Mina fina!


På den här bilden så är Signe väldigt lik mig.


Grillkväll hos Tomas

Nyss hemkomna från Tomas där vi blivit bjudna på grillat. Jag smällde i mig nästan en hel blåbärspaj och även då blåbär är nyttigt så åt jag nog mer än vad jag rättfärdiga.

Signe skötte sig som den lilla reklambaby hon är. Hon tycker att det är kul när vi beter oss underligt och hoppar fram mot henne. Då så skrattar hon så hon kiknar. Mathias och jag gör allt för att vara roliga men hon har höga krav.


Tror hon tecknar ordet igelkotte :)  
  

Pappa har blivit med hund. Granntanten har blivit dålig och ligger på sjukhus så pappa tar hand om hennes Bella.   


Första smakportionen

Nu så är vi igång med smakportioner till stora tjejen. Det känns jätte kul!

En väldigt entusiastisk Mathias kom igår hem med ekologisk potatis som han i dag kokade till Signes första måltid. En smakpotatis portion.

Vi blandade i lite ersättning i potatisen och mosade den noga och serverade en nyfiken men lite skeptisks Signe. Hon tyckte att det var konstigt och åt och dreglade om vartannat. Hon fick inte så mycket, bara någon tesked och ska få mer i morgon.

Jag dokumenterade med kameran. (Går att klicka på de små bildera för att få dem större.)

  


Lite blandat

Signe tvingade upp mig klockan sju men har nu somnat om igen. Mathias sover fortfarande, känner mig generös och ger honom sovmorgon.

Drömt konstigt i natt, något om en obehagligt hungrig tiger. Vet inte vad jag fick det ifrån.

Idag så ska Signe och jag låna ut Mathias till Maria som ska flytta in i sitt hus och behöver bärhjälp. Sedan så ska vi hem till min far och grilla i trädgården. Vi ska stå för sallad och efterrätt, funderar på att göra en smulpaj att ta med.

Veckan som gått har varit seg men med ljusglimt i form av fika hos Maria och stadspromenad med Janni. Tråkigt väder och Signe och jag har var varit inregnade. Mår inte bra av att vara inne och stilla mer än någon dag. Måste röra på mig, får ont i nacken och huvudet av att vara stilla.

Vill börja träna snart. Längtar efter friskis och hoppas på att komma igång i september. Borde kunna lämna Signe till Mathias nu när hon kan ta falska och snart ska börja med smak portioner. Kommer förvandlas till en blöt flåsade fläck. Så otränad! Brukar ta några veckor att skrapa upp sig själv från friskis golv och komma i form igen.


Världens sötaste Signe


Signe testar fina snibbmössan som hon fått av mormor. Den kommer bli bra i höst. Och så åker hon sitt vagn, ser lite lustigt ut då hon fortfarande är så liten men det funkar och så behöver jag inte oroa mig för att hon ska hasa sig ur liften.

(Förövrigt kommit på att brunt och rosa är väldigt gulligt tilsammans)  


Suspekta typer i buskarna

Efter att kissen blev ute kisse så har Mathias och jag spenderat en stor del av vår tid ute i tapphuset eskorterandes fega katten antingen in eller ut.

Vi har även börjat smyga omkring på gården lurkandes i buskar på jakt efter katt. För utomstående så är detta ett väldigt märkligt beteende. Mathias tycker att det är lite jobbigt att leta katt i buskar när det är mörkt då tjejer som ser honom blir rädda för honom och går stora omvägar för att slippa gå nära den underliga skägglurken som stryker omkring på gården.  

Även jag finner kattletandet obehagligt för det är inte bara Mathias som beter sig suspekt på gården. Pizzerians dräggfulla gäster spiller runt i området. Här om kvällen så siktade en av dem in sig på mig när jag lockade på katt. Ytterst obehagligt! Jag snodde åt mig katten och tackade för att porten låser sig själv och sprang in till Mathias och tryggheten. Usch för fyllon.


Igår kväll så vägrade katten komma in och spenderade sin första hela natt utomhus. Vi sov oroligt men helt i onödan då katten snällt kom fram ur buskarna på morgonen. Movitz har sovit hela dagen och har varit riktigt behaglig.  


Antikrundan

Igår så slog systrar Rönnqvist ner i Nyköping för att bidra till Antikrundan som spelades in i Pelles lusthus. Jag packade ner Signe och en kinesisk keramik bytta i vagnen och tog mig ner på stan. En lång kö av människor bärandes på underliga saker avslöjade Antikrundans position och jag hittade min mor och mostrar mitt i smeten. Jag började befara att vi skulle bli kvar där LÄNGE. "Det är bara att gå in" blev jag upplyst av Neta. Jaha, tänkte jag och knatade in i lokalen som huserade Antikdekarna och halva nyfikna Nyköping. På något sätt, i sann Rönnqvist andra, så hade de fixat så att vi fick gå förbi hela kön, fråga mig inte hur men jag är inte förvånad.


Inger visade upp klocka efter klocka och kön växte bakom oss. Många sorterades bort medan vissa tittades på grundligare. Två av klockorna är tydligen kommande antikviteter och något för Signe att visa upp i en framtida Antikrunda.



Min bytta (som jag stulit från min mor) visades upp och så som pappa redan upplyst mig om så var den från ca 1920-tal från Kina. Värd mellan 1000 och 2000 kr. Det är en bonsai kruka och kommer också användas som en sådan hädanefter. Det som avslöjade åldern var dels att det stod China på den och dels att drakarna hade 5 klor något som bara kejsare fick ha på sin keramik men som senare blev allmänt.


Bild på en av de klockor som Inger visade som är kul men som inte är något mer än det. Jag snodde med den hem då det även är en ring och mamma inte kan ha den. Jätte söt liten klocka.


Intressant dag och det ska bli kul att titta på avsnittet då det sänds på TV för att se vad det var Antikrundan fastande för.


Signe


Grattis Signe på din första namnsdag!


Eskapad till Södertälje

I torsdags så packade jag och Signe in oss på ett smockfullt tåg och åkte till Södertälje för att träffa Karin och Hektor. Kan inte påstå att det här med att åka tåg är en av mina favoritsysselsättningar speciellt inte då jag har utvecklat bacillskräck. Första stoppet i Södertälje blev följaktligen apoteket där bakteriedödande handtvätt införskaffades.


Karin mötte upp på stationen där Signe demonstrerade sitt senaste trick. Hon satta sig upp i vagnen och lutade sig över kanten. Både Karin och jag kastade oss instinktivt fram för att fånga ungen. Hon åker numera fastspänd i sittvagnen. Stora tjejen!


Så med Signe i sittvagn och med mjukliften och all annan packning lastad på vagnen så började vi den LÅNGA vandringen in till stan. Hela vägen i gassande sol med en upprörd Hektor som skulle matas och bäras.


(Karin har bilder på sin blogg www.onelifetolive.blogg.se)

Väl hemma hos Karin så myste vi ner oss i soffan till den gamla storfavoriten "Sex and the City". Riktigt mysig kväll. Signe provlekte alla Hektors leksaker och sysslingarna spanade in varandra. Världens finaste ungar! Till natten så bäddade vi ner oss i samma säng och Signe och Hektor turades om med att hålla oss vakna.  




På fredagen så vaknade vi upp till lite mer "Sex and the City" för att sedan promenera in till stan och möta upp med Hektors gudmor Karin och hennes Valdemar. Kul att träffa Karin som jag hört så mycket om.


Efter det så bar det hemåt för mig och min trötta dotter.


Imse vimse spindel


Det syns att sommaren börjar blomma över och humlorna har böjrat se sega ut. De äckliga små djuren har inte lika mycket blommar att besöka och har blivit lite mer svårfotade.
Spindlar ställde däremot upp som modeller.

Kräftfiske

I söndags så slog jag, Mathias och Signe ner i Läppe hos Inger tillsammans med Berit och Ida. På schemat stod kräftfiske. Men vädret la sig i våra planer och tvingade oss att hålla oss i hamnen i lä för blåst och våg. Vi la i tio burar som alla gick att nå från land. På tre lyft så gav burarna 23 kräftor + några små som jag släppte tillbaka. Räckte till ett kok under vilket jag kom att avancera till massmördare. Den inte fullt så trevliga delen av fisket. Räddningen för mitt samvete blev ännu en befrielseaktion av en liten kräfta som jag bestämde var för liten för att kokas. Den släpptes ut igen i terapi syfte för min moral.


 Terapikräfta och kok   

 Signe hos Ida och Berit


Battle of the bottle

Seger åt envisa jag som trugat mig till mig victory mot Signe i flaskstriden!


Nyss så drack hon 20 ml under tiden som jag sjöng: 
"I drink from a zippycup, zippycup, zippycup...
I drink from a zippycup because I´m a big girl now!"

Om och om igen... 
zippycup, zippycup, zippycup


Lilla Signe flaskvägrare!

Inte trodde jag att det skulle vara så här svårt att få Signe att ta falska. Men det var det!


Med samlad envishet och med stort tålamod så möttes jag och Signe i en flaskduell som efter mycket gråt och tandköttsgnisslan slutande med att Signe somnade smuttande vid mitt bröst. Hon vann med andra ord.  


Det är inte det att jag vill sluta amma henne. Amningen funkar fint och är praktisk både för mig och för Signe. Det är bara det att det skulle vara så skönt för mig att få komma hemifrån i någon timme eller två för att tex träna. Något som jag inte kan göra så länge Signe håller mig och mina bröst gisslan.


Och så är hon mammig...  vilket är trevligt för mitt ego... men det vore ännu trevligare om någon annan än jag kan hålla henne i mer än 5 min och kanske till och med natta henne. Just nu så är det bara jag som kan få henne att sova.

Jag har haft henne själv om nätterna nu i 4 månader och jag börjar bli trött. Längtar efter att få sova! Jag skulle få sova ut om bara Mathias kunde mata henne med flaskan.


Börjar misstänka att Signe har listat ut att flaskan är nyckeln till min frihet och därav vägrar för att hålla sin mor och bibba hemma.  

Men jag ger inte upp, ska fortsätta truga med flaska så fort hon blir hungrig. Ger inte upp så lätt när min friheten finns inom räckhåll... eller i alla fall i botten av en uppdrucken nappflaska.


Båttur med solsting och maneter

Igår så åkte vi ut med båten. Det var fint väder hela dagen och Mathias kom hem med en fin röd färg, helt sönderbränd. Så går det när kapten glömmer bort att smörja in sig. Medan Mathias brände sig så låg jag och Signe och sov i båten. Sövda av ljudet av motorn.


Vattnet var klart och fint och det gick att se botten en bra bit från land. Det hela såg för lockande ut för sjöjungfrun i mig tog över och med ett ick, skrik och panik så gled jag (mycket graciöst) ner i vattnet och tog mitt första dopp för i år.



Bild från igår

Jag fascinerades av maneterna!
Har inte sett maneter sedan jag var lite. Brukar ju vistas vid insjö. Men i går så var det fullt av dem.


Insektsbilder

Idag så gick Signe och jag hem till Tomas. Signe sov i vagnen medan jag kröp omkring på tomten och fotade äckliga små djur. Målet var humla som flyger, lyckades dock inte med någon sådan bild. Blev en bild på flygande blomfluga istället.



Abstrakt fjäril


Signes senaste nytt


Signe kan numera suga på sina fötter


Grattis Signe på fyra månadersdagen

Morgonen inleddes av att Jeje ringde och föreslog rask promenad på ekensberg. Vi svettade oss igenom halvmilaspåret. Jag hade lämnat över vagnen med den sovande Signe till Jeje som envist sköt vagnen upp och ner för alla små backar. Det var varmt!


Nu så är vi nyss hemkomna från Ånsta där Mathias slängde sig i sjön medan jag och Signe satt på tryggt avstånd och tittade på. Jag har fortfarande inte badat i år och känner inget sug efter det heller.




Igår så kom min far hit med min gamla barnstol så numera sitter Signe egen stol vid matbordet. Det går bra så länge hon är uppstöttad av en massa kuddar.


 Stora tjejen blir fyra månader i dag.


På stan

Idag så har Jeje, jag och Signe varit på stan. Signe sov inte så mycket i vagnen utan låg och tittade på alla människor och detaljer i affärerna. Duktiga tjejen skrek inget alls utan tuggade nöjt på sin bitring och visade stort tålamod med oss då vi gick i affär efter affär.

Jag hittade två linnen och förlustade mig.


Vi tog en lunch på Birgers som i Nyköpings festivalanda hade levande musik på en provisorisk scen. Efter diskret fnitter och en snabb måltid så smet vi därifrån!

Det känns som om staden gör sitt bästa för att få till festival men än så länge så ser folk mest besvärade ut när de sicksackar mellan musiker, små stånd, hoppborgar och tivolit. Ofrivilligt ingyggda i festivalatmosfären.   

Hittade äckliga djur att ta kort på.

Tror att det är björkspinnare?


Nytt trick

I dag så har Signe och jag varit på promenad till optikern. Signe satt i mitt knä och sa inte ett ljud under tiden min syn undersöktes. Vad jag ser dåligt utan glasögon! Obehagligt! Slipper i alla fall köpa nya glasögon på ett tag då de jag har håller måttet än så länge.


Kan erkänna att vi låg och sov en stund på eftermiddagen. Signe försökte protestera men jag ignorerade hennes gnäll och efter en stund så somnade hon och sov i ca två timmar. Lyx!


Signes senaste trick är att hon kan vända sig från rygg till mage. Hittade henne på mage i natt när hon skulle mats och igen i morse efter en liten förmiddagstupplur.
 

I morgon så ska vi träffa Janni och Erica.

 Bild från dagens promenad


Lugn dag

 Signe i hoppgungan

Hitintills så har vi bara glidit omkring hemma. Signe har badat och hängt lite i hoppgungan.

Lite senare så ska vi till Berit och titta på nya möblerna och äta lite mat.   
Skönt att bara ta det lugnt...

Passar på att gratulera Karin på namnsdagen. Pöss på dig!


Äckliga djuret för dagen

Mathias tyckte jag var olidligt pinsam när jag kröp omkring på cykelbanan och fotade kryp. Vadå, jag måste ju krypa för att kunna ta kort på det äckliga djurets ansikte, det är väl inget konstigt med det?  


På diskbänken

      

     
 

Evighetsgöra finner nya vinklar i färg  


RSS 2.0