Ut i regnet

Paraplyväder!


Vad är det för dag i dag?

Jo, det är min födelsedag!

Snart så har jag blivit firad i dagarna sju, man kan undra vad jag har gjort för att göra mig förtjänt av all denna uppvaktning.



Och pudeln åt upp tårtan...





 


OneLifeToLive

Nu så har jag äntligen läst kusinens blogg. På den senaste tiden så har jag gått från att själv vara en aktiv bloggare och ifrån att ständigt hålla mig uppdaterad på vad som händer i andras bloggliv till att bara göra ett fåtal komentarer i min egen blogg och sällan läsa andras. En av favoritbloggarna har varit Karins sida. Men sedan blogg.se uppdaterades och gjorde sig av med direkt länkarna så har jag blivit en allt mer sällsynt besökare.

Jag länkar Karins blogg här nedan som ett plåster på såren.

http://www.onelifetolive.blogg.se/


Beskrivningen till en amandaruta

Var 1:

6 st luftmaskor (=lm). Ta ihop de 6 lm med en smygmaska (=sm) så att de bildar en ring.


Varv 2:

Virka 3 lm, vira sedan garnet runt virknålen och stick ned virknålen i mitten av lm-ringen och ta upp garnet så att det ligger tre maskor på virknålen. Virka dessa tre m tillsammans det bildar en halvstolpe (=hst). Gör ytterligare en halvstolpe i lm-ringen. Virka 2 lm. Virka 3 hst, 2 lm, 3 hst, 2 lm 3 hst. Detta bildar en liten fyrkant med 1 ögla i vardera hörn. Virka ihop fyrkanten med en sm och klipp av garnet.


Varv 3:

Byt färg. Stick in virknålen i mitten av en hörn-ögla från första varvet och virka 3 lm, 2 hst i den första hörn-öglan. Virka sedan 1 hst för varige m tills du når nästa hörn. I nästa hörn-ring så virkar du 3 lm, 2 hst i hörn-öglan. Upprepa varvet ut. Fäst med en lm och klipp av garnet.


Gör likadant med varv 4 och 5 som du gjorde i varv 3 och byt färg för varige varv. Nu så har du en liten fyrkant.

Gör önskat antal rutor och syihop dem till en filt.


De första mormorsrutorna




Efter väldigt mycket tandagnisslan och misslyckade försök att följa virkbeskrivningen till en mormorsruta så har jag nu lyckats pilla ihopp 5 st rutor som även då de är min egen tolkning (amandarutor) så påminner de tillräkligt mycket om en mormorsruta för att jag ska vara nöjd.
Resultaten ska bli en filt. Ingen stor filt utan ett lagom vinter projekt som ska vara klart till våren.

Lite svammel på morgonkvisten

I dag så faller ett typiskt septemberväder och jag har många typiska Nyköpings saker att fylla den regninga dagen med. Akvariet ska städas, blommor ska vattnas, packningen ska packas, jag ska luncha med min far för att sedan träffa Maria nere på stan. Sen så blir det buss till Katrineholm och sedan vidare till Läppe.


Jag känner att mitt dubbla boende börjar göra mig förvirrad. När jag är i Läppe så längtar jag till Nyköping och även då jag tycker att det är väldigt jobbigt att åka tillbaka till Läppe efter några dagar i Nypan så känns det ändå skönt att komma "hem" till Läppe igen. Till lugnet över vattnet och de fasta rutiner som kommer med att jobba.


Men jag skulle gärna vända på det och jobba och bo i Nyköping för att åka ut till Läppe och hälsa på så ofta jag kan. Att bara få det bästa av Läppelugnet utan att behöva förknippa det med långa dagar på jobbet.

Men nu ner i akvariet och sedan ut i regnet.


RSS 2.0