Skolresa team Strandstugan

Molnen har gått ner och lagt sig som ett morgondis över nygröna blad. Klockan är 6 på morgonen och allt ser obegagnat ut. Om en liten stund så börjar morgonrutinerna.


image199

Förra veckan så ägde den inbokade skolresan rum. Efter en massa beslutskrångel så delades klassen i tre grupper. En grupp åkte till Bohuslän, en stannade på skolan och en tredje följde med mig och Jeje till Läppe. Vi hade fått uppgiften att avbilda landskap i egen vald teknik.

Jeje och Sandra åkte redan på fredagen så när jag Erica och Janni äntligen kom ut till Läppe på måndagen så möttes vi av två inboade flickor som redan varit en massa produktiva.

Vi började med att ta en mycket grundlig promenad. Promenaden följdes av mat som team Hamnstugan bjöd på. Kubbspelet plockades fram tillsammans med vin. Team Strandstugan bjöd senare på chokladdrink.

Jeje hade fått löfte om att vi skolreseflickor skulle få låna en grannes badtunna så efter mörkrets infall så gick vi gåsmarsch upp på landsvägen och in på en tomt och ner i tunnan. Där satt vi sedan och sippade på vin och fnittrade hysteriskt.

Dag nummer två började med att Janni åkte hem och jag och Erica tog tag i skoluppgiften. Vi gick fler promenader och vårat team bjöd på mat. Kvällen var dock lugn (två av skolreseflickorna hade väldigt ont i håret) och spenderades framför tv med an massa gran och stickor. Tredjedagen så målades det lite mer, fler promenader knatades och vid tre så packade jag och Erica in oss i bilen och åkte hem igen.


image201

Jag var helt slut när jag kom hem, jag förstår inte hur jag lyckades bli det med tanke på att vi hade det supertrevligt och bara tog hand om oss själva. Men trött var jag.


På torsdagen så tog Erica och jag oss till skolan där vi tryckte de collografiplåtar som vi kravat fram i Läppe.


På fredagen så skulle jag ha varit i skolan och presenterat allt vi gjort på skolresan med både jag och Erica låg hemma jätte förkylda. Jag skyller allt på Janni som inlett trenden förkylning.


Det känns som om det var en evighet sedan jag var i skolan senast!


Den kommande veckan så ska vi ha modellmåleri och det är också den sista uppgiften innan skolan slutar.


Stenskulptur rödgranit: Eldbagge

image192              image193

Slutspurten

Idag så spenderade jag tiden med att hysteriskt polera min stenskulptur. Mycket spännande! (låter ironiskt men icke.) Helt fascinerande att se vilken färg sten så väl hade gömt bakom den matta ytan.

Nu så har jag bara i morgon på mig att få någon fason på baggen. Jag ska polerar lite mer och så ska jag skära till lite detaljer i form av linjer.




Mitt i eldbagge processen

image189
Bagge bagge bagge!!!

Tegelkroki

Denna vecka inleddes med tegelkroki som en schemabrytande dag mitt i vår stenperiod.


Bilder på skapelsen!





Första stenveckan

I måndags så vallades klassen ut till stengården och in i första stenveckan. Planen är att alla ska ha huggit fram en stenskulptur på två veckor.

Dagen började med en genomgång av säkerheten, en genomgång som inte fick folk att känna sig tryggare. Redskap, som skulle kunna såga av en arm på ett klantigt ögonblick, presenterades för oss och alla blev framtvingade för att provsåga i den redan tilltygad sten.  

Skyddsglasögon och hörselskydd delades ut tillsammans med ett hot om att mista syn och hörsel.

Sedan så skulle alla ut på stenkyrkogården och välja sig själv en besiktigad sten. En sten som förhoppningsvis är utan någon dold spricka som spräcker hela stenen lagom till att man är klar.  

Jag hittade mig en röd granit som jag har planerat att hugga fram en eldbagge ur.


Veckan har spenderat på stengården i regn, rusk och har redan orsakat träningsvärk i ryggen och en sönder klubbad hand.
 
 Min sten första dagen, relativit ohackad.

 Min sten inte fullt så ohackad.

image186
Jag och Janni vackra som aldrig förr!


Storlom

Under projekttidens källarvistelse så passade jag på att göra klart en annan mosaik som legat och väntat på sin tur sedan i höstas. Även den i natursten och betong.

image183


Projekt stenmosaik genomfört

I dag så presenterade jag mitt projekt för klassen i Lilla Galleriet. Min valda teknik var mosaik med motiviet Hjälmarens sjöråa. Mosaiken tog ca 5 veckor av hysterisk arbetande. Under den tiden så hade Erica (som ärven hon är galen nog att lägga mosaik frivilligt) och jag intagit skolans källare där vi vältrade oss i dålig blysning, stendamm och P3. 

Lägger stolt upp bilder på sjöråa!

 sjöråa under arbetets gång.


image182
Mosaik i natursten, sjöslipat glas och betong.


Ahhhhhh


Jag tar upp min Sjöråa mosaik i morgon!!!

Fotouppgift

 Uppgift: Rädsla. Inspirerad av en berättelse som jag skrev på lågstadiet som handlade om att vad jag såg i skuggan av en stol. Även en gammal snäll katt kan få en ond sida i mörkret.

 Uppgift: Porträtt med attribut. Modell Mathias omgiven av attribut i replokalen.

 Uppgift: Stileben.

 Uppgift. Stileben. Badstrand.

Nyvaken bagge

image173

RSS 2.0