39+0

Idag går magen in i vecka 40, 39+0, och har 6 beräknade dagar kvar. Vill att det ska starta NU! Blir lika besviken varige morgon när jag vaknar hemma utan värkar. De uttalade sammandragningar jag haft under större delen av graviditeten har lurat mig så länge att det känns som om jag redan gått över tiden. Försöker ställa in mig på att jag kommer gå över tiden. Uhhh är obekväm. Värst är det på eftermiddagarna efter att jag hämtat barnet eller rört mig av annan anledning. Då stramar det i huden på magen, känns som tusen nålar. Och jag är trött! Tröttheten har kommit den här veckan. Är trött i hela kroppen och vill bara ligga i sängen och få vara ifred. Lättare sagt än gjort då Signes egna ord är ”jätte jätte tråkigt!”. Och så har kommentarerna börjat hagla in från alla håll. Nu har grannar börjat skrika efter mig på gården och dagisfröknar från andra avdelningar komma fram och kommentera magen. Börjar nå stadiet då jag inte känner för att visa mig ute längre. Gömmer mig hemma så mycket som möjligt.

Gnälligt inlägg men det är vad tjockisen har att bjuda på!


Tjuvkik på larven

Igår var jag hos BM. Den barnmorska jag brukar ha var sjuk och jag fick träffa en annan. Besöket blev kortare än vanligt men jag fick tjuvkika på larven. De brukar vara väldigt snåla med ultraljud men denna äldre och egentligen pensionerade barnmorskan hämtade in ultraljudsapparaten för att ta reda på hur ungen ligger. Visade sig att den har huvudet nedåt, inte fixerad utan ligger på tvären i magen. Ingen fara att den inte är fixerad… så länge den inte får för sig att snurra runt! Såg inte så mycket mer än suddiga ringar på skärmen. Kände igen huvudet men mer än det kunde jag inte se vad det föreställde. Men det var mysigt att få titta lite i alla fall.

Hjärtljuden låg på 136. Magens sf-mått ligger fortfarande på 35 cm som förra gången. Har alltså inte växt något men jag har gått upp något kilo sedan förra besöket och väger nu 76,5 kilo. Blodtrycket var bra men mins inte vad det låg på.

Har varit vaken till och från hela natten med små svaga svaga värkar. De gick dock över när jag ändrade ställning så betyder säkert inget mer än att jag är obekväm.

Idag har magen 8 planerade dagar kvar innan det hunnit bli den 5 maj och det är meningen att den ska komma ut.


Reptil i profil


Liten skogsödla vågade sig upp på trappan för att sola.


Vi hittade en padda som korstade vägen under en promenad. Signe fick titta på den och tyckte att den sprattlade kul med benen när Inger höll den i handen.


Smyga på ormet. Detta är en av de sammanlagt 6 st ormarna vi såg.

Djuren gjorde mig förvånansvärt vig då jag krälade omkring på marken och fotade kräldjur. Djuren var tydligen tillräkligt motiverande för den annars så klumpiga och höggravida jag.

Påsk i Läppe

  Signe letar påskägg. Men mest entusiastisk var hennes mor. Reaktionen på trollet var att kasta bort det efter att ha slitit en liten godispåse ur handen på det.

Nu är vi hemkomna efter att ha firat påskhelgen i Läppe. Där blev vi som vanligt kungligt bortskämda och uppassade. Signe har varit mitt i allas fokus och har kunnat gå ut och in relativt obehindrat. Hektor var också där och barnen lekte fint tillsammans. Berit var utlurad så Signe hade både sin mormor och farmor under samma tak, lycklig liten tjej. Inger hade Signe alla tre nätterna medan jag och Mathias sov i lilla huset. Båda känner sig nu utvilade. Fanny skötte sig och bryr sig inte längre om barnet. Helgen har varit solig på alla sätt (med undantag för Signes obekväma snoriga näsa och hostiga hals). När vi kom hem grät Signe efter sin mormor, hon tyckte inte om att komma hem. Tur att vi flyttar snart så vi får en tomt hon kan springa på… längtar!


Underbara barnen!

Snorig papegoja

Idag är Signe hemma från dagis. Hon är förkyld. Jag mår inte heller bra och det är en utmaning att hålla humöret uppe när Signes går som en bergodalbana med djupa sura dalar. Kommer inte göra många knop i dag. Sattsar på att vara hemma och kurera oss inför helgen. Vi vill inte ha med oss förkylningen till Läppe!

Signes egna kommentarer om förkylningen är ”Signe sjuk i pannan”, ”Signe feber, inte bra, synd om Signe!” och ”Signe obekväm i näsan”. (lätt att förstå vem hon lärt sig ordet obekväm av).

Och ja, hon benämner sig själv i tredje person… det är mitt och Mathias fel då det hela började som ett sätt att lära henne vad hon och vi heter. Nu vet hon det och vi fortsätter i alla fall att prata om oss själva i tredje person. Gulligt när barnet gör det, inte fullt lika gulligt när vi gör det.

Signe är en papegoja som upprepar allt hon hör. Dessutom förstår hon ALLT. Mycket mer än vad jag ännu vant mig vid. Beskrev för Mathias hur Signe varit på mig hela kvällen och använde ordet kladda. Jag var inte sur och sa det inte med elakhet i rösten men Signe hörde och kröp upp i mitt knä och upprepade allt jag sagt samtidigt som hon tog på mig och sa kladda kladda. Fick väldigt dåligt samvete, vill inte såra hennes små känslor.


Grattis fina Hektor


Hektor kollar in nya bilarna.

Idag har vi varit och gratulerat Hektor på 2-årsdagen. På bilden bekantar han sig med tre av de många bilar han fått. Många paket blev det och en lycklig lite pojke öppnade det ena efter det andra och fann till sin glädje att de flesta innehållen hade hjul. Lycka!

Signe lekte utomhus i Hektors lekstuga och sandlåda. Med sig hade hon till största delen sin mormor men fick senare ut fler "frivilliga". Hundarna var också med ute. Skön stund.


Inger matar Signe med glass


Mathias kastar sin dotter högt upp i luften. "Igen" skrek Signe.


Underbara ungar!

Sol








Mobilbilder

Promenad i solen turnerandes mellan olika lekplatser och parker. Det har gungats, åkt kana, grävt och tittats på blommor/pinnar och andra små fynd.

BM och förlossningssvammel

I veckan har jag varit hos barnmorskan på rutinbesök. Ungen ligger med huvudet nedåt men är inte fixerad. Hjärtljuden låg på 132 det gjorde även mitt blodvärde. Socker och blodtryck var också bra. SF mått var 35 cm.  

Besöket handlade om funderingar kring förlossningen. Fick beskriva hur jag upplevt förlossningen med Signe. Beskriv den som hemsk smärtmässigt och att jag lovat mig själv att aldrig göra om det! Berättade att jag sprack MYCKET och fick sys på operation! Att smärta i mitt ena revben var det värsta efteråt och att jag tyckte att BB-vistelsen var fruktansvärt jobbig. Rumskompisen skrek oavbrutet hela nätterna. Jag sov inget (förutom korta avsvimmade minuter så korta att jag inte förstod att jag sovit) och kunde inte ens sätta mig i sängen utan hjälp för mitt, förmodligen avsparkade, revben. Jag saknade koll på omgivningen, lämnade nästan inte rummet och förstod aldrig vad sköterskorna ville eller om jag träffat dem förut? Helt förvirrad!

Efter att ha beskrivit detta för barnmorskan berättade jag att jag, trotts allt, tycker att förlossningen gick bra. Det gick ganska fort, Signe mådde bra och amningen kom igång fint och hon sov mycket.

Jag är inte hysterisk rädd inför den kommande förlossningen och tackar modernatur för motivationen som man får av att vara så obekväm som höggravid och glömskan då jag inte minns hur ont det gjorde. Barnmorskan frågade om jag hade några speciella önskemål och jag sa att jag tar det som det kommer. Förvånade mig själv över hur lugn och sansad jag framträdde… jag som alltid är så hysterisk över allt tar tydligen detta med förlossningen med en klackspark?

Mathias och jag har pratat om hur vi upplevde förlossningen. Vi var tydligen i olika rum för jag var helt övertygad om att jag skrikit hysterisk hela tiden. Mathias upplyste om att jag inte skrik något och att jag inte klagade utan upplyste om att det var hanterbart. Hanterbart? Det var hemskt! Som sagt, vi var tydligen på olika förlossningar förra gången.

Uhh borde inte skrivit om detta då det fick mig att minnas lite för mycket… snart där igen! 21 dagar kvar och räknar ner.


Signe söt






36+2

Bebisen i magen är nu 36+2 dagar, alltså inne i vecka 37. Vi har 25 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. Trots att det känns som om ungen är på g när som blir jag mer och mer övertygad om att jag kommer gå över tiden… den här gången också! På fredag räknas det inte längre som förtidigt född och jag längtar/väntar bara på att det ska starta. Känner nog efter lite för mycket då det fortfarande är många dagar kvar. Är så nyfiken på vem det är i magen!

kände mig modig och stälde mig på vågen idag, väger 76 kilo. Med Signe i magen slutade jag väga mig när jag kom till 80, vägrar nog vågen snart!


Mathias fick agera magfotograf och Signe ville så klart vara med och visa sin mage för kameran också.
Signe tycker att magen är bra att sitta på, den ger bra stöd.


Blandat i bilder

  
Bildserie på en del av Signes utspridda presentutdelning på födelsedagen. Vi lärde oss på julafton att inte ge allt på en gång då det blev för mycket. Nu fick hon ett paket lite då och då. Det första hon fick var en Rubensdocka, av sin mormor. Dockan har legat och väntat på att Signe ska växa till sig i nästan ett år. Nu har Signe äntligen träffat dockan Sunny. Sista bilden är från Rubensbarns hemsida. Signes Sunny har andra kläder än den på bilden. http://www.rubensbarn.com/products/rubensbarnorginal.html 


Bild från imorse innan vi gick till Öppna. Signe har pippilottor i håret på egen begäran.

   
Bilder från Signes pysselstund samt från vägen hem igen. Hon hittade en fjäder (menad för påskpyssel) och ville ha den i håret. Söt!


Grattis





Idag fyller Signe två år men om man frågar henne själv säger hon att hon fyller tre år. Jag har lovat henne att hon ska få ha klänning på sig idag. När vi vaknade och jag sa grattis påminde hon genast om klänningen.

Signes dag börjar med dagis för att sedan bli firad i kväll. Känns lite tråkigt att lämna henne på dagis men på det sättet hinner jag med lite förberedelser… som att baka sockerkaka (det enda jag kan baka).

Tänk att vår lilla Signe hunnit bli två år!


2009-04-06

Förskola, illvrål och snödroppar

 
Signe kollar in första blommorna för året. Fina! konstaterade hon.

Idag har Signe och jag varit på Nicos öppna. Där träffade vi Emma och hennes Tilde samt en dagiskompis till Signe. Signe pussades glatt med sin dagiskompis. Kul att se dem leka tillsammans, syntes att de kände varandra.

Men trots Tilde och dagiskompis var inte Signe riktigt sitt vanliga jag, lite småsur och tvär. När vi skulle gå bröt Signe ihop totalt och illvrålade så mycket att det slog över till hysteri. Hon slog som en arg ål när jag stoppade ner henne i vagnen. Kläder skulle hon inte ha, det hade hon bestämt sig för! Under vägen hem fortsatte hon skrika hysteriskt samtidigt som hon tog av sig mössa, vantar, halsduk, halva overallen och en stövel. Jag gick med bestämda steg och utan att säga ett ord med mitt, för årstiden, halvnakna barn tjutande i vagnen. Väl hemma blev hon på bättre humör och just nu är hon lika glad som hon brukar vara. Vet inte vad hon fick för sig.

Lite roligare Signe nytt är att hon lärt sig fågelsorten skata, övriga kråkfåglar blir bara kråka får jobba på att lära henne kaja också. Hon vet tydligen mer än Mathias (när det kommer till blommor) för hon sa ”titta, snödroppar!” idag när vi var utanför öppna förskolan.

 
Signes konst.

RSS 2.0