Signes senaste nytt

Under sina dagar i Läppe har Signe lärt sig att fisken säger blubb blubb blubb, hon har lärt sig säga tack, hon vet vad en kråka är och säger också ordet kråka. Signe snurrar när man ber henne snurra (hon snurrar sig yr i huvudet och vinglar omkring) hon har också lärt sig ramla ner för en, tre trappsteg lång, trappa utan att slå sig. Signe har druckit sin välling själv, hon försåg sig med en kvarbliven slatt välling och tog en slurk när hon paserade förbi.

  
Bilderna går att klicka på.


Utflugen



Det hoppade omkring en utflugen kråkunge på tomten i Läppe. Första förvirrade ungen som antingen ramlat eller hoppat, på marken satt den i alla fall om skrek efter mat. Vi gjorde försök att mata den, ställde fram vatten, blött bröd och grävde upp mask till den. Den åt inte men fortsatte hoppa omkring runt huset och ropa på sin mamma. Kråkmamman satt i ett träd och tittade misstänksamt på oss så den var inte övergiven som vi först var rädda för.


Bilderna går att klicka på.


"den kan döda en häst"



Fyndade stort äckligt djur i en ormbunke, lycka! Efter mycket googlade artbestämdes den till bålgeting. Gissar att den var ca 3 cm lång. Äcklig!

"vem kan döda en häst?"


Traktorchaffisen

 Idag har vi varit ute hela dagen. Jag har krupit omkring med kameran och fotat äckliga djur. Signe har utforskat trädgården och Inger plockade fram min gamla traktor till Signe. Den var kul!





Vi har fikat på kampingen tillsammans med Neta och två hundar som skällt ut andra gäster, det regnade när Signe skulle gunga och det hela var avslappnat värre.


Äckliga djuren för dagen

Det går att klicka på bilderna 


Svårfotad flygare


Bilderna går att klicka på

Det här med humlor som flyger... extremt svår fotograferade flygare. Stod och smög på dem och knäppte bild efter bild, fick många flygkort med så klart saknar de skärpa. Kortast möjliga slutartid och de blir fortfarande suddiga.


I solen





Nu är Signe och jag i Läppe. Vi har haft en skön dag i solen och även hunnit med att förlusta oss på IKEA i Örebro. Signe köpte en mjukiskanin som är döpt till Pelle. 

Förgätmigej och äckliga djur

Bilderna går att klicka på


Förgätmigej med tanke på att det är Karins favorit blomma. Det äckliga djuret är inte Karins favorit djur.

Båten Anna

Dagen har spenderats med att jobba vidare med båten Anna. Mathias åkte iväg redan på förmiddagen och kidnappade med Tomas, tillsammans har de fixat med förgasaren och en packning.

Jag och Signe promenerade dit och medan Signe sov i vagnen torkade jag av hela båten från överbliven olja.

Mathias och pappa talade med lågmälda röster och hängde över motorn. Förgasaren skruvades tillbaka och motorn vevades igång. Hon startade snällt efter några vevningar.

    Klickbara bilder.

Birgit och Sven kom förbi och tittade på barn och båt. Berit kom ut promenerandes och hon fick med sig barnet hem till Birgit medan jag och Mathias jobbade vidare.



Vi har nu fernissat första varvet. Till vår stora glädje och förtjusning står det klart och tydligt på burken att det ska sandpappras mellan varige varv fernissa och att det ska läggas ca 3 lager… fler lager om man så känner för det… vi känner inte för att måla fler än tre lager!!! Mer sandpapper till folket!


Anna efter att hon var sandpapprad.


Så här ser Anna ut nu efter första lagret fernissa.


Rått kött käkar dom och ben

Igår spelade Demon Seed på Brodet Tuck i Stockholm. Jag följde med och lekte fotograf. Gick dock inte lika bra som jag hade hoppats. Är så svårt att få till bra känsla i bilderna när jag var tvungen att smälla av blixten för att få bra skärpa. Blir platt resultat i bilderna då färger från lampor och effektrök försvinner på bilden. Gjorde i alla fall ett ordenligt försök. Vet inte om jag kan skylla på mitt objektiv eller om det bara är mina kunskaper som inte räcker till.

Var riktigt kul att se dem spela igen. Har nu både träffat och sett nya trummisen i aktion. Var riktigt bra, de nya trummorna knyter samman musiken och ger den mer energi. Bandet såg sjukt bra ut på scenen.

Demon Seed fick bra kritik av publiken och det trotts att de var lite malplacerade då de spelade med tre svårmodiga poppband. De stod ut om man säger så.

Smakprov på bilder.


Försök till att vara konstnärlig, hade en vision med ljus och kamera sammarbetade inte.
Bild tagen under soundchech.

De följande bilderna är tagna med blixt, var mar röj än vad som kommer fram på bilderna.

 
Mathias posar med sin nya gitarr.


Mathias, Mussla och Denna.


Mussla och Micke.


Gillar den här bilden. Avslappnat och fnissigt. (kanske inte syns på bloggen då bilden är så liten.)


Sakletaren Signe

Idag vaknade Signe klockan 06 och var på strålande humör. Jag var så trött att jag var närmast medvetslös, hasade mig upp med piggt barn och Mathias sov vidare. Vi kom hem från Stockholm vid 02.00. Hemma möttes vi av nybadat och sovande barn, diskad disk och Berit som hade varit barnvakt.

Mathias, jag och Signe har spenderat dagen med att fixa med båten. Slipat lite mer, torkat av och sedan oljat båt i två omgångar. I morgon ska vi täta springor och om vi hinner ska vi fernissa.


Sakletaren.


Jag och Anna poserar.

Vi har även gått en sväng på stan, köpt en klänning och en solhatt till Signe och så har vi suttit på vallarna i eftermiddagssolen och tittat på när Signe lekt sakletare.


Nya solhatten.

Nu ska vi bara ta det lugnt.  


Lekplats


Gunga, gunga, gunga!

Var ute med Signe en stund på gården. Snart kommer Berit och ska vara barnvakt och jag bli upphämtad av Mathias. Följer med och tittar på Demon Seed.

Demon Seed i Stockholm



http://www.myspace.com/demonseamen

Ikväll spelar Demon Seed på Broder Tuck i Stockholm.

Blandat inlägg



Idag har jag varit på jobbet och fått min medicindelegering. Jag ska även få en delegering på insulin så snart jag själv känner att jag behärskar det. Har aldrig haft den delegeringen så har fått med papper om diabetes som jag ska plugga på. Signe var med på jobbet och charmade.

Passade på att mata änder. Hittade en hona med ungar och de fick äta smörgås i smyg från de andra fåglarna.

Vi mötte sedan upp med Maria och hennes Calle och Anton. Barnen lekte i hamnens lekpark.

Jag har också hunnit vara nere på stan och klippa mig. Är, just nu, rakhårig. Frisören platttångade mitt hår. Brukar inte ha det så men det var fint. Kommer dock inte börja göra det själv, gillar mitt brokiga hår.

I morgon spelar Demon Seed på Broder Tuck i Stockholm. Jag ska följa med och dokumentera med kameran. Ska bli riktigt kul att höra dem spela!

Anna

Igår kväll var Berit barnvakt åt en trött och sur Signe. Berit fick upp humöret på Signe och när vi kom hem igen låg Signe och sov efter att ha lekt länge på gården.

Mathias och jag var och jobbade på båten. Sandpapprat till förbannelse och Mathias pillade lite med motorn, gick dock inte jättebra då saker har en förmåga att jävlas. Vi trodde att vi skulle kunna olja in träet i kväll för att sedan kunna måla i helgen men inser nu att vi blir tvungna att sandpappra lite till. Signe får följa med till båten i kväll och så ska vi försöka lura med min far så att han kan titta på det arbete vi gjort. Om han godkänner arbetet eller inte.

   Bilderna går att klicka på.

Vi har nu bestämt att när vi tar upp henne i höst så ska vi skrapa taken rena från den gula färgen och göra henne trären för att sedan fernissa. Vi ska behålla henne målad i en sträv färg där man går längs relingen. En färg som den gula men ta en annan kulört som inte visar smuttsen lika tydligt. Färgen är sträv för att man ska få bra fotgrepp men det gör att båten bli skitit och det är omöjligt att få det rent. Men det blir jobb i höst, om vi gör det nu får vi henne aldrig i sjön.


Anna.


"Vovve... VOVVE!"...





Idag var Signe och jag ute och gick. Vi gick förbi hemma hos min far och hämtade Bella. Tomas har ont i fötterna och Bella behövde komma ut så hon fick, mycket motvilligt, följa med på promenad och till parken. Bella är väldigt pappig av sig och tyckte att det var konstigt att hon skulle följa med oss. Signe sa vovve minst hundra gånger innan promenaden var slut.

Signe och Bella gick barfota i gräset medan jag dokumenterade med mobilen.

Smuttsiga små fötter och händer fulla med jord.



Signe klappade, pussade, klädde i blad och petade på Bella med en pinne. Tålig gammal hundtant.

Dagen i mobilbilder


Måsslag.

Dagen började med att Signe och jag matade drakar (and flickorna ligger nog och ruvar ägg) men det slutade med att vi matade mås.



I väntan på möte fördrev vi tid på en lummig gräsmatta. Signe gick barfota i gräset och plockade blommor och pinnar.



Efter det gick Signe och jag till bemanningens kontor där jag fick introduktion i ett datasystem. Signe var snäll och tålmodig i de utlåvade 20 minuterna. Det drog ut på tiden och under de extra 20 minuterna hade Signe tröttnat.



Efter att vi, äntligen, var klara med mötet så mötte vi upp Janni som väntat utanför.



Vi tog en glass i hamnen och Signe drack trött sin välling.




Efter en eftermiddag i solen gick jag hem i regnet med en sovande Signe i vagnen.

Signe har varit barfota nästan hela dagen.

Konversationer med Signe

Signe har börjat prata lite smått. Vår kommunikation består av att Signe säger ”titta” och pekat och så försöker jag förstå vad hon vill att jag ska titta på, sedan frågar Signe ”va ä dä?” och så säger jag vad det är. Ibland upprepar Signe det ord jag sagt, det senaste hon upprepade var docka, eller så ger hon svarsljudet ”HUuuu!”, ett ljud som förtjust visar att jag fattat henne rätt och att hon är nöjd med mitt svar.

Idag har Signe velat veta vad ALLT heter. Just nu är vi i "vad är det?" fasen snart kommer förmodligen "varför då?" fasen.


Blandat bandat

Undertiden jag jobbade så roade sig Mathias och Signe med att träffa folk och diverse djur och hälsa på hos Berit och leka i olika lekparker.


Mobilbild från lekplats utanför Berit.


Nybadad Signe i badrock visar upp sina tänder och nya kindtand.


Ego mobilbild från förra veckan. Kände mig SÅ snygg! Inte ser väl jag ung ut?
Lägg märke till de små fötterna i bakgrunden med den stulna fjärkontrollen.


Inskolning

I helgen har jag gått inskolning på Tullportshemtjänst.

Mycket har förändrats sedan sist jag jobbade i hemtjänst. Det är mycket mer administration nu som till stor del sker med en penna som vet allt och lite till. Pennan ska dras och kryssas hemma hos varige vårdtagare på både ett och flera ställen. Infon som pennans kamera utsätts för hamnar sedan i ett datorsystem där den mer eller mindre korrekt översatta informationen går att läsa och rätta till. Allt för att göra det lätt för alla inblandade.

Jag har förbryllat både pensionärer och kollegor. Alla tror att jag går på gymnasiet, eller max är 20 år, och de förstår inte hur jag kunnat hinna jobba på flera olika ställen och ha en dotter. Förvånade blickar när jag säger min ålder. Vet att jag länge sett ung ut men jag trodde att jag nu växt i den ålder jag är i… tydligen inte. Väljer att ta det som en komplimang.

Är fortfarande trött efter helgen. Dels för allt nytt och dels för att jag inte sovit något om nätterna. Var tydligen, utan att veta om det, så nervös att jag inte kunde sova. Extrem söndagsångest efter att ha gått hemma med Signe så länge.

Idag har jag ringt till Bemanningen för att fixa en inloggning i ett datorsystem som är nytt för mig, distriktssköterska för att få delegering på medicin, hemtjänst legg är redan fixat och så måste jag se till att få en inloggning till det magiska pennsystemet också. Sedan är jag redo att jobba.


Signes senaste nytt

I onsdags fick vi hem papper om att Signe står i kö till förskoleplats och igår fick vi hem papper om att Signe har fått en plats. Vi fick förstahandsvalet Tessinsförskola. Signe börjar i september.

Tessinsförskola är mitt gamla dagis och jag trivdes jättebra där när jag var liten och Karin har jobbat där och tyckte att det var trevligt. Det ligger dessutom bra till för oss när vi ska till jobb och det ligger skyddat och har ingen trafik nära. Hoppas att Signe kommer trivas lika bra som jag gjorde.

Signes senaste utveckling består mycket av språk. Hon gör sitt bästa för att härma ord. När Inger firades i torsdags sa hon flagga efter att ha hört ordet. Nu på morgonen visade jag henne en bild på en docka och sa docka till henne, Signe sa då docka flera gånger i rad.

Kroppsdelar som Signe kan peka ut är hår, huvud, näsa, mun, öga, öra, arm, hand, finger, mage, rumpa, ben, fot och tå.

Signe kallar apor för umpa (efter barnvisan ”tänk om jag hade en liten liten apa umpa umpa…”).


Grattis Inger

Nu är vi hemma igen från Läppe där vi, idag, har firat Ingers födelsedag. Vi åkte ut igår kväll och hade gärna sannat längre men Mathias jobbar imorgon och jag jobbar i helgen.

Det har varit en bra dag, trotts att vi har varit inregnade, med mycket mat och fika. Signe har haft det jättekul och trivts bra mitt i allas uppmärksamhet.

Signe har lärt sig ett nytt ljud idag. Hon kan numera härma Harry. Frallan Harry låter en hel del och Signe kan dels härma snarkningar och dels flämtningar. Hon säger också Aj aj samtidigt som hon nyper mig.

Grattis mor, mormor och svärmor Inger på din dag!


Blandat från dagen

Idag var Mathias hemma på lunch och Signe passade på att långa sin fars jobbkeps. Hon är fortfarande väldigt förtjust i kepsar, speciellt Mathias kepsar.


Mobilbild.

Efter lunch gick Signe och jag ner till hamnens lekplats tillsammans med Janni. Vi hann även med fika på stan.

Just nu är Mathias och bottenmålar båtens mage.  Signe är smått hysterisk och noppar blomblad för att uttråkat provocera mig, jag är tydligen tråkig…

Förövrigt så har jag haft en riktig ätardag idag. Åt biffar med massor av sås och potatis samt stekta hela tomater och champinjoner till lunch. Efter det har jag även fikat på stan. Vågen stannade på prick 60 kilo i morse. Den var nere och funderade på att stanna på 59.9...


Vård eller vanvård?

Signes hår växer som ogräs och igår hade vi hårvård. Började med balsaminpackning under bad följt av klippning av förvuxen lugg. Signe var inte tacksam utan ansåg att min vård var vanvård. Inte ofta jag hållit i henne när hon skriker med igår jag var tvungen för att kunna klippa klart den redan påbörjade friseringen.

Nu är håret tovfritt och ungen ser ut genom sin kalufs igen.


Mobilbild tagen nu på morgonen.


legitimationskort

Igår var jag och hämtade ut min hemtjänstlegitimation. När jag öppnade kuvertet för att kontrollera att det var jag på bilden hittade jag två legg i kuvertet. Ett med en bild på mig och ett extra leg där det inte var jag på bilden.

Signe var med mig på fotograferingen och blev fotad hon också och när mitt leg plastades så plastades bilden på henne också och skickade med. Tyckte att det var jättegulligt av Bild & Form gruppen som tagit bilderna.

Signe och jag har varsitt hemtjänst leg och är båda redo att börja jobba.


Tackar för plastskrov!


Mobilbild på sandpapprade Anna.

Idag har Mathias och jag inlett projekt sjösättning av båt. Ett projekt som inleds av mycket underarbete i form av slipa, slipa, slipa och till sist måla skrov. Dels ska magen på båten målas med någon bottenfärg och dels ska de delar av skrovet som består av trä fernissas.  

Det gick raskt upp för mig att det var betydligt mycket mer jobb än vad vi trott, så som det oftast är, och att båtens trä var i sämre skick än vad vi tidigare sett. Den gamla färgen har lossat och där under har det trängt in fukt. Vi var följaktligen tvungna att skrapa och sandpappra bort mer gammal fernissa än väntat, på vissa ställen till trärent.

Först kändes hela företaget övermäktigt men vi hann med mer i dag än vad jag först trodde att vi skulle göra. Kommer bli jättefint när vi är klara.

Tackar gudarna för att vi hade förståndet till att inte skaffa en båt av enbart trä. Plastskov= mycket bra!


Mobild på båten Anna efter dagens arbete med att sandpappra allt trä.


Skadat ego

Idag har jag varit och blivit fotograferad till mitt hemtjänst legg som jag snart får hämta ut. Det hela gick väldigt fort men det är alltid lika jobbigt att bli fotad på det där sättet. Usch! Tycker oftast foton förstör min förfinade självbild, verkligheten är inte fullt lika kul. Lite skadat ego.



Efter fotograferingen gick Signe och jag ner till hamnens blåsiga lekplats.





Vi hann även titta på änderna. Hade tyvärr ingen mat till dem då det hela var ett spontan besök.  


Demon Seed




http://www.myspace.com/demonseamen

Demon Seed har ny design på sin Myspace. Gå in och kolla!

Lekplats


Kanske inte rätt men det går att göra så här.

Idag var Signe och jag, som vanligt, ute och gick. Den här gången hamnade vi i lekplatsen som är nedanför östrabergen. Vi turnerar.

Signe kollade in vad den här platsen hade att erbjuda, det var både gungor och grodor. Pinnar, stenar och kottar fanns det som vanligt gott om och de plockades och tittades på.


Signe provgungade lite på grodan efter att ha kollat in den. Den va kul.

Ger men tar inte energi

Sedan jag la om mina kostvanor har jag dels minskat i vikt och dels fått en helt annan slags energi. Vet inte om jag någonsin mått så här bra. Lönar sig tydligen att äta nyttigt och lagom mycket.

Frukost: Oboý , te med honung. Mandlar.

Lunch: Sallad som består av en halv burk böngroddar, en tomat, ett äpple, lite hackad rå lök kryddad med lite salt och vitvinsvinäger. Till salladen äter jag antingen lax eller kyckling och gräddfil med vitlök i. Fler mandlar. Så gott och lätt mat, ger men tar inte energi.

Resterande delen av dagen äter jag fler mandlar, dricker mer te och Oboý, massa vatten och kanske, om jag tränat hårt, ytterligare ett mål lagad mat som Mathias brukar stå för då med kolhydrater.  

Signe och jag brukar gå promenader varige dag på ca två timmar. Har nu också varit på friskis tre gånger den senaste veckan. Mår riktigt bra.


Min dagliga sallad. På den här bilden är det med kycklig, idag var det med lax.


Signes senaste nytt

De senaste dagarna har Signe varit ett litet vres. Gnällt, klagat och kört med händerna i munnen. Två kindtänder, en på vardera sida av nederkäken, har tittat fram som vassa piggar. Räknas inte riktigt till att ha fått nya tänder men de är på g och de gör tydligen ont.

Hon har skaffat sig ett humör den senaste tiden. Vet inte om det bara beror på tänderna eller om det är för att hon blir äldre och vill testa gränser men hon är inte bra på att ta ett NEJ nuförtiden. Mycket åsikter. Men för att citera Mathias ” att hon skulle få mycket åsikter var självklart!”, finns ju något som heter gener…


Klappa get/barn och bita mamma

Igår var en riktigt lång, kul och händelserik dag som började med att vi åkte Kolmårdens djurpark. Varken Signe eller vädret var helt på topp med höjdpunkten för vistelse var att klappa djuren på barnensbodgård. Plocka äckliga saker från marken var i och för sig lika kul som att klappa getter och det var en hitt att de båda gick att göra samtidigt.

Signe klappade inte bara geten utan även en annan liten flicka som var där för att träffa djur. Mysiga lilla Signe klappade henne och geten om vart annat.





Mathias och mina höjdpunkter var, förutom att se Signe klappa barn och getter, elefanterna och vargarna. Elefanterna höll på att skrämma slag på mig när en av dem gav ifrån sig ett avgrundsvrål. Vargarna förvånade med att faktiskt visa sig och komma fram till stängslet.









Efter Kolmården åkte vi vidare till Stavsjö och 50-årsfest. Signe och jag var då helt slut men Signe fick ny energi och kom riktigt igång när hon träffade de andra och lite äldre barnen på festen. Hon hade jättekul och blev mer och mer övertrött och hysterisk. Slutade med att hon bet mig, gör hon aldrig annars, för att hon var så upptrissad. Hon åkte raskt ner i vagnen och sedan sov hon resterande delen av festen men vaknade lagom så att hon fick se sin far gå upp på scenen och spela med i en låt.


Övertrött och lagom galet barn.


Lilla Signe fick raskt all uppmärksamhet.

Sedan åkte vi hem och sov…


RSS 2.0