Nemo, Doris, Selma och Bingo

Var på Tropicariet på Kolmården idag med man, barn, svärmor och svägerska. Längtat så efter att spendera en heldag med familjen. Perfekta utflyktsmålet.

”Klappa inte djuren” stod det på en allvarlig skylt, borde gälla alla parter för att vara rättvist. Hade själv inte tänkt söka närkontakt med något utrustat med sylvassa tänder och giriga fingrar. Aporna tog sig friheter helt utan inviter. De klättrade raskt upp i Manfreds vagn och Manfred, som missat skylten, sträckte fram sin knubbiga hand för att klappa. Jag knäppte snabbt några bilder innan jag skakade av apan.

Signe gick nöjt genom regnskogen följd av ett koppel av små apor. Hennes nöjda nynnande i apdjungeln avbröts av att en av de små liven hoppat upp på hennes rygg. Jag skrattade och pekade medan Mathias ristade av apan från hennes luva och tröstade hysterisk unge. Blev tyvärr inget kort på det.



Vi tittade på sköldpaddor, ormar, grodor och en massa fiskar. Mamma och Pappa haj visade upp sig och Signe stirrade storögt. Men det var klappning av blåsfisk som var Signes favorit för dagen. Det och att se Nemo och Doris fiskar.

Signe ville inte klappa rockor utan favoriserade snabbt en av blåsfiskarna som hon döpte till Bingo. Denna runda taggiga fisk smektes sedan grundligt av hennes lilla hand. Manfred ville helst bada och var skitsur över att vi inte doppade hela honom. Även han klappade rocka och blåsfisk.


(Tyvärr klippt Ida, för stort fokus på barnet.)


Signes Bingo.


Hajen Selma


Dagen avslutades med mat ute i solen, ”glass” och gungning av Ida och Signe.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som en härlig dag, måste också åka dit någon dag. Verkar spännande! :D

2012-05-20 @ 19:01:39
URL: http://silverdraken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0