Zoo


Signes favoritdjur MorrrRrrrRRrr!

Idag har vi (Mathias, jag, barnet, Ida och Berit) varit i Eskilstuna på Zoo. Vi åkte trotts hot om regn och åska. Väl där kom det tre droppar regn från ett förbipasserande mörkt moln, resten av dagen var det sol och klarblå himmel. Vi har haft en jätteskön dag. Signe tyckte det var lika kul att titta på djuren som att titta på barnen som tittade på djuren. Sociala Signe blev knuffad av en inte fullt så social liten pojke. Stackars lilla Signe, ingen vill leka med henne. Blir kul för henne att börja på dagis så hon får lite sociala vänner.

Höjdpunkterna var manvargen, högbent varg/räv stor som en kalv, och tapiren som gillade att bli klappad. Flamongona var lika skumma som vanligt, fabeldjur, och aporna roade barnet som pekade och sa umpa.


Tapirklappning.

 Bilderna är klickbara 

Det var svårt att få till ett bra ljus på grodan, mörkt rum, ville inte smälla av en blixt i ögonen på den.
komodovaran till Inger.



Klätterapan Signe


Snigelbild tagen i Läppe.

Den här veckan är jag lagom stressad. Jobbar tre dagar och har mycket att plugga till på fredag. Men det har jag igen lust med utan jag ser fram mot i morgon då vi ska till Eskilstuna zoo tillsammans med Berit och Ida. Ska bli kul att titta på djur tillsammans med nyfikna Signe.

Signes senaste nytt är att hon säger Ida.

Signe klättrar på allt. Hon klättrar upp och ner från soffan och hon klättrar upp på en snurrfåtölj som hon har i sitt rum. Mathias hittade henne stående på ryggstödet på fåtöljen bankandes en prydnadssak mot fönsterrutan. Efter den incidenten flyttade vi fåtöljen från fönstret och ställde den bredvid hennes säng… där stod den tills Mathias hittade Signe ännu en gång på stående på ryggstödet av fåtöljen. Nu står den mot väggen vilket gör att hon inte längre kan komma upp på ryggstödet.


Spindelbild tagen i Läppe.

Midsommar i Läppe


Signe sjunger på hamnplan.

Vi firade midsommar i Läppe. Karin och Tomas bjöd på fest på hamnplan, mycket folk och mycket trevligt. Signe och Hektor höll igång sina föräldrar men när det var dags att valla dem i säng tog deras mormödrar över barnvaktandet. Klockan ett på natten blev Mathias och jag uppringda av Inger, hörde inte ett ord bara Signe som tjöt hysteriskt, dags att gå hem. Blev en väldigt bra kväll, med lite abrupt slut, men det är ganska bra att sluta när man är på topp. Festen fortsatte utan oss… länge.

Resterande delen av helgen spenderade vi också i Läppe. Signe och Hektor har kollat in varandra. Signe har snott Hektors boll, kottar och kex. Hektor tyckte att hon var lagom jobbig. Mysiga Signe pussade och klappade på skeptiska Hektor, tjejbaciller.  


Bland blommor och humlor


Ännu en intim blombild

Hon och Han


Ekivoka blombilder

19/6 i bröllopstider



Oanständiga snigelaktiviteter så här på bröllopsdagen.

Besök av Inger



Idag har vi haft besök av Inger. Hon var här och lekte med barnbarnet. Vi gick upp till Franciskus lekplats och tittade på alla sniglar och åkte rutschkana. Jag gjorde först ett försök att åka i min korta klänning men klibbade fast. Skickade ner barnet själv, Signe tyckte att det var kul men lite läskigt. Hon ville dock åka igen och igen tills hon mer eller mindre kom rullande ner för rutschkanan. DÅ var det inte kul längre.

Signe gungade, länge gungade hon, hon gungade tills hon höll på och somna och jag bestämde att hon inte fick gunga längre. Knirr knarr fram och tillbaka, det var tydligen väldigt sövande och mysigt.  


Halvsovande barn i gunga.


Blommor, båt och flytväst


Mobilbild från Tomas trädgård.

Idag har vi varit hemma hos min far på fika. Glass ch jordgubbar. Signe sprang omkring på trädgården och plockade blommor.


Mobilbild på båten Anna.

Vi har också hunnit med en snabb sväng med båten. Vi åkte en bit i rännan innan vi gjorde en u-sväng och åkte tillbaka igen. Bara för att testa hur hon gick. Motorn låter bra och hon läcker inte längre in regnvatten i ruffen.
På väg till båten hoppade Mathias in på Karlssons och köpte en flytväst åt Signe. Hon var så söt i den!  


Barn i flytväst. Mycket bättre flytväst än vad som fanns när jag var liten, den här har som en byxa nertill i stället för ett snöre mellan benen.

(Resterande delen av dagen har jag pluggat... och pluggat... Klar med ett arbete, nu ska jag börja läsa på till ett prov i ett annat ämne.)


Lukta på blommorna



Vi har ÄNTLIGEN fått vår nya inglasade balkong. Jag har väntat och väntat och väntat i ett år på att balkonggubbarna skulle jobba sig genom höghus efter höghus efter huskedja. Mitt tålamod var mer än slut när de nådde oss. Har känt mig som ett instängt djur. Jag och Signe har noga studerat balkonggubbarnas arbete genom fönstret medan de sakta jobbat sig hitåt. Nu äntligen är vi utsläppta på balkongen och jag har börjat fylla den med blommor. Första köpet var en liten ljusrosa miniros, en balkongutmaning.




Båten Anna

I onsdags, förra veckan, sjösattes äntligen båten. Nu ligger hon och väntar på att vi ska städa ur henne. Hon är jätteskitig. Kommer bli kul att städa ur och flytta in dynor och pinaler. Snart kan vi åka ut på årets första tur, det här året med en nyfiken ettåring.






Dinner and a movie

Igår bjöd Erica och jag ut oss på date. Vi gick en stund på stan och köpte spännande saker som strumpor för att sedan inse att allt stänger 18.00 och att det bara finns pizzerior och hamburgekedjor att välja mellan, om man vill sitta ner och kanske beställa in något ätbart. Vi delade på en pizza… mycket romantiskt.

Filmen, Sex and the City 2, var bra med mycket vackra bilder, som en rörlig modetidning, helt klart sevärd. 
  


Jag bara roar mig

Nu har jag börjat komma in i jobbet och jag tror att jag träffat de flesta av vårdtagarna. Känns som orientering att hitta hem till alla. Hitintills har allt gått bra och jag trivs. Har bara haft bra dagar.

De kommande fem veckorna läser jag Hemsjukvård och nästa vecka startar Geriatrik kursen som även den håller på i fem veckor. Jag jobbar på min första inlämningsuppgift som ska in på fredag. Försöker satsa på högre betyg än G, trycker in olika källor och egna erfarenheter... man behöver ju inte göra det lätt för sig själv… men kursen i sig är inte svår. Men trotts att det är relativt lätt så kommer det bli MYCKET att jobba på schema samtidigt som jag läser två 100 poängs kurser samtigit på 100 %.


Virkad råttfröken

Påbörjade virkprojekt när jag var i Läppe förra veckan. Nu är det klart, det blev en stor råtta till Signe. Efter att ha virkat klart visionen råttfötter med tår inser jag varför alla nallar bara har stumpar till händer och fötter. Kramp i händerna och kryp i hela kroppen, pilligt! Sista foten ser lite små lustig ut då allt tålamod till att virka tår var borta. Men klar blev den, här är bild på råttfröken.

 


Signes senaste nytt

Om vi säger till Signe att hon ska gå som en apa så böjer hon sig framåt och stapplar fram som en gammal tant… eller som en apa…

Idag tog hon sig ner från soffan själv (med fötterna och inte huvudet före).

Ikväll sjöng Signe för första gången. Hon tog en ton, efter lite uppmuntran, och sjöng ut sedan fnittrade hon roat och tog en till ton. Påminde om när Blyger ska sjunga i Snövit.


Solig dag

Idag har vi haft en lugn dag med promenad ner på stan för att sedan göra oss populära nere vid ån genom att mata änder, måsslag.  

På eftermiddagen lagade vi mat och jag gjorde rabarberpaj och tog med hem till min far där vi grillade. Signe kollade nöjt in trädgården.


Sötbild på karl och barn.

Fulbild på mig och barn.

Sakletare i solhatt och nya sandaler.


...

Mathias och Signe ligger och sover. Sedan i måndags har Mathias varit föräldraledig. Jag är klar med min inskolning och ska jobba min första dag idag. Går på timmar i några veckor till innan mitt schema börjar.

Just nu passar det mig rätt så bra att kunna planera hur mycket jag kan jobba själv. På måndag börjar jag läsa upp mina gymnasiebetyg på distans. Läser två 100 poängskurser samtidigt, båda heltid. Det var tydligen inte något som rekommenderades då det blir mycket på en gång plus att jag ska jobba samtidigt men efter att ha fått hem böckerna inser jag att jag kommer klara det. Blir mycket men det är fullt möjligt.

Är mycket just nu men nytt jobb och kurser som drar igång. Längtar efter att komma över första tröskeln och att allt börjar flyta på i rutin.


RSS 2.0