Återbesök och lite vikt

Idag har Signe varit på återbesök till doktorn. Vi kunde bara konstatera att Signe mår bra efter att vi tagit bort alla mjölkprodukter. Vi ska fortsätta med mjölkfritt och då och då testa att återföra det i kosten. Det är vanligt att det växer bort efter något till några år så vi håller tummarna. Men det funkar och vi har vant oss och hittat bra mjölksimulerande produkter.

Doktorn fick inte lyssna på Signes hjärta, hon fick helst inte ta på henne alls. Det trugades och skojades och gjordes försök att avdramatisera stetoskop men inte hjälpte. Signe satt fastklamrad på Mathias utan att säga ett ljud och doktorn fick konstatera att ungen såg frisk ut på avstånd.

Efter en hel del övertalning och offer av lillebror som fick prova först vägdes i alla fall den lilla damen, 12 kilo, och mättes, 90,5 cm.

Lite Manfred nytt är att han tagit sina första stapplande steg utan att hålla i sig. Han har gjort det några gånger nu men vill inte skrika ut att ungen går än. Det får han allt jobba lite mer på först. Signe gick sina första stapplande steg vid 10 månader och 10,5 månader gammal gick hon någorlunda stadigt korta sträckor. Manfred är nu 10,5 månader alltså inte så långt efter företagsamma syster när han försiktigt stapplat första gången.

Han kan ställa sig mitt på golvet utan att hålla i sig. Det har han gjort några veckor.

Här om veckan var Manfred på BVC med sin far. Där han vägdes, 10 månader gammal, 8570 g och var 71,2 cm lång. Lite under kurvan. Kände på honom när han började gå ned lite, det var samtidigt som han började krypa ordenligen och gå ut med möbler. Berikar gröten med smör och det funkar bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0