Stockholm-.......?

För några veckor sedan bjöd jag och Mathias in oss själva på Karin och Tomas planerade kryssning. I lördags åkte vi Stockholm-Åbo… om nu destinationen av sådana kryssningar ens är värda att nämna då Finland hälsades med sovande ignorans nerbäddade i våra hytter. Alla andra sov utom jag som låg och lyssnade på kaptenens olika meddelande om säkerhetsrutiner, städning samt person och konferens upprop.

Jag, som var nykter, iakttog med förfärad fascination vad Svensson menar med avkoppling.  

När klockan passerat två undrade Mathias mycket fundersamt hur de kunde tillåta att det var så mycket Mariehamn i terminalen som helt plötsligt dykt upp utanför fönstret. Vi andra förstod, efter att ha tittat efter, att han tyckte att det var dåligt skottat då hela terminalen var full med snö. Straxt efter det tyckte jag att det var dags för oss att gå och lägga oss…

Tack Karin och Tomas för en riktigt kul resa!










Glass på recept

Signe har, under veckan, varit väldigt hängig och svårmatad men hon har varit på dagis alla dagarna fram till idag. Även där har hon varit svårmatad. Hämtade hem ett ner dreglat barn igår efter jobbet. Signe satt bak på cykeln, som jag gick med, när vi tog oss hem genom snövädret.  När vi kom hem var overallen alldeles blöt av slem och Signe fortsatte nedsölandet under kvällen har blötte ner plagg efter plagg följt av haklappar och trasor. Det bara rann ur munnen. In i badrummet och undersöka barnet och såg då blåsor på tungan. Små små blåsor som hon var mycket besvärad av.  

 
Signe på väg till vårdcentralen med dregellapp om halsen.

Konstaterade i morse när jag tittade på mitt hängiga, lätt sura, dreglande barn att hon inte kunde gå till dagis. Kände paniken växa över ett skolarbete som jag är långt från klar med… ringde vårdcentralen och fick en läkartid. Packade ner dregelungen i vagnen. Kom hem igen med diagnosen virus blåsor. Ofarliga med besvärliga då de gör ont. Medicinering besår av Alvedon, Ipren och glass. Så nu har Signe ätit glass på doktorns order. Mathias ska vara hemma med henne i morgon så jag får plugga för att sedan jobba på kvällen.  


Signe i morse med sitt nyklippta hår. Blev kort lugg och en cm kortare toppning på resten. Klippte håret på ungen när hon badade balja, fungerade riktigt bra då hon inte förstod att jag klippte henne.


Julmarknad på Tomtebo

Under helgen var vi i Läppe. Signe trivdes i alla vuxnas centrum. Hon ville först bara vara hos Inger men när Kicki var där var det bara hon som gällde. Signe klappade på hundar och katter och även då Fanny inte är mycket att klappa på så fungerade det mellan dem. Signe var dock djupt fundersam och orolig när jag friserade pudelns hår. Signe tyckte synd om den olyckliga pudeln.

 

Vi var även på julmarknad som Inger både är med och arrangerar och har ett bord för sina målade stenar, tavlor och vykort.

Vi var där och tittade och Signe träffade tomtemor som gav Signe hennes första godispåse. Signe fick äta de två skumtomtar som var i påsen… resten försvann magiskt på annan väg.

 
Signe kollar in mormors bord.


VG, ny kurs och bihåleinflammation

Nu är betygssamtal med läraren i Social omsorg klar och jag fick VG i kursen.

I måndags började jag läsa medicinsk grundkurs även då jag redan har G i kursen… eller kurserna som det var förut. Försöker påminna mig själv om varför jag läser om kursen och minns svagt att jag ville höja betyget och färska upp minnet. Har nu börjat läsa i boken och inser att det kommer bli en betydligt svårare kurs än tidigare lästa men även en betydligt intressantare. Får välja att se på det som kul.

Förkylningarna byter av varandra här hemma sedan Signe blev dagisbarn. Senaste förkylningen gick, i onsdags, över till bihåleinflammation. Vaknade med tandvärk och var övertygad om att behöva ringa tandläkare när jag vaknade. Kopplade senare i mer vaket tillstånd ihop värken med min stakars bihåla. Efter att ha tyckt extremt synd om mig själv i två dagar har värken nu gått över och det tycks som om jag får behålla tänderna.


premiärtur

   
Hög kvalitet på bilderna... Går att klicka på

Signe åker numera cykel till och från dagis. I måndags var premiärturen 06.30 i ösregn. Signe och jag vinglade iväg i mörkret och efter en stund frågade jag Signe om hon tyckte att det var kul ett ”Jaaa” kom till svar. Men det bästa med cykeln, enligt Signe, är hjälmen som hon vägrar ta av sig.


...


Så här såg Signe ut när hon kom hem från dagis. Inte ett rätt i klädväg. Strumporna satt inte helt på fötterna, byxbenen satt vid knäna, bodyn hon hade på sig var inte knäppt mellan benen så den hängde fram som en frack, mössan var bak o fram och Signe vägrade ta av sig hjälmen.


6 maj

Nu när vi berättat för de närmaste och magen avslöjat mig för resten kan jag blogga om det också. Signe förväntas bli storasyster i början av maj. Jag är gravid i veckan 15+1.

Jag har gått upp 6 kilo sedan jag blev gravid och när jag jämför med när jag väntade Signe så väger jag exakt lika mycket som jag gjorde då, 66 kilo efter 15 hela veckor. Även den här gången har jag gått upp mycket tidigt och det syns redan att jag är gravid. Jag är avslöjad på jobbet då en kollega frågade den modiga frågan. Kunde ju inte gärna ljuga även då jag hade tänkt vänta så länge som möjligt med att berätta. Men det är lika bra att folk vet.

Enligt familjeliv.se väldigt pålitliga graviditetsinformation så är fostret ca 16 cm och det står att barnet kan höra ljud från utsidan av magen. Att det rör på sig har jag redan känt som små vibrationer. Signe kände jag också i vecka 15.

Signe är väldigt road av min mage. Vi har berättat att det bor en bebis i den, Signe reagerade med att titta på oss som om vi vore totalt korkade och fnittrade till ett neeeee den går jag inte på! Men hon vill titta och klappa på min mage och hon pratar med den.

Orkar inte hålla samma tempo som förut men förutom det så mår jag bra.


...

Ska jobba delad tur idag. Vaknade långt innan klockan ringde av att det kliar hysteriskt i halsen… rethosta. Signe larv sov som en stock bredvid mig med sin fot i mitt ansikte.

I torsdags kväll lämnade jag in den sista inlämningsuppgiften i social omsorg. Uppgiften var en sammanställning av ett studiebesök jag gjort tidigare. Så skönt att den är inne då jag har haft vånda över hur jag skulle få ihop rapporten. Som tur var hjälpte Janni mig lite med att fundera över vad som skulle stå var. Läraren hade gjort en minst sagt förvirrande beskrivning av inlämningsformatet.

Igår avslutade jag social omsorg med att göra slutprov. Tog mig ca 4 timmar att skriva provet. Var inte så svårt men det var många frågor.  Nu är det bara väntan på betygssamtal kvar och på måndag börjar jag läsa medicinsk grundkurs… helt i onödan…


Arg ål i overall

Igår var vi på stan och letade overall till Signe och jacka till mig. Var inne i ALLA affärer och slutade tillsist med, efter att barnet tröttnar för länge sedan, att vi köpte den första overallen vi tittat på. Jag hittade inte någon jacka till mig själv.

Blev en overall i storlek 80. Hade testat en i storlek 86 i en annan affär men den var enorm på lilla Signe. Var ändå tvungen att testa en annan modell i storlek 80 för säkerhetskull. Signe var mer än trött på mig och Janni och skrek och slog som en arg ål. Tanter tittade förfärat på oss medan vi tryckte ner ungen i overallen. Så fort den kommit på tog Janni Signe i famnen och sprang genom halva affären och skrek ”titta spegel” hela vägen. Signe tjöt halva vägen av ilska och andra halvan av skratt. Hon blev glad igen så fort hon såg sin spegelbild.

Nu är hon lämnad på dagis i ny overall och med nya lite mer vintriga stövlar.

 Går att klicka på kortet.


Lediga idag

Signe vaknade som vanligt innan alarmet gick av och väckte mig från djup dvala och tvingade mig att virra upp i min förkylningsdimma. Signe hämtar flitigt hem förkylningar från dagis som hon generöst delar med sig av…

Hämnades genom att bada barnet. Hon brukar inte gilla att bada (risk för hårtvätt) men i dag badade Signe och Duplo-gubben och jag fick tvätt håret på en unge som log och plaskade.

Dagis är stängt idag vilket betyder att jag varken kan jobba eller plugga. I stället blir det heldag med Signe. Vi ska gå ner på stan och träffa Janni och inhandla en jacka åt mig och en overall åt Signe.

 Badkrukan  


Musikfavoriter

Dagen började straxt innan 06.00 av att Signe kom in tassande till oss. Vi har tagit bort en av väggarna till spjälsängen och Signe kan nu komma i och ur sängen själv. Det har gått bra och hitintills så har hon sovit nästan hela nätterna i sin egen säng trotts att hon kan rymma.

Nu på morgonen har vi hunnit med att titta på Signes favoritklipp på youTube fler än en gång. Hon älskar mupparna efter att Jeje presenterade en version av Habanero i somras. Nu skriker Signe TITTA och pekar på mobil eller dator och vill att vi spelar upp olika muppsånger för henne. Hon sjunger med och klampar takten och lyser som en sol. Så vi sjunger mim i mim i miiiiii mim i mim i miiiiiii hela familjen…



http://www.youtube.com/watch?v=vSYadh2xmcI&feature=channel Sesame Street: Elmo's Song
http://www.youtube.com/watch?v=o9qSHOzk9to Habanero Muppet  

Annan musikfavorit är Lady Gaga. Jag kallar Signe för Baby Gaga och hon kan även, med lite vägledning, säga baby gaga. Signe känner konstigt nog igen Lady Gaga på TV och skriker GAGA när hon ser henne...


Signes senaste nytt

Måste bara berätta vad Mathias fick höra av fröknarna på förskolan när han hämtade Signe i onsdags. De hade läst en bok som handlade om en bäver som gör illa fingret. Signe var mycket bekymrad över detta och sa aj aj aj gång på gång och pekade på sitt finger. Hon pratade om bäverns finger hela dagen på förskolan och hela kvällen när hon kom hem. Frågade henne nyss om var bävern gjorde illa sig och då såg hon mycket bekymrad ut och pekade på sitt finger och sa där. Empati.

Jag börjar tröttna på frågan ”va e de?” då ungen vet vad det är vid det här laget. Jag har nu börjar kräva svar av henne i stället. Nu på morgonen när vi som vanligt drack mitt morgon te tillsammans frågade jag henne vad är det och pekade på koppen, te sa Signe. Sedan pekade jag på hennes nästa och Signe sa näsa, fick henne även att säga mun när jag pekade på hennes mun.

Här om morgonen när vi alla tre satt i soffan lagom pigga sådär klockan sex sa Signe plötsligt ”titta nu regnar det” klart och tydligt (lilla ljugerskan för det gjorde det inte alls). Även Mathias hörde att det var det hon sa. Förmodligen bara slump att hennes ljud blev just de orden, övar prat.


Kidnappad

Äntligen något som kan liknas med energi som kan avvaras till att uppdatera bloggen.

Under helgen som var kom Inger och hämtade mig och barnet ut till Läppe. Mathias, som först trott att vi skulle komma hem på söndagen, ansåg barnet kidnappat när han insåg att vi inte planerade att komma hem fören på tisdagen.

Det var månader sedan vi var i Läppe senast och vi blev som vanligt kungligt bortskämda.

En av höjdpunkterna på vistelsen var besök på Julitas julmarknad. Vackrare julmarknad med högre standard på prylar får man leta efter.

Signe roade oss och omgivningen genom att prova mössor. När vi passerade förbi ett bord fullt av jättefina mössor gnölade Signe och klappade sig bestämt på huvudet, hon ville prova mössor. Signe pekade ut en mössa som hon nöjt fick på huvudet sedan pekade hon bestämt på en spegel och speglade sig. Hon tyckte att hon var jättesöt och fick prova lite fler mössor. Köpte dock ingen då vi hade så många beställningar på prylar att alla pengar var brända innan vi ens kom in på området.

Signe klappade även en halvsovande jättehäst på marknaden. Utöver detta prasslade hon i löven och kastade dem över huvudet.

Signe körde slut på sin mormor då hon bara ville sitta hos Inger. Fanny var djur i bur och var säkert lycklig då vi åkte hem igen. Annan djurupplevelse var blöt attackpuss av frallan Harry.

  


RSS 2.0