Mot Läppe

I dag så åker jag till Läppe. Ska jobba där i ca två veckor så just nu så packas det en massa nödvändiga och onödiga saker. Känner redan att jag kommer sakna Mathias men nästa vecka så kör han saker till Hjälmaregården så jag får träffa honom lite när han lämnar varor.


I morgon så ska jag servera på ett bröllop, något nervös. Men det är väll bara att se glad ut och göra sitt bästa.


Nästa helg så är det midsommarafton. Jag jobbar då också men ska nog hinna med att festa lite i alla fall.


Vi ska försöka få Internet att funka den kommande veckan! har blivit lovade att ha det på tisdag men man vet ju aldrig med sådana ting.


Loggar ut för nu


Ny PS3 och galet road rage!

Mathias har letat efter ett Playstation 3 i flera veckor. Han har ringt på annonser till förbannelse men någon annan har alltid hunnit före. Men i veckan så ringde han mig från jobbet "vet du vad jag har gjort"? Oj, så svårt det var för mig att gissa sig till vad han hade gjort!


För några veckor sedan så fick han provspela spelet "grand theft auto IV" hos Ola och det spelet bars hem samtidigt som den nya PS3án. I min värld så är det spelet helt sjukt och den åsikten höll jag så klart inte tyst med vilket ledde till viss frustration oss emellan. Mathias var nu sur och jag var inte så jätte glad heller.


När jag kom hem efter en sväng på stan så satt Mathias bland en massa öppnade kartonger och bortslitet skyddsplast och spelade PS3. Efter lite övertalning så fann jag mig själv på golvet VILT spelandes! Asgarvandes så körde jag bilen i spelet i ett galet road rage och höll på att skratta ihjäl mig när jag kört sönder tv-spels bilen så pass mycket att den började brinna. Mathias kastade sig på kontrollen och tog över. Min reaktion på spelet var totalt oväntad. Jag tycker dock fortfarande att just det "bilspelet" har ett sjukt upplägg men det är fruktansvärt kul att kvadda bilar!


Just nu så letar jag efter ett spel som jag kan tycka är kul på en lite mer sansad nivå.


När Mathias köpte PS3 så frågade han efter ett "rosa, fluffigt spel" till sin flickvän! Det fick han + poäng för! Väldigt gulligt!


Grattis pappa på 60 års dagen!

Födelsedagsfirande i dag med grillning, paket och bio.
Väldigt trevligt!

Värmesalg och en träuggla

Nyvaken och jätte trött! I går så var jag på jobbmöte. När jag bor i Läppe så har jag en kort promenad till jobbet men när jag bor i Nyköping så tar det en timme med bil. Lång pendling med andra ord. I går skjutsade min väldigt snälla far mig. Vi träffades halv tre och passade på att lastade in tegel, en träuggla och förvuxna krukväxter i bilen och så körde vi till Läppe.


Pappa är väldigt noga med det här med farten när han kör, vilket jag tycker är bra, men när han kör 60 på en 90 väg och hytter med näven åt alla som kör om så känns det lite utmanade för det inre lugnet. Dessutom så var bilen extremt varm och jag fick inte öppna fönstret men tillråga på allt så BLÅSTE det SKÅLLHET luft på mina ben och lukten av bensin gjorde inte saken bättre. Efter några mil så kände jag att jag var redo att ge upp. "Nej, det här går inte. Släpp av mig!" Resan tog två timmar, men ut kom vi.


Väl på jobbmötet så fick vi jätte god mat. Meningen med mötet var att alla vikarier skulle få titta på varandra. Vi fick lite förhållningsregler presenterade för oss tillsammans med gårdens historia. Det hela var väldigt trevligt.


Jag fick mitt schema för de kommande veckorna och jag kommer att jobba massor. Det har varit väldigt lugnt på jobbfronten den senaste veckan men nu så kommer det att dra igång med en massa tider.


Sedan en rask promenad hem igen där pappa väntade på mig. Jag stressade omkring och försökte göra de sakerna som jag fått i uppdrag som att slänga lite dålig mat. Men nu så sitter jag och kommer på allt jag borde ha gjort som att vattna de förvuxna krukväxterna igen innan vi åkte och ta in vattenkannan som jag bara ställt i slänten. Dessutom så tror jag att den stora träuggla som vi också hade med oss ligger ute på altanen. Under tak men ändå ute.


Men vi kommer ut igen på fredag så nog ska det klara sig till dess!


Nyvecka och klädjakt

Nyvaken efter långhelg och ska snart påbörja dagen med att hämta djuret hos mamma.


Städa här hemma vore en idé!


Hoppas på att Jeje är ledig så att vi kan ta oss ner på stan. Jag behöver lämna tillbaka en kjol som jag köpte förra veckan. Det är en väldigt söt kjol men den gör livet lite väl spännande då den lätt blåser upp när man är ute. Känner inte för att blotta mig.
Måste också leta reda på kläder att jobba i. Jag ska servera på ett bröllop på lördag och har inget att ha på mig. Min arbetsgivare propsar på bekväma snygga skor som inte visar tårna, svarta byxor och en vit blus... jag har inget av de basplaggen i min garderob.

Hur klär jag mig egentligen?


I kväll så ska jag på jobbmöte. Ska bli lite spännande då jag ska träffa de andra sommarjobbarna för första gången.

Vad att ha på sig då?


Men nu var det som sagt hem till mamma och äta frulle som gällde.  


Nationaldagssalut

6 Juni, nationaldagsledighet, och soligt ute. Jag ska göra ett försök ta vara på den. Bara jag får upp min man ur sängen, han utnyttjar den röda dagens fulla sovmorgon kapacitet och om han får som han vill så kommer han att gå upp lagom till att solen går ner. Men om jag får som jag vill så kommer Mathias bli upptvingad väldigt snart och utlurad till någon soligplats där vi kan bränna oss.


Jag har jobbat stenhårt på min bränna denna vecka. Efter att ha jobbat helgen så ansåg jag att jag var berättigad till att slappa HELA måndagen så jag spenderade dagen med halva kroppen i lägenheten och andra halvan, det vill säga benen, ute på balkongen i den gassande solen. På tisdagen så började jag dock företa mig lite minde hushållssysslor men jag kände mig fortfarande väldigt nöjd med att vara hemma själv och läsa bok fortfarande med benen på baklkongen. På onsdagen däremot så började det ta emot. Vid det laget så hade jag både solat, läst ut min bok, ringt en massa samtal och städat och började känna mig lite uttråkad så jag kastade mig på telen och ringde alla jag kunde komma på. På torsdagen så lämnade jag lägenheten och tog mig ner till körkortscenter och pluggade teori. Sedan så mötte jag upp Janni och Erica på stan där vi förlustade oss gentemot plånboken hänsynslöst. På kvällen så kom Karin förbi och vi åt jordisar och pratade. Mathias lyckades dock lura ner mig till hamnen och öl förtärdes. Vi kom hem runt tre på natten och då hade Mathias inte varit hemma något på hela dagen då hans dag fyllts med jobb, jobbmöte, rep och sedan festligheter.

Kanske inte så konstigt att jag nu får vänta in hans skönhetssömn innan vi tar oss ut i solen och jobbar vidare med den där brännan.


Gjort första jobbhelgen

Nu så har jag gjort min första jobbhelg på Hjälmaregården! Jag har varit jätte nervös inför den nu avklarade helgen. För tre veckor sedan så provjobbade jag där under en dag, de ville se om jag klarade av jobbet då jag aldrig jobbat i kök förut, och det gick jätte bra! Jag fick beröm av dem jag jobbade med så kökschefen tog in mig till helgen för att även han skulle få titta på hur jag skötte mig. Första dagen gick oki men jag var inte alls säker på hur de andra tyckte att det gick.

På lördagen så blev det äntligen lite tid över för mig och min nya arbetsgivare att sätta oss ned och gå igenom papper. Han berättade då att han var nöjd med mig och att han tyckte att jag var riktigt duktig speciellt med tanke på att jag aldrig jobbat i kök förut. Så glad!

Jag tycker att jobbet är kul, det händer saker hela tiden så det finns ingen tid till att ha tråkigt. Det är et väldigt omväxlande jobb så jag ska spendera sommaren med att lära mig så mycket som möjligt.


RSS 2.0