Snygga eller vad?


Jag, Janni och Erica.

Nej, jag ska inte lägga upp bilden på min blogg. Jag lovar, det skulle jag aldrig göra!

Kroki måleri

 Målerivecka med modell.

Läppe i helgen

Jag åker till Läppe med min mor i dag! Hon har fyndat i diverse gömmor och hittat en massa julpynt som vi nu ska pynta med. Första advent på söndag och julstämningen smyger sig sakta med säker på.

I morgon så ska vi åka in till Katrineholm och hämta en förfriskad Mathias som varit på julbord med sitt jobb.

Tanka tanka tanka energi!!!


Citerar mig själv


Ööööö... det är typ bra att va korkad... typ


Blir inget hus köp!

Vi hade tid på banken i går. Fulla med självförtroende så var vi lätta byten för en bankkassörska med hagelgevär speciellt inriktade på egobubblor och illusioner. Vi blev nedskjutna... hårt! Vi får inget lån så det blir inte hus. Inte just nu i alla fall.

Först så kändes det som om mitt inre gick i tusen bitar men efter att vi plockat upp oss själva och varandra från golvet så kom vi på en annan lösning. Jag ska sälja min lägenhet och sedan flytta in hos Mathias. Vi ska göra om en massa hemma hos honom med nya tapeter, lister och möjligtvis ett nytt kök. Vilket jag tror är en ypperlig lösning och jag vet att vi kommer få det jätte fint. Ska bli kul att sortera ut massa skit och fixa allt så att det blir fint och sedan bo tillsammans med Mathias.


Aye aye




Detta är en Aye Aye, ett litet sagodjur som förirrat sig in i våran verklighet och som nu behöver bli uppmärksammad!

Det lilla djur bor i Madagaskars regnskog och Aye Aye är ett av många djur som är nära utrotning på grund av människor. Utrotningen beror dels på att det börjar bli brist på regnskog där djuret lever men kanske främst på grund av att invånarna är rädda för det det. Det sägs att den som ser en Aye Aye kommer drabbas av död och att djuret för olycka med sig. Därför så dödas de djur som förirrat sig in i någon by. Dess namn sägs vara en varningssignal för att varna om att djuret närmar sig.

De är nattaktiva och lever högt uppe i trädkronorna. Ett mycket anonymt djur med ett mycket speciellt utseende som lockar till många mytbildningar.

Jag kan upplysa alla Sagan om ringen nördar om att Aye Aye stått modell för Gollum!


Oj oj!!!

Oj oj, mycket att göra i dag! Jag har nyss kommit hem och slängt in en tvätt. Min lägenhet ser hems ut på grund av det hotande fönsterbytet som nu påbörjats och förhoppningsvis avslutats i dag. Halv nio så ska jag till skolan och stressa klart min målning som ska vara klar i morgon. Klockan 11 så ska jag hem igen och visa först min sedan Mathias lägenhet för en mäklare som ska validera dem åt oss. Sedan så ska jag tillbaka till skolan och försöka hinna med en lunch. Efter det så tänkte jag trycka serigrafi och måla en annan målning. Klockan 17.00 så har vi tid hos banken där vi ska diskutera hus köp. Och i kväll så ska jag hem till Fredrik som fyller år i dag. Men det ska nog hinnas med!


Måla måla

image124
Modellmåleriet fortsätter i dag.  
Tänkte dock försöka smita iväg och trycka mer serigrafi!
Massor som jag vill och borde göra just nu kanske kan kalla det positiv stress.
Jag har massor med inspiration från helgen i Manchester.


Mittwoch

Den 5 december så har konstskolan blivit erbjuden att ställa ut på mittwoch! Grafik är det valda temat. Spännande spännande!

Måleri vecka

Sitter och tycker lite lagom synd om mig själv då jag var sjuk i går. Jag tog mig till skolan vid elva tiden och satt där någon timme innan jag hasade hem igen. Undertiden så hade de andra påbörjat sin uppskissning av modellen och vissa har redan börjar måla. Lite ångest. Men det löser sig säkert!


Är du löklig?

För en liten stund sendan så var jag hemma hos min mor. Efter att nöjt ha leveretat mina Engelska amaryllislökar så konstaterade Inger att lökarna fortfarande ligger i påsen och är lökliga!
Jag känner mig också rätt så löklig om jag får säga det själv.

Schyssta lökar!

Måste bara föreviga min tull historia för nu när jag är så berest så att har jag en sådan!
Jag som är flicka och allt älskar att shoppa blev förfärad när jag insåg att vi inte skulle ha tid för något sådant på söndagseftermiddagen då vi snart skulle åka hem igen. Men tji fick tidsbristen när jag plötsligt får ett stort behöv av två lökar. Sådanna stora amaryllis lökar som julmarkanden hade att erbjuda. Någont senare så spatserade jag nöjt vidare med två lökar i en påse.
Nöjd och glad så lyckades jag knöla ner mina stora fina lökar i mitt handbagage. Väl på flygplatsen så placerades min väska på ett rullband för att röntgas var på säkerhetsvaken tittar på mig med fundersamma ögon. "Two onions?" säger han något misstänksam. "It´s flowers" utbrister jag samtidigt som han skrattar åt mig. Varför gör alla så? Vad jag än gör så är det någon som skattar åt mig. Det är väll fullt naturligt att ha två lökar i handbagaget?

Trevlig flygtur

Just nu så sitter jag hemma hos Mathias och är lite lagom krasslig och halv döv. Vi var i Manchester över helgen och jag som bara älskar att flyga satt och log lyckligt och klappade händerna när vi lyfte, inte ett dugg nervös var jag... eller?
Den där lilla bagatellen att jag satt och hyperventilerade halva resan och grät vid minsta vibration eller motorljud det är inget som vi behöver tala högt om! Ont i öronen gjorde det också så jag och alla barn på planet satt och tjöt i kör. Men fasiken vad ont det gjorde, smärtan botade nästan min flygrädsla då döden började kännas som en välkommen flykt undan smärtan.
Det är nog allt som jag kommer på att gnälla över!


Serigrafi skiss

image122

Detta är ett av de lager som ska bygga mitt andra grafiska tryck.

Jakten fortsätter

I dag så ska vi titta på ett annat hus, det ligger i utkanten av Nyköping åt kussten till. Man skulle kunna kalla det Okle men vi väljer att kalla det på gränsen till Nyköping.

Letar vidare

I går så var vi och tittade på hus men trotts mina positiva föraningar så var det inte vårat hus.
Det första som händer när jag kommer in i huset är att jag blir yr och yrseln blev bara värre och värre. När vi går där och småpratar och tittar oss omkring så nämner Mathias att jag borde känna efter hur husets energi känns och så passar han på att reta mig för att jag ska börja gråta och få svårt att andas så som medierna gör i andarnas makt. Medan han pratar så känner jag att yrseln bara bli värre och det börjar dessutom bli svårt att andas då det uppstått ett tryck över bröstet.
Yrseln beror troligen på att golven lutade i alla rummen. Massor. Mathias var också yr så vi vinglade runt där en stund innan vi vinglade ut igen.
Mitt hur var inte mitt hus, jag tror att det redan bodde någon där.

Blobb

image120
Serigrafi
image121
Hittade spöken i mina glasögon

Hus titt i dag

Det är en ny hus titt i dag. Denna gång på mitt hus det vill säga att jag redan har flyttat in där. Så alla andra som har mitt hus på span kan ju bara glömma det!
Just nu så surrar det i mitt huvud av allt som måste fixas och alla de saker som vi ännu inte hört talas om boar in sig i min hjärna och stiftar bekantskap med resten av allt surr.

Karin ringe i går så jag ska träffa henne efter husvisningen. Vi har inte sätts ordentligt på över en månad. Svårt att förstå hur vi har lyckats undvika varandra men båda har massor att göra. Ska bli mysigt att träffas i kväll! Saknar dig!

Ska snart till skolan och fortsätta trycka serigrafi.

Manchester

Känner att resfebern börjar smyga sig på. Mathias, Berit och jag ska till Manchester på fredag och besöka Ida. Jag har aldrig varit i England så det ska bli spännande. Ska dessutom bli kul att se hur Ida har bott den tiden hon jobbat där.

Så det blir troligtvis inte en lugn stund i helgen. Springa en massa på klubbar och dricka drinkar och gå på stan i en massa stora affärer. Spännande spännnade!


Påbörjad serigrafi

Efter en sömnlösnatt till följd av Serigrafi ångest så fick jag trycka den första schablonen och har därmed påbörjat processen fram till ett färdigt grafiskt tryck.

Grafik innehåller flera olika moment där precision och noggrannhet betyder allt. Det involverar giftiga ämnen och kladdiga färger och om man gör något fel så betyder det att man sabbar en utrustning på i vissa fall flera tusen kr. Men trotts att det är så omständligt så är det super kul.

Varige tryck är som att öppna ett paket. Det beror nog på att man inte ser själva pappret när man trycker så när man väl ser pappret så sitter bara bilden där som av magi.

Oki, erkänner jag är nörd!


Sömnlös

Natten till i dag inleddes av några välförtjänta sömntimmar men av någon anledning så stördes dessa och jag vaknade. Sedan så var det kört. Snurrade och snurrade men kunde inte sova. Jag låg och grubblade över allt och inget och alla problem som jag kunde komma på blev jätte stora.


Serigrafin var det största problemet. Jag låg och föreställde mig positiv och färgkombinationer. Alternativa nya motiv och införskaffade mig en ångest över de motiv som jag redan valt.


Blä...


Snart så ska jag iväg till skolan och försöka lösa alla problem som jag skaffat mig under natten.


Ny mussss

Nu så har det äntligen hänt. Jag har införskaffat mig en ny mus till datorn. Lite mer ergonomisk än den andra men inte fullt lika söt. Men den funkar. Kommer dock ta lite tid att vänja sig av med alla ovanor och omvägar som den gamla söta lilla musen lärt mig...


Grattis Andreas!

I lördags så var det en surprise födelsedagsfest för Andreas som har fyllt 25!

Natalie har smugit omkring i flera veckor och lurkar fram både vänner och mat.


Blev en trevlig tillställning med mycket bål.


Det är ett under att jag inte har försagt mig och avslöjat allt för den ovetande Andreas.

Och det är ett under att Natalie har lyckats hålla det hemligt. Planer har smidigts och Andreas egna planer har avbokats bakom ryggen på honom.


Smackar upp lite bilder från festen.

 Andreas

 Jag och Natalie

 Vi försöker se söta och snälla ut

Massa kramar till Linköpingsborna!


Julklappstider

Det är ju även julklapp tider just nu och jag är i full gång. Ovanligt tidigt för att vara jag. Men det är kul. Det hade så klart varit ännu roligare om jag hade en massa pengar att sätta sprätt på men så är inte fallet.


Vi ska troligtvis fira jul i Läppe vilket vi aldrig gjort förut. Men eftersom både jag och Mathias kommer från delade familjer så blir det ju lite dumt också eftersom vi inte kan träffa alla som vi vill träffa. Vi får lösa det med någon slags mini jul innan julafton.


Förkylningstider

Jag som alltid brukar klara mig igenom andras snörvel även då de både nyser och hostar på mig. Men jag brukar inte blir sjuk för det. Men nu, av någon outgrundlig anledning, så har jag blivit förkyld. Tycker synd om mig själv. Det är bara så dålig timing. Det är mycket att ta in i skolan just nu och det är svårt att göra det genom förkylningsdimman som jag befinner mig i. Dessutom så ska det festas i helgen. Jeje, hade bjudit hem mig på någon slags tjej middag tillställning, vilket lät jätte trevligt men jag kommer inte kunna gå. Tycker ännu mera synd om mig själv.


Ska stanna hemma i kväll och titta på Idol med Mathias i stället. Bädda ner mig i en soffa! Det låter som tillräckligt spännande


Återförvärvade ungdoms år

I går så ringde en tele försäljare till mig, ve och fasa tänkte jag, men jag försökte lystna artigt och vänta in andnings en paus där man kan skuta in ett "Jag är inte intresserad". Hon hann säga rätt så mycket innan hon andades. För att citera: "Vi har ett ungdomsabonnemang att erbjuda dig". Vilken lycka, jag är fortfarande ungdom! Enligt dem så är jag det till min 27 födelsedag. Återtar raskt ungdomsstämpeln och förtränger de gråa månaderna som 25 års dagen gav mig efter att de berövat mig min ungdom!


Dikt

Dansandes vid frånfältets djup

Där kittlade stenar ramlar ut

Barfota vid avgrundens stup

Räds inte längre dess bråddjup


För livet är en spegel

och den fångar mig än

inga skärvor har fallit

och jag har inte fallit med dem


Dansandes vid avgrundens stup

Jag räds inte längre dess bråddjup

Barfota fötter på stenig mark

Jag blundar och kastar mig ut


Hädanfärden snuddar vid

Men döden står stadigt med livet som grund

Som något som går åt båda håll

Likt början har ett slut så börjar det åter om


Copyright Amanda

Pinup

Detta är vad alla hundra krokitimmarna resulterat i. Pinup självporträtt!

image116


Fönsterbyte

Det hotande fönsterbytet närmar sig och har spillt in i min trappuppgång. Det bankar från någon lägenhet lite längre bort och hantverkare fyller huset med sina saker.


Snart så når de min lägenhet och jag ser inte fram mot det!


Man ska tydligen plocka undan i lägenheten innan de kommer, jag har ingen aning om hur jag ska kunna plocka undan något. Bor man på 26 kvadrat så finns det inte så mycket utrymme att plocka undan till vilket betyder att även om jag flyttar på något så kommer det fortfarande stå i vägen. Dessutom så har jag ett akvarium som garanterat kommer vara i vägen. Stackars mina fiskar kommer ju att frysa ihjäl när de ska öppna upp hela väggen för vinterkylan.

Varför var föreningen tvungen att planera in detta fönsterbyte på en sådan kall årstid? Ovanligt underligt!

De skulle tydligen smacka upp någon lapp på ytterdörren där det var dags för min lägenhet, jag har inte sätt någon lapp men alla gamla och nya fönster och stressande hantverkare som rör sig precis är utanför obehagligt nära vittnar om att det snart är min tur.

Blä för fönsterbyten på vintern!


Serigrafi

Nytt tema i skolan denna vecka då vi har börjat med en ny grafik teknik nämligen serigrafi. Det känns fortfarande läskigt svårt och nästan oövervinneligt.
Jag skulle ha suttit i går och gjort ett positiv som det tydligen heter men jag blev övermannad av en huvudvärk. Är dessutom förkyld vilket känns som extremt dålig timing.
Lyckades i alla fall kladda ur mig något som kanske kan bli ett positiv nu på morgonen! Ska bara finlir lite med det i skolan.


Hus tankar

Oj oj, spännande tider! Mathias och jag går i hus tankar och i eftermiddag så ska vi titta på ett hus. Det är första huset som tar sig utanför Internet och får äran att bli beskådad i värkligheten där mäklarna bor.


Nu så vet jag inte om det känns som om det är MITT hus som vi ska titta på. Rent instinktivt så känns det inte rätt. Men jag har span på ett annat hus som har en öppen visning nästa vecka. Där vill jag bo! Tittade på bilder på nätet och bliv kär!


Spännande spännande


Göra bort mig!

Mardrömmar i natt. Drömde att jag och Marre skulle hålla föredrag i skolan och att vi var totalt oförberedda. Vilket i sig är rätt så skrämmande men den jobbiga mardröms ångesten kom efter vi hållit det dåliga föredraget och blivit utbuade av klassen, dock av personer som inte finns på riktigt vilket känns väldigt diplomatiskt av mig. Det jobbiga var att jag drömde att jag spårade ur, blev hysterisk och gjorde bort mig totalt. Väldigt obehaglig känsla att känna att inget man nyss sa och gjorde även då man ångrar sig går att ta tillbaka för ALLA har redan bevittnat den ohämmade hysterin. Det var väldigt skönt att vakna och inse att jag kan gå till skolan utan att behöva skämmas ihjäl!


Kroki

 1 min ställningar utan att lyfta på pennan.

 1 min ställning utan att lyfta på pennan.

 5 min ställning med vänster hand.

 5 min stälning med vänster hand.

Naturfenomenet snö och katttassar

image110

Det har snöat i natt och katten lät oss fira detta vackra naturfenomen med långa rader av hysteriskt kurr följt av lådkraffs som sedan toppades med tassar i ansiktet. Just nu så sitter jag framför datorn och känner mig upptvingad och snuvad på en sovmorgon! Katten är dock nöjd eftersom han är mätt och Mathias är nog också nöjdare eftersom katten slutat att gå på honom. Jag får trösta mig med att jag kan sitta inomhus och titta på det kalla vädret.
Pulka väder!
Ännu finns inga planer för dagen men jag funderar starkt på att tvinga ut Mathias på en promenad. Vilket jag hoppas kommer vara till hans stora lycka, han som älskar att promenera speciellt om promenaden involverar att gå på stan.


Kyla inbäddad i ett löfte om lugn.
Som om man skulle kunna sova förevigt.
Men naturen tillåter inte det, den reflekterar ljus som kittlar och tvingar på en vakenhet som man tror är självvald.
Ide.
Även då jag är vaken så slumrar jag.
Det är med en shock som jag kommer vakna med våren.
Utsövd


Just nu så skulle jag vilja praktisera ide i sängen med där härskar mysligisten Figaro.

Störigt

Denna vecka så har det varit teorivecka i skolan. Uppgiften vi har fått har varit att i grupp jobba med två ismer. Ettorna skulle skriva om ismerna i stort och tvåorna skulle välja en konstnär som de sedan skulle presentera för resten av klassen. Det vill säga, vi skulle hålla föredrag. Jag hatar att hålla föredrag! Jag blir alltid supernervös och kan noja över en redovisning i dagar. Denna gång så orkade jag dock inte noja, jag var för upptagen med att inte bry mig om uppgiften. Men med Johans hjälp så lyckades jag i alla fall skiva i hopp något och faktiskt framföra det för klassen. Det skumma var att där satt jag och kände paniken komma smygande och fasade över att alla skulle titta på mig så upptäckte jag att ingen lyssnade. Ingen brydde sig om vad jag sa! Varpå jag blir irriterad över att ingen tittade på mig. Jag reagerade med att gå från att så tydligt jag kunde framföra informationen till att då och då avbryta och sitta och bara tita på alla som inte tittade på mig och ingen brydde sig om det heller. Marre upplyste mig senare om att hon hade hört att jag var irriterad. Och det var jag.
Känns som om jag alltid blir ignorerad!


Men jag kan erkänna att detta har skänkt ny förståelse för dem som håller föredrag. Det är klart att jag har vetat att man ska sitta still och vara tyst, även att det är artigt att se intresserad ut men även då jag vetat detta tidigare så har jag nog inte VETAT detta tidigare.
Kanske sent att komma till den insikten nu men empati är ju tydligen något som man får allt eftersom livet utsätter än för djävligheter.
Bitterheten och självironin svämmar över just nu.


Spontana höstpostrar

 Ett ögonblick av hösten 

Måste bara smacka upp dessa blider på mig och Erica. De är tagna nere vid ån utanför skolan. Vi lyckades fånga de sista färggranna höstlöven inan de gav upp. Vackra höstflickor på väg ner på stan. Stan är våran lekplats på alla raster och alla annan ledig tid. Vilket resulterar i att jag spenderar pengar över mina tillgångar just nu. Har dock stängt för vidare utgifter! Våga vägra spendera mera!

Nya frillorna

image107image106image103

Ge fan i våra vatten


http://www.sportfiskarna.se/gefan/index2.html




Stötta med bidrag

image102


Bekänd ytlighet

Lite skrämmande iakttagelse men min blogg som faktiskt började som en aning filosofisk och väldigt konstinriktad har gått över till att bli ytlig. Man skulle till och med kunna kalla den för extremt ytlig. Nu när det är myntat svart på vitt så är det väll lika bra att erkänna. Ja, jag är flickig. Ja, jag gillar vackra saker. Ja, jag beundrar modeller och deras fina kläder. Ja, jag älskar att höra mig själv prata och läsa det jag själv skrivit.


Nu när jag ändå sitter här och bekänner mig ytlighet så kan jag lika gärna passa på att ta upp lite platts bland ettorna och nollorna och nämna att jag haft tre totalt olika frisyrer på en vecka. Det är värt att nämna fler gången än en och värt att tjata om. Jag som nästan aldrig byter frisyr och nej, jag tänker inte komma över min nya frisyr i första taget. Detta ska tjatas om i minst tre veckor.


Pudel

Det har pratats och pratats och pratats och så har det pratats lite till i vilket jag trodde var en vecka men enligt Marres uträkningar (som förmodligen ligger närmare sanningen) så gäller det snarade tre veckor. Dessa tre veckor har fyllt med något så viktigt och filosofiskt som långa intensiva diskussioner om mitt hår.

Dessa diskussioner har så klart varit lika givande för alla inblandade parter. Mathias var en av dem som var mest intresserade och som kom med mest givande förslag och utmanande mig med nya tankesätt. En annans om aldrig tröttnade var min mor, hon utryckte stor förtjusning över att just få lystna på mina funderingar. Jag och mitt hår har även berikat Marres liv.


I dag så har pratet äntligen nått sin fysiska form. Jag har klippt mig!

Men trotts allt pratade så hade jag inte lyckats komma fram till hur jag ville ha håret. Jag var fortfarande osäker när jag satt inne hos frissan. Men efter en snabb och förvirrad utläggning om vad jag ville och inte ville så lyckades frisören skulptera fram något som jag faktiskt blev jätte nöjd med. Jag säger faktiskt för det här är första gången som jag har träffat något som förstår min vision även då den är gömd bakom en massa förvirring.


Marre som har fått namnet Marre den tåliga var med för att hålla handen, inte för att hon höll så mycket hand, nej hon försvann för att boka en egen frisör tid och kom tillbaka efter en timme med en helt ny frilla.


Stefan döpte raskt om oss till systrarna fluff. Våra egon är välmatade och våra hår uppburrade. Vi är jätte söta.


Catwoman vs Poison Ivy

Filosofi på hög nivå! Marre och jag föll in i den sådan där meningsfull och världslig diskution i går. Det hela började med att MarryAnn blev kallad för nordpolen varpå jag genast blev tillskriven sudpolen där alla pingvinerna bor. detta lädde genast till att jag var Batman skurken the pingvin varpå jag kontrade med att utnämde Marre till ismanen. Det hela var väldigt sofistikerat! Men eftersom våra egon inte trivdes i dessa missanpassade och minst sagt gräsliga skurkar så kom så klart  våran fåfänga på att det fanns finare skurkar i Batman. Nu så till den stora frågan, vem av Catwoman och Poison Ivy vill man hälst vara? Det var den stora filosofiska frågan för dagen!

 Kvinliga Batman skurkar  

Det är inte så lätt att välja mellan dem som man kanske kan tro då båda har sina små defekter. Men jag måste nog erkänna att även då Poison Ivy må vara vacker så har nog jag och catwomen en liten grej tillsammans sedan många år tillbaka! Hon må vara galen men vem är inte det?

RSS 2.0