, kan ligga i samma låda.
 
Kläder till Manfred st 90 och kläder till Signe storlek 104 på tröjor och storleken större på byxor.

Skryta om Signe som skriver

Signe har börjat visa intresse för bokstäver. Hon ritar bokstavsliknande krumelurer och blir överförtjust när jag då och då kan läsa ett ord bland dem. Idag fick jag henne att apa efter när jag skrev pappa (för att smöra). Signe tittade noga och skrev sedan bokstav efter bokstav som jag ljudade ut och pekade på. När jag sedan sa M eller P eller någon av de andra vi just övat på kunde hon peka ut dem på pappret. Så impad över mitt lilla geni.
Fnittrade själv över hur pretentiös en lördagsmorgon blev här om veckan. Signe började dagen med att skriva mig lappar och öva bokstäver, sedan tittade vi på Disneys klassiskmusik illustrerade film Fantasia samtidigt som hon målade oljemålning på duk.
Bild på Singes målning till sin farmor. Tavlan är bara någon cm stor. Signe och grannflickan fick varsin mini duk och målade sedan med acryl.

Manfred uppdatering

Att låta är han bra på men att få till förståliga ord är det värre med. Manfreds ord, 18 månader gammal, består till största delen av följande lista: Mamma, Pappa, Kisse ofta följt av majoooo, vovve, titta, sluta, umpa (apa), ja, nej, tappa, DÄ förstärkt med att peka, bil ofta följt av brum brum. Lägger til orden tack tack, hej då (sas första gången i morse) dricka, rita och klappa.
Han har ännu inte ett tydligt ord för sin syster men har sagt Ne vilket jag tror är en förkortning av Signe.
Manfred säger fler ord men de är ännu så svåra att urskilja att jag inte alltid förstår dem. Han har även fått in riktigt fullträffar som att säga till sin far ” du ä dum!” när han var riktigt arg.
Eftersom talet inte riktigt är där än blir Manfred ofta frustrerad och arg på oss när vi inte förstår honom. Argebiggen!
Däremot så vet jag att han förstår mer än vad han själv kan säga. Han kan peka på kroppsdelar allt från mage, navel till tand, tunga.
Om jag jämför mina barn, som jag har hört från alla att man ska göra, så är skillnaden enorm. Inser att jag inte hade en typisk ettåring med Signe. Vid 1,5 år pratade hon och hade funderingar kring allt. Hon rörde sig helt annorlunda och var med på ett sätt som jag nu inser vidden av… när jag har någon att jämföra med. Något som Manfred är tidigare med, som den man han är, är allt som har med knappar att göra. Att bygga och att lägga klossar i rätt hål och alla andra tekniska saker. Signe var mer socialt intresserad och har fortfarande svårt att leka själv, något som Manfred kan.
Manfred gillar att stapla och plocka i och plocka ur. Vi har alltid pennor och papper på bordet för han älskar rita. Att ta av och på korken på pennorna är lika kul det.
Det har nyligen gått upp för mig att han är vänsterhänt. Något som alla andra sett länge. Han ritar bara med vänster, pekar med vänster och så vidare.
En speciell liten man är vad han är.
Igår var vi på BVC. Jag hade, så klart, glömt att ta med BVC-boken och jag minns inte exakt vad han vägde eller några andra mått. Däremot så fick jag noga berättat för mig hur mycket under kurvan, både medelkurvan och sin egen, han ligger. Ett jättedipp på en redan klen linje. Det resulterar i remiss till sjukhuset för att utesluta gluten. Håller mig lugn då jag inte tror att han har någon allergi problemet är att ungen inte äter men lika bra att följa upp...
Här har hans storasyster förstätt honom med en kaka och tiger när han var ledsen.