Nu är det jul igen
Igår hade vi min far och farfar här för att fira jul. Jag bjöd på mat och under stor förvåning konstaterades det att det var, inte bara ätbart, utan gott. Vi bjöd på vintersallad (recept taget från arla.se) med äppelpaj till efterätt.
Ingredienser
4 port
2 dl bulgur
1/2 pkt saffran, 0,25 g
smör
4 dl hönsbuljong
400 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
1 granatäpple
150 g Apetina
5 dl grönsallad
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika
Gör så här
Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna. Lägg salladen på ett fat och varva bulgur, kyckling, avokado, granatäpple och smulad ost. Servera med bröd och crème fraiche.