De oumbärliga mössen

Vår lilla terrorist till katt har den fula ovanan att bli sur när han är uttråkad. När han är sur så gör han allt för att provocera och trotts sin ringa ålder så har han snabbt lärt sig vad han får och inte får göra. Men i stället för att lyda husses och mattes regler så använder han dem mot oss i uttråkad trotsighet. Kort sagt, han har blivit tonåring.


Ett av de få tabun som han har är att han inte får vara uppe på bord och bänkar. Därför så är det just på bordet som han sätter sig och blänger surt på oss. Om man då gör misstaget att inte underhålla honom utan bara trött och irriterat plockar ner honom därifrån så finns det stor risk att man får smaka på hans vrede. Han bits. Som tur är så avslöjar hans ena öga honom innan attacken då det börjar rycka okontrollerat.


Men vi har köpt ett vapen för att avvärja attackerna. Vi har köpt en blomspruta. Men vi har lovat varandra dyrt och heligt att bara använda dem på honom då han bits. Vi vill ju inte missbruka vattenvapnet.


Men så kom mössen helt oväntat in i våra liv. Kissen är en av de mest bortskämda katter som finns och vi köper ofta presenter till honom. Men så som alla barn så tröttnar han fort på sina leksaker och pillar slött in dem under soffan. Mössen däremot kan han leka själv med i flera timmar tills hans kurrande somnar i vår famn.



Leksaksmössen, vår räddning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0